Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

De politiska aktivisterna på våra myndigheter har blivit fartblinda och helt tappat kontakten med verkligheten

av | 29 okt, 2019 | Maktmissbruk

Lästid: 6 minuter

Svenska Institutets agerande påminner om det mobbade barnet på skolgården, som försöker köpa sig vänner genom att erbjuda en välfylld godispåse och till och med pengar för att få vänner. Redan förra veckan uppmärksammade jag Svenska Institutets anmärkningsvärad ”faktablad” som beskriver Sverige som ett land drypande av manna och honung, något som fått Sverige att placera sig som nummer ett på den internationella anseendelistan. Något som ministrarna Morgan Johansson och Ann Linde stolt delade på sociala medier. Svenska Institutet marknadsför dessutom Sverige som ett generöst bidragsland på ett flertal olika språk, för alla och envar att ta för sig av. Jag funderar på hur det kommer sig att ansvarslöst storhetsvansinne så djupt slagit rot i huvudet på människor med makt. Saknar de all självbevarelsedrift? Än viktigare – saknar de all lojalitet med sitt eget land? Är de beredda att sälja ut oss och vår välfärd och trygghet enbart för att känna sig goda?

I Svenska Institutets uppdrag ingår att förmedla en positiv bild av Sverige utomlands, vilket man kan läsa på institutets hemsida. Att Sverige vill locka till sig internationella studenter är en sak. Man erbjuder ledarskapsutbildningar via Svenska Institutet, och arrangerar konferenser om jämställdhet och hållbarhet. (Vad gäller jämställdhet har jag vissa tvivel eftersom man på flera ställen illustrerar med kvinnor i slöja, enligt mig något som står i direkt motsats till kvinnors frihet och just jämställdhet).

Men varför vill man locka ekonomiska migranter till Sverige med hjälp av höga bidrag och gratis sjukvård? Min analys är att politiska aktivisters godhetssignalerande totalt stigit dem åt huvudet, och att de i självgoda politiska korrekthetssträvan förlorat kontakten med verkligheten. Någonting säger mig att de ännu inte haft ett omskakande Jimmie-moment. De har troligen inte sett sin egen bil brinna upp, de har inte blivit kallade ”svennehora” och hotats med att deras mamma ska bli ”kn-llad”, de har inte blivit sönderslagna av en grupp unga, aggressiva män, eller blivit rånade och tvingats kyssa förövarens fötter. De har väl tilltagna årslöner. De behöver inte frukta utförsäkring från Försäkringskassan, då de troligen har privata vårdförsäkringar. De bor i trevliga villor och bostadsrätter, långt från de utsatta områden och shariaghetton som deras egen politik skapat. De har inte hängt med i den negativa utvecklingen där bomber exploderar, gamla svälter och kvinnor lever i en allt större otrygghet, eftersom de slagit dövörat till och inbillar sig att alla dessa samstämmiga vittnesmål enbart är högerextrem propaganda. De lever helt enkelt fortfarande i det förgångna, med en daterad Sverigebild i huvudet.

Jag misstänker att de sitter i en eko-kammare fylld av andra politiskt korrekta fränder, där de dagarna i ända ondgör sig över Jimmie Åkesson och Trump och vurmar globalismen. Som Svenska Institutets chef för Sverigekommunikationen utomlands, Per-Arne Wikström, som gärna retweetar den icke-arbetande och av skattepengar försörjda Veronica Palm…

…samt vädrar sitt hat för Trump…

Wikström är ansvarig för den blåögda och destruktiva Sverigepropagandan som marknadsför Sverige som ett rikt land som kan slösa pengar på varenda lycksökare som kommer hit.

”Att vi försöker berätta att Sverige är ett välfärdsland har jag inga problem att skriva under på”, säger Per-Arne Wikström, chef för Sverigekommunikation vid Svenska institutet, till TV4.

Av hans svar att döma begriper han verkligen ingenting, eller så är han ond och mutad att rabbla dylikt. Han har inte sett hur det ser ut i skolorna där lärare säger upp sig, förtvivlade över kaoset. Han har själv inte drabbats av knivrån och machetehugg. Han inser inte vilken ilska och bitterhet det skapar när kommuner måste spara in på varm mat till de äldre. Ja, när man sänker temperaturen i gamlingarnas boenden och tycker de ska använda filtar för att elen är så dyr att man inte har råd. Han har inte noterat att operationer ställs in och sjukvården inte räcker till på grund av det enorma tryck av människor som formligen väller in i Sverige, utan att samtidigt bidra till landets välfärd. Istället vill Wikström framstå som generös med andras pengar, och ägnar sig därför åt samhällsförstörande propaganda.

Jag fascineras av dessa bortskämda, världsfrånvända individers totala brist på ansvar för sitt eget land. En annan som kör samma retorik är Sveriges nya generalkonsult i New York, socialdemokraten Annika Rembe som ersatte Leif Pagrotsky 1 oktober 2018. Citerar ur en intervju med Rembe:

I mätningen Nation Brands Index, där länder värderas som varumärken hamnar Sverige på tionde plats, och i mätningar där man intresserar sig mer för det faktiska tillståndet i ett land, som Global Democracy Index eller Corruption Perception Index rankas Sverige också högt, i indexet Good Country rankas Sverige t.o.m. som nummer ett. Men Annika Rembe säger med eftertryck att den höga trovärdigheten Sverige har internationellt inte kan tas för given.

—Vi måste hela tiden arbeta för att nå nya målgrupper. Och det är våra värderingar som är kittet i alltihop. Det handlar om det öppna, transparenta, förhållandevis jämställda samhälle vi har, med sin innovationskraft och lösningsförmåga. Vi ska självklart inte berätta för andra vad de ska göra, men vi har mycket att vinna genom att dela med oss av våra kompetenser ocherfarenheter. Och när det gäller att hantera de utmaningar världen står inför idag tror jag att Sverige har en relevant roll att spela, säger Annika Rembe.

En av Annika Rembes hjärtefrågor är att locka internationella studenter att komma och läsa på svenska lärosäten. Sverige marknadsförs som innovativt, kreativt och fritänkande, och som ett land som investerar både i utbildning och forskning. Ungefär 34 000 internationella studenter läser i Sverige, av dem (ca 450 per år) med stipendier från Svenska Institutet.

Rembe talar om ”värderingar” – helt utan att beakta att Sverige idag är ett splittrat land, där just ryggradslösa vänsterliberala ”värderingar” är något som lett oss till de stora problem vi dras med. Lösningsförmågan är det si och så med. Och hur ska Sverige spela en ”relevant roll” när våra politiker inte klarar av att sopa rent framför vår egen dörr? När vårt eget land inte kan reda ut problem med kriminella klaner som härskar genom våld och hot, när unga bränner bilar, kastar sten mot blåljuspersonal, när förskolor och bostäder brinner varje natt, när barn våldtas och kriminella släpps lösa på våra gator där de hotar allas vår trygghet och i förlängningen demokratin?

De här självgoda figurerna som lever långt från verkligheten utgör faktiskt en fara för hela vårt samhälle. Deras ovilja eller oförmåga att se hur den svenska verkligheten utvecklar sig är faktiskt ett problem värre än några tonåringar som kastar sten, för det är på grund av dessa myndighetspersoner som laglöshet nu råder. För bara genom att våga se problemen kan de lösas. Fortsätter vi att leva i en lögn däremot, så kommer det urspårade tåget att skena rätt ner i avgrunden.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min kommande bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Beställ den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok ”Bilden av Verkligheten” finns att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” finns nu i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer