Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

De etablerade partierna bör ompröva sin inställning till Vänsterpartiet – för sin demokratiska trovärdighets skull

av | 15 aug, 2018 | Politik

Lästid: 6 minuter

Sverigedemokraternas ideologiska rötter anges återkommande som motiv för att partiet ska mobbas och uteslutas i alla former av samarbeten. Till skillnad från Vänsterpartiet har dock SD successivt rensat ut företrädare som fälls för brott eller tar ställning för öppet odemokratiska eller rasistiska åsikter. Sverigedemokraterna har därmed kommit avgjort längre på resan att bli ett vanligt parti än Vänsterpartiet som fortfarande tolererar att deras företrädare ägnar sig åt odemokratisk förföljelse av oliktänkande eller samröre med terrorister. Enligt tidningen Samhällsnytt kandiderar även Said Hadrous, som har tydliga kopplingar till den palestinska terrorrörelsen DFLP för Vänsterpartiet i Malmö. De etablerade partierna bör, för sin demokratiska trovärdighets skull, omedelbart ompröva sin inställning till Vänsterpartiet och inte tiga stilla inför dessa graverande fakta.

Valrörelsen har nu varit i full gång ett tag och ett mönster börjar utkristallisera sig. Det fulspel som många politiker från de etablerade partierna med bekymrade miner har varnat för har allt mer visat sig komma från vänsterhåll. Ung vänsters vandalisering av Nya Moderaternas valaffischer i Staffanstorp fick snabbt stöd av Ylva Aspelin, Ung vänsters ordförande i Skåne, som motiverade tilltaget med ett ”det är bra att folk reagerar mot det som står på det som står på Moderaternas affischer”. Detta samtidigt som Vänsterpartiet tvådde sin händer med förklaringen att Ung vänster var en egen organisation och underförstått utanför Vänsterpartiets kontroll. Oaktat Ung vänsters sängkammarfantasier så handlade det nu inte om att ”folket” spontant reste sig mot det kapitalistiska oket och manifesterade detta genom att riva ner sina förtryckares budskap. Det handlar om ett ungdomsförbund till ett riksdagsparti åter igen visar hur de totalt struntar i den demokratiska processen när det passar deras syften. Denna inställning är även väl representerad inom Vänsterpartiet. I sin självbild om sin högre moral ger de sig själva legitimitet att störa och hota andra partier.

Dror Feiler gick nyligen ut på twitter och beklagade sig över att en ”antirasistisk manifestation” inte har fått demonstrationstillstånd i Ludvika där nazistiska NMR ska demonstrera. Feiler anser att det är oacceptabelt att även NMR omfattas av yttrandefriheten och det är endast ”antirasisternas civilolydnad som kan stoppa nazisterna.” Om vi bortser från Dror Feilers omskrivande nyspråk för extremvänsterns besvikelse över att inte få slåss med nazister så är inlägget väldigt målande för den syn på rättsstaten han representerar. Dror Feiler är riksdagsledamot för Vänsterpartiet och har tidigare uppmärksammats här på Katerina Magasin när han anförde en skränande barnarmé i syfte att störa ett av Medborgerlig Samlings torgmöten i Stockholm tidigare i år då han ansåg att partiet är rasistiskt. Vänsterpartiet valde den gången att lägga locket på och inte besvara några om det inträffade när alternativa medier grävde i saken. Etablerade medier skrev inte en rad om det inträffade. Dror Feiler har goda chanser att få en plats i riksdagen efter valet utifrån Vänsterpartiets placering i opinionsmätningar.

Dror Feiler själv kommer sannolikt inte att se någon moralisk konflikt i att uppbära en lön av samma riksdag vars arbete han redan nu undergräver. Han levde tidigare på ett så kallat statligt långtidsstipendiat för konstnärer innan det starkt ifrågasatta systemet slutligen skrotades 2011. På mer vardaglig svenska så betyder det att Feiler och andra konstnärer fick lön av skattebetalarna för att ägna sig åt sin konst utan några prestationskrav i gengäld.

Men nu är det alltså Nya Moderaterna som har drabbats och då blev Vänsterpartiets beteende snabbt ett demokratiproblem. Vare sig Moderaterna eller de etablerade medierna har reagerat nämnvärt då Medborgerlig Samling utsattes för trakasserier av Vänsterpartiets riksdagskandidat eller utestängdes från Pride. Demokratiska rättigheter som att ostört ägna sig åt opinionsbildning gäller helt uppenbart olika beroende på vem som trakasserar och vem som blir drabbad. Nya Moderaternas inställning att ”min fiendes fiende är min vän” har nu med önskvärd tydlighet slagit tillbaks på dem själva. Att tro att man kan styra odemokratiska rörelser som extremvänstern för sina egna syften är bara naivt och visar att de endast växer i styrka och övertygelse. Historien visar vad som händer när man låter antidemokratiska krafter härja fritt med tron att det är i sin ordning så länge de ger sig på gemensamma fiender. Alla sant demokratiska krafter ska alltid förenas mot hot som riktas mot våra rättigheter. Inte titta bort när våra motståndare drabbas. Som fristående kandidat kan jag försäkra att vare sig jag själv eller Medborgerlig Samling kommer att kompromissa med dessa principer. Att riva ner Nya Moderaternas eller någon annans valaffischer är rent förkastligt och förhoppningsvis kommer den polisanmälan som upprättas att leda till åtal. Hade Medborgerlig Samling fått råda så hade Ung Vänsters politiskt motiverade brottslighet ha inkluderats bland hatbrott, som i dag bjuder denna grupp på en gräddfil.

Vänsterpartiets syn på sina riksdagskandidater och deras förhållande till rättstaten aktualiseras åter eftersom Dror Feiler mycket väl kan komma in i riksdagen utifrån det stöd partiet nu har nått i opinionsmätningarna. Det vore ytterst intressant att få höra partiets syn på hur en av deras kommande lagstiftare kan kombinera det uppdraget med att samtidigt uppmana folk att strunta i de lagar som stiftas av hans kommande arbetsgivare. Alla konsekvent tänkande människor inser självklart att rollerna är totalt oförenliga.

Dror Feiler är, i likhet med den nu ökända riksdagskandidaten för F! Oldoz Javidi, engagerad i Ship to Gaza.

En organisation som smugglar förnödenheter till den Hamaz-stryrda Gazaremsan. Hamaz är en extremistisk rörelse vars status som terrororganisation befästes av EU-domstolen senast förra året. senast förra året. Hamaz har försökt framstå som mer moderata och tagit bort utplåningen av Israel som ett mål i sina stadgar. Gazaremsan är satt i blockad av Israel då området används för att organisera terrorism och raketbeskjutningar riktade mot Israel. För några veckor sedan greps sju svenska medborgare av den israeliska flottan då de försökte bryta blockaden. I sin roll som juridiskt ansvarig för Ship to Gaza började Dror Feiler ställa krav på den svenska regeringen att de skulle verka för en frigivning av de gripna och låta dem fortsätta sin färd mot Gaza. I ett normalt land hade detta framstått som verklighetsfrämmande men med Margot Wallström som utrikesminister så är sista ordet sannolikt inte sagt i frågan.

Vänsterpartiet ska inte behandlas som ett bortskämt och mindre vetande barn som gång på gång kommer undan med sina tilltag och samtidigt tillåtas utgöra en del av de demokratiska partiernas gemenskap. För varje ny sak som avslöjas om partiet och dess företrädare utan nämndvärda reaktioner från de övriga partierna eller media så undergrävs tilltron till det demokratiska systemet. Vänsterpartiets accepterade attityd till dess representanter rör sig mellan den parlamentariska och autonoma miljön ska upp till granskning och debatteras. Det är knappast någon av de demokratiskt sinnade väljarna som missar att det blåser upp till full orkan varje gång en företrädare för SD gjort olämpliga uttalanden och den tystnad som råder i samförstånd över Vänsterpartiets tolerans för både terrorkopplingar och övergrepp mot meningsmotståndare. Vänsterpartiet når nu över 10 % i vissa opinionsmätningar och måste tas på allvar. Kan de etablerade partierna inte försvara demokratin med trovärdiga medel så kommer de demokratiskt sinnade väljarna att ersätta dem med andra partier.

Demokratiska rättigheter är inte kompromissbara. Antingen gäller de oss alla eller ingen. De ska inte reserveras för högtidlig högläsning från talarstolen i riksdagen utan tillämpas i praktiken genom att dess anhängare ställer upp och försvarar dem. Detta gäller särskilt när meningsmotståndare drabbas. Medborgerlig Samling vill vitalisera demokratin och överföra mer inflytande till de enskilda medborgarna. Den 9 september bestämmer du vilken väg Sverige ska ta.

Läs tidigare artikel om extremvänsterns metoder:

Bortskämd svensk extremvänster möjliggör våldtäkter, maktmissbruk och terror

Läs om hur Dror Feiler försökte störa mötesfriheten:

Torgmöte på Norrmalmstorg idag 12.30 – kom och kämpa för ett bättre Sverige med oss!

 

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min kommande bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund. Planerad utgivning är 25/6. Bevaka den gärna här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer