Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Därför tiger etablerade medier om Soraya Posts åldringsråndömda dotter

av | 4 jan, 2019 | Kriminalitet

Lästid: 4 minuter

Åldringsrån är något jag finner vedervärdigt, kanske bland de brott som är särskilt förfärliga eftersom gamla människor ofta befinner sig i oerhört utsatt läge och deras sinnen sviker dem. De är i paritet med barn och värnlösa djur och den som väljer att utsätta dem för övergrepp är i mina ögon värd de strängaste straffen. Döm därför om min förvåning när jag läser att en av dem som utsatt gamla människor för de mest hjärtlösa rån visar sig vara EU-parlamentarikern, tillika Feministisk Initiativ-politikern Soraya Posts dotter Thereza Eriksson. Döm ännu mer om min förvåning när det varit helt tyst om dessa brott i etablerade medier. 

Kanske kan du föreställa dig vilka krigsrubriker det skulle kunna bli om en vuxen son eller dotter till en Sverigedemokrat skulle begå liknande brott. Jag kan tänka mig löpsedlar och tv-inslag under oöverskådlig tid. Ja, för det vore något att sätta tänderna i. Etablerade medier älskar att vaska fram gamla kommentarer på sociala medier och blåsa upp dessa till enorma proportioner och som komplement hänger de gärna ut den individ som skrivit något korkat eller fördomsfullt och ilsket, så att den för alltid kan stämplas som ”rasist”. Så jobbar svenska medier av idag, men observera att detta enbart gäller individer som är kritiska mot den svenska migrationspolitiken samt mot genusvansinnet/den urspårade feminismen/religiös fundamentalism och dylikt. Andra typer av extremism får hållas i godan ro, där tycks man ha oerhört högt i tak.

Det är också därför du inte får läsa särskilt mycket om de kriminella handlingar som begås av människor som tillhör ”rätt” kretsar i det svenska vänstermarinerade etablissemanget (där åtskilliga journalister hyser just dessa politiska sympatier och är därför mer aktivister än journalister). När den före detta partiledaren i Feministisk Initiativ Victoria Kawesa dömdes för att ha misshandlat en man i tunnelbanan skrev man ytterst motvilligt om detta och nyheten hamnade snabbt långt ner på tidningarnas webbsidor. När diverse vänsterpolitiker står och kramas med representanter för terrororganisationer eller uttrycker sympatier med vänsterextremister och vurmare för kommunism, ideologier som skördat miljoner och åter miljoner dödsoffer, rycker representanter för mainstream-medierna på axlarna. Ja, ja. Men akta dig för att publicera en meme som kan lukta alternativhöger! Du blir föremål för spaltkilometrar i till exempel Dagens Nyheter där du hängs ut som nazist, fascist, högerextremist och en alltigenom suspekt människa.

Att dottern till en av etablissemangsmedierna betraktat ”god” person nu visar sig vara en kallhamrad brottsling spelar således inte in i narrativet. Och därför försöker man tiga ihjäl saken. Därför får du inte läsa i Dagens Nyheter eller på SVT:s sajt att Soraya Posts dotter Thereza Eriksson, som har beskrivit sig själv som romsk aktivist sedan ungdomen och har varit delaktig i arbete med myndigheter och andra organisationer för att belysa romska frågor och diskriminering, har tillsammans med två andra romer dömts till två års fängelse för en serie stölder från åldringar, den yngsta av dem 85 år gammal, som oberoende icke-regimvänliga medier som Nyheter Idag, Fria Tider och Samhällsnytt däremot kunnat rapportera..

Thereza Eriksson och hennes medbrottslingar har, enligt Nyheter Idag, lurat sig in i åldringarnas hem genom att påstå sig vilja kontrollera brandsäkerheten eller tv och telefoni för att sedan stjäla bankkort, smycken och andra värdesaker. Enligt åklagaren har brotten ”präglats av planering och förslagenhet” och utgör en ”systematisk och upprepad seriebrottslighet”. Uddevalla tingsrätt konstaterar även att ”samtliga brott har riktats mot äldre personer, vars skyddslösa ställning, godtrogenhet och svårigheter på grund av hög ålder har utnyttjats”. Ligans senaste offer var 93, 89, 85 och 91 år gamla, samtliga bosatta i Västergötland. Med de stulna bankkorten har man sedan gjort inköp och tagit ut kontanter.

Nej, du får inte läsa i Aftonbladet eller i Expressen att Thereza Eriksson döms för fyra fall av grov stöld, två fall av bedrägeri samt ett fall av försök till bedrägeri till två års fängelse. Hennes medbrottslingar, två romska män i 25-årsåldern, döms till två års och en månads fängelse respektive tio månaders fängelse. Det är inte första gången som Thereza Eriksson är i klammeri med rättvisan. 2015 dömdes hon för stöld och snatteri till villkorlig dom och böter. Men dessa nyheter anses inte relevanta för svenska folket. Därför lyser de med sin frånvaro i etablerad press.

Läs mer här:

EU-parlamentarikern Soraya Posts dotter döms för grova stölder från äldre

EU-parlamentarikers dotter greps på stöldturné mot äldre i Västsverige – döms till två års fängelse

Och de etablerade medierna undrar varför förtroendet för dem sjunker?

********

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min senaste bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund.

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer