Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Därför retar Nyamko Sabuni gallfeber på vänstern

av | 27 jun, 2019 | Politik

Lästid: 4 minuter

Få har väl missat att Liberalerna har fått en ny partiledare, och att det inte blev den vite medelåldersmannen som tog hem striden. Istället, till vänsterns förfäran, segrade Nyamko Sabuni, en mörkhyad kvinna. Plötsligt var det inte längre lika viktigt att just en kvinna med utomeuropiskt ursprung hamnar i maktposition. Identitetspolitik works in mysterious ways. Varför reagerar då vänstern, som i de flesta andra fall vurmar just individer som Sabuni, som de gör? Här är fyra förklaringar till deras raseri.

1. Hennes åsikter matchar inte hennes hudfärg

Att åsikter ska gå hand i hand med vilken hudfärg man råkar ha är en uppfattning som ofta uttrycks bland identitetspolitikvurmare. Är du invandrare och samtidigt varken vänster eller socialliberal? Otur, då är du med all säkerhet ”husblatte” och ”rasförrädare”, ja, åtminstone om du frågar public service-produktionen Tankesmedjan. Detta resonemang är något som även har drabbat Sabuni, som under sin karriär fått glåpord som ”husneger” och ”onkel Tom” slängda efter sig. Känslan av att en ”husblatte” inte vet sin plats i åsiktsdiktaturen sticker givetvis i ögonen på ”den goda vänstern”…

2. Hon har mage att samtala med meningsmotståndare

En annan sak som är gemensamt för de i vänsterkanten är att de lider av idén att samtal med meningsmotståndare smittar. Käkar du middag med företrädare ur Sverigedemokraterna är du rökt, förmodligen räcker det med ett ”hej” för att förvandlas till fullblodsnazist. Ja, jag refererar givetvis till stormen kring Marcus Birro som först var tvungen att löpa gatlopp och sedan fick sparken från Expressen efter att ha ätit lunch med SD-toppar. På samma sätt är det, enligt vänstern, fruktansvärt att Sabuni inte ser några problem med att man skriver samman sig i frågor med SD i frågor där man tycker lika.

3. Hon är en mörkhyad kvinna som inte kallar sig feminist

I den eviga offer-olympiaden torde Nyambo Sabuni vara den perfekta deltagaren. Hon som kvinna OCH mörkhyad MÅSTE väl ändå kalla sig feminist? Nä, redan runt 2006 gav hon det chockerande beskedet att hon inte kallar sig själv för feminist, förklaringen till detta, menar Aftonbladet, är att hon förmodligen inte ens vet vad feminism betyder. Ack ja, vad vet en Onkel Tom om jämställdhet egentligen? Detta borde för alltid diskvalificera henne från alla maktpositioner, enligt vänsterns syn på hur omvärlden borde fungera.

4. Hon är en invandrare som är emot massinvandring

Sist, men inte minst, största bossen av vänsterargument: Det klassiska, ”du som invandrare, hur kan du vara emot invandring?”. Frågan ställs ofta så, utan att tillägga ”mass”, som faktiskt är själva poängen. Få är emot invandring, desto fler har dock invändningar mot ohanterbar massinvandring som dränerar landet. Vänstern har svårt att förstå sig på invandrare av Sabunis kaliber, som förespråkar en mer begränsad invandring.Helt utan att förstå att det finns många fler invandrare där ute med Sabunis åsikter, och ännu mer radikala sådana. Ja, rena rama SD.

”Chris Roffer”

@ItsChrisRoffer på Twitter

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer