Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Därför ljuger mainstreammedier om Kanadas frihetsrevolt

av | 31 jan, 2022 | Frihetsrevolten i Kanada

Lästid: 6 minuter

”Hade jag inte haft sociala medier skulle jag inte veta någonting om revolutionen i Kanada”. Så har det låtit under helgen angående den enorma anstormning av lastbilar som just nu pågår i Kanadas huvudstad Ottawa. Men om du bara följer mainstreammedier som Expressen, Aftonbladet, Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet och tittar på Sveriges Televisions nyheter samt TV4, är risken stor att du missat en historisk frihetsrörelse som just nu målar om Kanadas politiska landskap – men som också påverkar övriga världen i hög grad. Detta skrämmer givetvis de maktmissbrukande eliterna och deras medlöpare, de lögnaktiga medierna som med sina stora plattformar hjärntvättar folket. Maktmissbrukarna vet nämligen att längtan efter frihet och sanning inspirerar. Civilkurage och mod är ”smittsamt”! Därför måste verkligheten till varje pris gömmas undan – och demonstranter mot orimliga covidåtgärder smutskastas till varje pris. Det som är demokrati och yttrandefrihet framställs därför som något dåligt, farligt och framför allt ”högerextremt”. Samma öde har redan drabbat den svenska frihetsrörelsen med sina omfattande demonstrationer. Men mediernas lögner hjälper inte. Nu sprider sig lastbilsprotesterna över världen. I Holland och Australien rullar redan konvojer mot maktmissbruk. Även Finland, Norge och Sverige hakar på. Och det finns planer på en europeisk frihetskonvoj på väg mot Bryssel.

Men sanningen sprider sig som en löpeld och inga tyranner i världen kan stoppa folket, som är i numerärt överläge. Helgen som gått har varit historisk och sociala och alternativa medier har fyllts av människor som står upp för sin frihet och sina rättigheter. Medan jag skriver det här befinner sig tusentals och åter tusentals människor på Ottawas gator. Konvojen som bestått av runt 50 000 lastbilar har kört i flera dagar, längs med vägar där kanadensare med flaggor välkomnat frihetsrevolten. Protesten drog igång när regeringen Trudeau beslutade att införa både obligatorisk covidvaccinering, digitala pass och karantänsregler för de chaufförer som måste korsa gränsen till USA som innebär ytterligare steg mot massövervakning av medborgarna. De här åtgärderna skulle beröva många lastbilschaufförer deras levebröd, då de skulle få sitta i karantän istället för att kunna göra sitt jobb. Trudeau gick för långt. Situationen i Kanada är ohållbar med vaccintvång, masktvång, frihetsbegränsningar och maktmissbruk, och kraven på lastbilschaufförerna blev droppen som fick bägaren att rinna över. ”The tipping point”.

Frihetskaravanen kräver ett slut på tvånget och den hårdföra nedstängnings- och kontrollpolitik som Trudeaus regering bedrivit med covid som motivering – och att Trudeau ska avgå. Det här ses givetvis inte med blida ögon av det vänsterliberala etablissemanget, som styr medierna i såväl Europa, Kanada och USA. Man säger sig representera folket men i själva verket är det den politiska makten man skyddar. Journalisterna i mainstreammedierna har slutat att göra sitt jobb och har helt vänt folket ryggen. Därför är rapporteringen – om den alls förekommer – hårdvinklad och polariserande. Eller så är det helt tyst. Eller så skriver man skrämselartiklar om hur dåligt det är att vilja ha frihet. Frihet har till och med blivit ett högerextremt begrepp, om vi får tro Dagens Nyheter. Istället för att rapportera om Kanada skriver man en lång analyserande text om ”radikala” och ”högerextrema” miljöer och ”konspirationsteorier”.

Allt för att skrämma människor från att organisera ett motstånd mot de politiker som inskränker mot våra fri- och rättigheter och som utnyttjar en avklingande pandemi för att fortsätta styra med hjälp av ologiska och meningslösa restriktioner.

TV4 och SVT har under helgen fokuserat på annat än den fredliga revolutionen i Kanada och det faktum att Justin Trudeau fegt flytt sin egen huvudstad i rädsla för demonstranternas krav på frihet. När mainstreammedier rapporterat har de pratat om ”ett hundratal lastbilar” och få demonstranter, allt för att ge intrycket att dessa demonstrationer är små och obetydliga.

Exakt som Trudeau själv sa, när han kallade demonstranterna ”a fringe minority”. Andra svenska stora medier har också varit ytterst återhållsamma eller så har de förminskat magnituden i de kanadensiska protesterna. Även sociala medier som samarbetar med de vänsterliberala politikerna, som Facebook, har stängt ner en grupp med 800 000 medlemmar som stöttar de kanadensiska lastbilschaufförerna. Man gör allt för att sopa frihetsprotesterna under mattan. Jag kan tala om att oavsett hur mycket medierna ljuger, så kommer de inte lyckas. För sanningen går inte att tysta ner. Till slut ligger den i öppen dager.

Det påminner mig om Pragvåren 1968, då man lanserade ”socialism med mänskligt ansikte” – något som ledde till att Tjeckoslovakien invaderades av Warszawapaktens trupper för att slå ner folkets kamp för frihet. Sovjetunionen visste att folkets önskan om frihet ”smittade” och var orolig för att Pragvåren skulle sprida sig till andra länder i Östeuropa… Folket skulle kontrolleras och hållas i schack och precis som i dag hade man medierna till sin hjälp. Informationskriget var en del av elitens styrkeuppvisning, exakt som nu.

Aldrig någonsin har de officiella lögnerna varit så tydliga som när en stor revolt mot de maktmissbrukande politikerna pågår. Aldrig någonsin har det varit så tydligt hur medierna ljuger, förminskar, förvanskar och smutskastar. Hur många ohederliga journalister och redaktörer som gömmer sig inne i tidningshusen och på redaktionerna. Jag undrar hur deras möten går, hur de pratar, hur de resonerar. Tror de ens på det de själva väljer att sända ut? En sak är säker, och det är att vi inte tänker glömma. Vi tänker inte förlåta. Det kommer komma en dag då alla lögner ska upp på bordet och då de som ljugit kommer tvingas ta ansvar för sin desinformation. Tyrannerna i Östeuropa tvingades backa. Ockupationen tog slut. Folket får alltid sista ordet. Kom ihåg det.
*******
Äntligen! Nu kan du köpa ”Ingen Kvinnas Land” på Bokus – eller direkt av mig och få ett signerat exemplar. Det är fortsättningen på spänningsromanen ”Blodsådd” där du åter får möta journalisten Dea Wilenius och hennes försök att överleva i ett farligt och trasigt land. Vill du köpa en signerad bok av mig så mailar du till katjanouch@gmail.com – märk mailet ”Ingen Kvinnas Land”.

Eftersom jag såg det komma har jag givetvis även beskrivit våra vanvettiga politiker och deras framfart med att förstöra Sverige. Löfven lämnar snart posten som Sveriges statsminister men även hans anhang borde hamna på soptippen. Där de tyvärr ännu inte är. Men du kan bli flockimmun mot det svenska tillståndet!

Vill du köpa även denna så mailar du till katjanouch@gmail.com – märk mailet ”Helt Oacceptabelt”.

Vill du köpa båda böckerna eller några andra, till exempel ”Bilden av Sverige” så märker du helt enkelt mailet ”Böcker” och preciserar vad du önskar beställa, samt din adress och hur många du vill ha.

 

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

 

Swish: 1236749063

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). Bankgiro: 5630-6376

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE8150000000052311121146, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste boken ”Helt oacceptabelt” köper du här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921334/helt-oacceptabelt-anvisningar-for-att-uppna-mental-flockimmunitet-mot-det-svenska-tillstandet

Första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – köper du här! Del 2, Ingen kvinnas land, kommer hösten 2021.

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

Debattboken ”Flykten från folkhemmet” – köp den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer