Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Därför lanserar vi en sajt om manlighet!

av | 27 jun, 2023 | Mansrollen

Lästid: 3 minuter

En sajt om män, för män, skapad av två kvinnor? Ja, varför inte? Det är dags att våga gå emot det idag allmänt vedertagna dysfunktionella narrativet om att allt manligt per automatik är dåligt – och i stället slå ett slag för män som en god och nödvändig kraft och därigenom stärka manligheten. Under våren har jag därför tillsammans med min relationsexpertkollega Ylva Franzén arbetat med att ta fram en sajt med heterosexuell manlighet i fokus.

I flera decennier har vi på olika sätt jobbat för att lyfta den kvinnliga sexualiteten men de senaste åren har vi allt tydligare noterat att där den kvinnliga sexualiteten på olika sätt hyllats, bejakats och tillåtits frodas, har den manliga sexualiteten farit illa, blivit hånad, bespottad, förlöjligad och marginaliserad.

Liksom manligheten i stort. Därmed blir också våra intima heterosexuella relationer lidande, i förlängningen hela samhället. Därför bestämde vi oss för att starta en sajt med manligheten, manskroppen och den manliga sexualiteten i fokus.

Det finns en rad manliga förebilder som står upp för det manliga – men vi kvinnor har i dess sammanhang lyst med vår frånvaro. Men nu är det dags att visa att även vi kvinnor vill återupprätta mannen. Utifrån vårt kvinnliga perspektiv hyllar och bejakar vi därför den sunda manligheten, maskuliniteten, fadersrollen, och vill att män ska våga stå upp för sig själva och våga vara män. Välkommen till Man Up!

Det är idag för många män förvirrande att vara män, främst utifrån att manligheten befinner sig under attack. I dag stämplas sann manlighet ofta som ”toxisk” och motverkas av såväl politik som ideologi. Det är fritt fram att håna och förlöjliga män, den vite mannen i synnerhet. Pojkar ska kläs i klänning och det traditionellt manliga ska helst inte få finnas. Så sjunker också testosteronnivåerna till katastrofala nivåer, inte minst för att allt manligt förkastas och kritiseras (jodå, testosteronet sitter också i huvudet! Inte bara genom plaster och mat som nivåerna av det manliga könshormonet kan reduceras, utan även genom att mannen tvingas bli ett slags ”kärring” för att passa in i vänsterliberalas mansfientliga narrativ.

Vi anser att ett sådant tankesätt är ett systemfel som skapar problem i såväl självkänsla som relationer.

Vårt budskap är därför: VÅGA VARA MAN!

MAN-UP är en unik sajt som tar manligheten på allvar. Här kan du läsa mer om mannens mentala, psykiska samt sexuella hälsa och få tips och råd om hur du boostar såväl testosteron som manlig självkänsla. Vi tycker att män ska ”man up” och börja våga vara män. Det innebär givetvis inte att män ska vara svin och bete sig respektlöst mot kvinnor, absolut inte. Tvärtom anser vi att gentlemannen är ett fint maskulint ideal som idag är sorgligt borttynat och som vi vill slå ett slag för.

Så, in och läs på sajten, inspireras, och sträck på dig, du man, oavsett ålder!

Lite av innehållet:

VÅGA VARA MAN!

Vi vill bejaka mannens sexuella natur och dess intensiva energi. I stället för att kväva elden vill vi få den att brinna med en klar låga.
Vi vill helt enkelt att du man vågar vara man  – och gå emot de krafter som försöker kuva och trycka ner dig.

MANLIGHETEN ÄR UNDER ATTACK

Man-Up fokuserar på alla de positiva sidorna hos män och egenskaper en man har alla skäl att vara stolt över. Vi tror att utebliven positiv feedback till män skapar negativa effekter, känslor av harm, ilska men även mindervärdeskomplex och självhat, vilket leder till djupgående skador på såväl individuell som kollektiv nivå.

SUND MANLIGHET

Vad är sund manlighet? Vi går igenom begreppet och konstaterar att ”sund manlighet” inte är svart eller vit. En riktig man kan vara såväl hård och bestämd som mjuk och kärleksfull. Han kan lägga sina känslor åt sidan när det behövs men han kan också vara sårbar och inkännande. Att vara stark på alla sätt som finns innebär inte att han är en burdus tölp.

BOOSTA DIN MANLIGHET!

Här avhandlas testosteronets roll i maskulinitet och hur du boostar ditt manliga könshormon för att maximera det, med hjälp av kost, livsstil och mentala övningar.

PROSTATANS HEMLIGHETER

Här kan du läsa mer om prostatan som en något försummad del av den manliga sexualiteten.

MANNENS ÅLDRAR

Från tonåren till andropausen – på man-Up hittar du vägledande texter om manlighet för alla livets stadier.

Självklart är Man-Up även en sajt för alla kvinnor som är intresserade av män.

Par kan gärna läsa texterna tillsammans. De är ett bra diskussionsunderlag, nyttiga och stärkande för parrelationer då frågor kring könsroller och biologiska aspekter idag ofta marginaliseras.

På sajten tillhandahåller vi möjligheter till individuell rådgivning och det finns också en webshop med produkter för män.

Välkommen!

LÄNK TILL SAJTEN:

https://man-up.nu

Vill du stötta mitt författarskap får du gärna beställa min senaste satirbok, mejla på katjanouch@gmail.com och märk mejlet ”Sveriges lilla röda”, skicka din adress och vem boken ska dedikeras till så skickar jag betalningsuppgifter för att bekräfta din beställning!

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer