Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Danmark sätter ner foten mot förövare – när ska Sverige börja försvara kvinnofriden?

av | 9 okt, 2020 | Svenska våldtäkter

Lästid: 6 minuter

I ett längre Facebookinlägg skriver Jonatan Alfvén om 34-åriga Samir Wehbe från Göteborg och hur han våldtog och torterade en kvinna. Hans straff kortades och så snart han släppts förgrep han sig brutalt på en ny kvinna. Sverige har skapat en system där våldtäktsmän och mördare blir fria i förtid. Sverige har fått för sig att korta fängelsestraff skapar laglydiga medborgare. Men resultatet är att förövarna kommer ut och mördar, våldtar och misshandlar nya offer. Det svenska exprerimentet är inte bara naivt utan även extremt farligt och offerfientligt. Danmark går en annan väg. Häromveckan gick den danska statsministern Mette Frederiksen (S) hårt fram mot de som skapar otrygghet i landet – unga män som inte sällan har utomvästlig bakgrund. Flickor blir trakasserade bara för att de är danska, konstaterade hon.
”Ni får inte lov att ta vår frihet”, sade Frederiksen och fortsatte med att klargöra att polisen ska ges mer muskler. Bråkmakarna och deras föräldrar får ett budskap som inte kan missförstås. Jag undrar när detta ska ske i Sverige? När ska förövarna få ett tydligt budskap från regeringen istället för kebabpizza och dalt?

Så här skriver Jonatan Alfvén om den dömde serievåldtäktsmannen Samir Wehbe:

”För en tid sedan körde han ut i skogen med en kvinna. När han stannat bilen började han slå henne och krävde att hon skulle utföra oralsex på honom. Kvinnan försökte förtvivlat säga nej, men slagen blev fler. Han tvingade i henne amfetamin innan han sexuellt började förgripa sig på henne. Förnedringen var brutal och Samir krävde att hon skulle klä av sig naken och lägga sig på marken med trosorna intryckta i munnen. Hon tvingades krypa runt och Samir tog fram kvistar och påkar som han slog henne med. Under en hel natt pågick övergreppen. Kvinnan led och försökte få mannen att sluta, men tortyren och våldtäkterna fortsatte. 

Efter tortyrnatten hade kvinnan ont. Hon var tvungen att gå med kryckor och hade svårt att hålla balansen. Samir dömdes för grov våldtäkt och en rad andra brott. Det totala straffet blev fem års fängelse. Men några fem år blev det aldrig. Samir släpptes ut i förtid, och i somras var det dags igen. 

Denna gång lurade den manipulativa mannen in en kvinna i ett öde hus. Där krävde han att hon skulle ta av sig sina kläder. Han band sedan fast henne, tog fram krokar och hängde upp henne i taket. Kvinnan kunde knappt andas när han började slå henne. Hon var som en boxningssäck som han slog, piskade och spottade på. Han tejpade även fast hennes mun och den brutala tortyren mot den hjälplösa kvinnan pågick i över 24 långa timmar. 

Förra veckan kom domen mot Samir Wehbe. Den kriminella våldtäktsmannen som förekommuner under 42 avsnitt i belastningsregistret dömdes endast till 3,5 års fängelse för tortyrmisshandeln. 

Sverige har skapat en system där våldtäktsmän och mördare blir fria i förtid. Sverige har fått för sig att korta fängelsestraff skapar laglydiga medborgare. Men resultatet är att förövarna kommer ut och mördar, våldtar och misshandlar nya offer. Det svenska exprerimentet är inte bara naivt utan även extremt farligt och offerfientligt.

Det är viktigt, att vi i den här sjuka röran, fortsätter avslöja förövarna. Det första som ska komma upp när man söker på deras namn måste vara information om vad de gjort. Att varna samhället kan både förebygga brott och rädda människors liv. 

På bilden ser ni den sadistiska våldtäktsmannen Samir Wehbe från Göteborg. Lägg hans namn på minnet och se till så att samhället blir medvetet.”

Källa: Göteborgs tingsrätt

Alfvén gör helt rätt i att publicera bild på den dömde förövaren som utgör en fara för landets flickor och kvinnor. Han borde aldrig mer få gå lös. Alfvéns inlägg har på bara några dagar lästs av över 1 miljon Facebookanvändare. Nu publicerar jag det igen för att det ska få ännu större spridning.

Tyvärr kommer ingen förändring ske så länge politikerna inte agerar. Den svenska Löfvenregeringen skulle kunna ta intryck av den danska statsministern Mette Frederiksen (S) som går hårt fram mot dem som skapar otrygghet i landet: Unga män oftast med utomvästlig bakgrund. Flickor blir trakasserade bara för att de är danska, konstaterade Frederiksen.

– Utan att generalisera så måste vi förhålla oss till fakta, sa hon. Var femte ung man med icke-västlig bakgrund, som föddes 1997, hade brutit mot lagen innan han fyllde 21 år. Var femte. Det är inte alla – absolut inte alla. Men det är helt klart alltför många. Unga män som tar andras frihet, stjäl barns framtid, bryter ned fängelsevakter – och lämnar efter sig ett långt spår av otrygghet. Det är inte något nytt och det är det som är problemet: Det har pågått i alltför många år. Flickor som blir kallade nedsättande saker för att de är danska. Eller flickor som blir utsatta för social kontroll för att de har blivit för danska. En korvvagn i Brønshøj som blir angripen med smällare för att de säljer fläsk.

Frederiksen menar att sådant beteende inte är acceptabelt och att det måste få konsekvenser. Redan i dag kan den danska polisen förbjuda enskilda personer att vistas på vissa platser. Men Mette Frederiksen menar att det inte räcker och att polisen i framtiden ska kunna förbjuda folk att vistas i vissa områden vid vissa tider. Den som bryter mot förbudet ska vid första tillfället böta 10 000 kronor. Händer det igen blir det fängelse i 30 dagar. Polisen ska också kunna beslagta dyra jackor, klockor och mobiltelefoner från de som bryter mot lagen och har skulder till det offentliga, exempelvis för tidigare brottslighet. Frederiksen föreslår även att de som döms för våldsbrott i nattlivet också ska portas från nattlivet i upp till två år.

– Det är inte rimligt att den unge man som blir nedslagen utanför baren ena helgen kan möta förövaren i samma kö tre veckor senare, säger hon.

Nej. Det är inte rimligt att dömda förövare kommer undan med några veckors ungdomstjänst. Det är inte rimligt att ett människoliv inte är värt mer än något år i fängelse. Det är inte rimligt att våldtäktsmän får straffrabatt. Utländska kriminella bör utvisas och ja, Sverige bör köpa fängelseplatser i utlandet för utländska kriminella. Sverige behöver stå upp kriminalitetetens offer – inte dalta med dem som förstör livet för skötsamma medborgare i vårt land.

*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

Första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – köper du här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

Debattboken ”Flykten från folkhemmet” – köp den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer