Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Dags att fräscha upp fler traditioner: En exklusiv julsaga för Sveriges oanständiga

av | 30 nov, 2018 | Julen 2018

Lästid: 4 minuter

I tider då svenska traditioner förändras och anpassas till en uppdaterad verklighet snabbare än vi hinner säga midvinterblot, kan det vara dags att även se om de litterära alster vi brukar förknippa med julens festligheter. Välgörenhet hör julen till sedan urminnes tider, men på samhällets botten finner vi numera inte enbart de många socioekonomiskt utsatta – här dväljs även en allt snabbare växande grupp åsiktdissidenter, som finner sig stå utanför etablissemangets klibbiga värme och därför behöver extra omtanke i kylan och mörkret. Vad passar då bättre än att denna arma skara får en egen julsaga? En Sverigevänlig sådan… Katerina Magasin har äran att vara allra först med att presentera Eva-Lisa Dezmins nutidsinspirerade julsaga. Här får författaren själv berätta lite om vad som inspirerat henne till julsagan om Sven-Bertil och hans åsna Morgan.

Idag släpps Sven-Bertil Svenssons julafton och jag har länge tänkt att det är dags med nya inslag i jultraditionerna. Då menar jag inte att vi ska plocka bort några av de gamla, eller byta ut dem med främmande element som vi inte ens är vana att relatera till. Men julen behöver kanske uppdateras lite, detta eftersom det finns 1,1 miljoner oanständiga personer i landet numera som, med journalisternas och politikernas hjälp, kommit att betraktas som en skara förfärliga människor utan något egentligt existensberättigande.
På samma vis som när Karl-Bertil Jonssons julafton utspelar sig, finns det idag en grupp människor som helst inte bör inkluderas i några sammanhang. Den enda skillnaden är att numera är inte den gruppen de fattiga, utan de oanständiga, och de oanständiga finns i alla samhällsskikt.

Vi lever i en tid när Värdegrunden har blivit vår tids nya religion. Ingen ifrågasätter den, ingen vet vad den betyder, men folk slänger sig med ordet ändå eftersom de lever i övertygelsen om att de är goda bara de svurit sig till Värdegrundsreligionen. Vi bedöms inte längre utifrån vilka vi i grunden är, utan utifrån våra åsikter.

Därför var det också naturligt att 1,1 miljonersklubben fick ett visst utrymme i sagan.

Sven-Bertil Svenssons julafton är en berättelse om en ung man som får chansen att göra skillnad hos de utfrysta i samhället, men det är också en tidsmarkör. Kanske kommer kommande generationer att vilja veta hur debattklimatet kunde urarta som det gjort och varför vissa åsikter får konsekvenser för den som yttrar dem.

Sagan var inte ens svår att få ihop. Med alla befängda uttalanden som våra politiker, komiker och journalister yttrat, handlade det uteslutande om att försöka sålla bland dessa och få med några av de mest minnesvärda grodorna. Det var det svåra. Det talar ganska mycket för hur galet det har blivit. Sagan skildrar de självutnämnda godhetsapostlarna som gottar sig i sin egen förträfflighet, men den handlar även om hur mod inte nödvändigtvis behöver bottna i att man offrar allt för att göra skillnad. Med slumpens hjälp får Sven-Bertil och åsnan Morgan ett gyllene tillfälle att sprida lite julstämning bland de mest hatade och utstötta.

Sven-Bertil Svenssons julafton är därför tillägnad just de oanständiga. För att alla som hör till den kategorin ska känna sig uppskattade och behövda. En del har förlorat jobbet för att de uttryckt en åsikt som inte är accepterad, någon annan har förlorat vänner och bekanta av samma skäl. Boken finns endast som e-bok, men i två versioner. Dels som vanlig e-bok och som e-bok med ljudeffekter. I det senare fallet krävs en app som stödjer ePub3 för att ljudet ska fungera, exempelvis iBooks, Gitden Reader, eller Infinity Reader.

Slutligen vill jag tacka alla er som orkar fortsätta påtala de allt större bristerna och galenskapen i vårt land, alla som stöttar och alla som håller modet uppe, trots den bistra situationen. Ingen nämnd och ingen glömd.
Den här julsagan är till er.

Köp julsagan här:

https://www.adlibris.com/se/sok?filter=%20&q=sven-bertil%20svenssons%20julafton&fbclid=IwAR0Yv_YaA4KKgeZ1w5OOJquVOD9WuIXAiaBv1WSUp_uovLBNhHjcoQAjKIs

EVA-LISA DEZMIN

Eva-Lisa Dezmin, 47, är författare och bor med sin man och två hundar i Lycksele. Hon är även delägare i det nystartade förlaget DareMe Publishing. Hennes senaste bok, Gärningsspelarna, köper du här.

********

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min senaste bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund.

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer