Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

CIVIL RIGHTS DEFENDERS-kampanj samlar in pengar för att hindra utvisningar av afghanska män – medan man påstår att det är ytrandefriheten man kämpar för

av | 4 dec, 2019 | Yttrandefrihet

Lästid: 5 minuter

Journalisten Joakim Lamotte uppmärksammar på sin Facebooksida att en just nu pågående kampanj i sociala medier som påstår sig stötta kampen för ”yttrandefrihet” och där folk uppmanas att skicka pengar för att stötta detta, egentligen inte alls handlar om att man vill stötta yttrandefriheten. Lamotte har tagit reda på vilka som ingår i organisationen bakom kampanjen och vad den egentligen går ut på: CRD:s viktigaste fråga i Sverige just nu är att stoppa utvisningarna av vuxna män till Afghanistan och att opinionsbilda för att stoppa åldersbedömningar av asylsökande. CRD driver även en rättslig process mot Vellinge för att tvinga kommunen att riva upp beslutet om tiggeriförbud. I skrivande stund har man samlat in tvåhundratjugotusen kronor, trots att man redan är finansierade av våra skattepengar.

Civil Right Defenders konto har 7 759 följare på Twitter och beskriver sig så här: ”Defending people’s civil and political rights. We partner with and support human rights defenders around the world, and are Sweden’s civil rights watchdog”.

Från Joakim Lamottes Facebook:

”Organisationen bakom kampanjen är Civil Rights Defenders, som finansieras av våra skattepengar. Nu vill man uppenbarligen ha ännu mer pengar och försöker därför samla in en miljon kronor från privatpersoner. I skrivande stund är summan uppe i tvåhundratjugotusen.

Eftersom yttrandefrihet ligger mig varmt om hjärtat och organisationen säger sig vara politiskt oberoende blir jag intresserad och bestämmer mig för att ta reda på mer om Civil Rights Defenders. 

Det visar sig att deras viktigaste fråga i Sverige just nu är att hejda utvisningarna av vuxna män till Afghanistan och att opinionsbilda för att stoppa åldersbedömningar av asylsökande.

Organisationen driver även en rättslig process mot Vellinge för att tvinga kommunen att riva upp beslutet om tiggeriförbud.

Eftersom Civil Rights Defenders säger sig vara politiskt oberoende bestämmer jag mig för att granska vilka som jobbar i organisationen.

Den första som dyker upp är deras chefsjurist John Stauffer. Hans hjärtefråga är att tuffa till lagstiftningen som rör hets mot folkgrupp i Sverige. Exempelvis anser han att vissa nordiska runor skall förbjudas. Han har även visat sitt stöd för islamisten Mehmet Kaplan.

Vad gäller organisationens presschef, Maria Granefelt, så har hon på Facebook uppmanat till bojkott av Sverigedemokraterna och delat texter om att förbjuda SD att sätta upp valaffischer. Hur hänger det ihop med kampen för yttrandefrihet, undrar jag?

En annan anställd på huvudkontoret i Stockholm heter Aida Samani och skriver att ”de senaste decenniernas allt hårdare migrationspolitik skapar ytterligare lidande för skyddssökande som kommer till Sverige på flykt.” 

Jag undrar om Aida Samani kan berätta för mig om det finns något land i världen som haft en generösare migrationspolitik än Sverige de senaste decennierna?

Sedan har vi Tilda Pontén som i sociala medier hyllar Miljöpartiet, Vänsterpartiet och asylaktivisten Elin Ersson, samtidigt som hon tar ställning mot Sverigedemokraterna.

Eller juristen Siri Hedmalm som nu jobbar för Civil Rights Defenders men har bakgrund i Miljöpartiet.

En kommunikatör på huvudkontoret heter Catrin Söderberg. Hon har skrivit på Twitter att hon hatar Alliansen och SD. Samtidigt hyllar hon Vänsterpartiet och Fi.

Organisationens digitala strateg, Emmy Blad Jokinen, har jobbat på Sveriges Radio P3 och deltagit i demonstrationer mot Sverigedemokraterna på Sergels torg i Stockholm.

När jag undersöker vidare vilka som jobbar inom Civil Rights Defenders fortsätter det i samma riktning. Självklart får folk ha vilka politiska åsikter de vill, men blir det inte märkligt att säga sig vara politiskt oberoende samtidigt som majoriteten av medarbetarna har en tydlig slagsida åt vänster? Och är det verkligen en kamp för yttrandefrihet att vilja förbjuda vissa partier att föra fram sitt politiska budskap? Eller för den delen att jobba för att förbjuda vissa nordiska runor? Givetvis får man tycka att vissa partier eller åsikter ska förbjudas, men ska man då verkligen jobba för en organisation som säger sig kämpa för yttrandefrihet?

Sedan undrar jag varför Civil Rights Defenders inte har kontaktat mig och andra i Sverige som blivit av med våra uppdrag och lever under dagliga hot bara för att vi använt vår lagstadgade yttrandefrihet? Står vi för fel sorts yttrandefrihet kanske?”

Ja, jag undrar precis som Joakim Lamotte. Är det bara afghanska mäns och vänstersympatisörers yttrandefrihet som är viktig i Sverige? Och dikstaturer, som har mänskliga liv på sitt samvete? Sverige är seriöst ett land där man kan dömas till böter för att man kritiserar påhopp på sitt eget fosterland. Medan de som uttrycker sig hånfullt, hatiskt, rasistiskt och hotfullt går fria. I mina ögon har vi inte haft någon sann yttrandefrihet i Sverige de senaste tio åren. Kanske knappt dessförinnan heller. Istället har vi ett samhälle där oliktänkande mobbas, förföljs, drevas mot och tvingas bort från sina jobb då de står upp för åsikter som går emot vänsterliberala, Sverigefientliga narrativ.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min kommande bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Beställ den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok ”Bilden av Verkligheten” finns att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” finns nu i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer