Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Christian Sonesson: ”Man bygger inte ett rättvist samhälle genom orättvisor”

av | 15 jun, 2020 | Politik

Lästid: 4 minuter

Det fortsätter att storma i Skåne, där den framgångsrika kommunen Staffanstorp är ett rött skynke för de politiker av alla kulörer, men främst rödgröna, som grovt missköter sina kommuner och som ett resultat av socialism lyckas mycket sämre, något som vanligt folk som vanligt blir lidande av. En av de värsta katastrofkommunerna är sedan länge Malmö, vanstyrt av socialdemokratiska Katrin Stjernfeldt Jammeh, en politiker som utan att blinka lierar sig med islamistiska extremister och som slösar skattebetalarnas pengar på huvudlösa mångkulturprojekt. I ett inlägg på Facebook idag bemöter Christian Sonesson (M), kommunstyrelsens ordförande i Staffanstorps, Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) kommunstyrelsens ordförande för Malmö Stad. Stjernfeldt Jammeh ondgör sig i en debattartikel i Svenska Dagbladet över ”social dumpning” och över Staffanstorps kommun. Under Stjernfeldt Jammeh styre har Malmö blivit Sveriges mest otrygga kommun, enligt tidningen Fokus, som rankat tryggheten i Sveriges kommuner.

Så här skriver Sonesson:

”Staffanstorps kommuns inställning har sedan många år varit glasklar.

1. Vi köper inte in bostäder, såsom villor och bostadsrättslägenheter, och erbjuder dessa till nyanlända.
2. Vi bygger inte områden som består av tillfälliga barackbostäder.
3. Vi låter inte nyanlända gå före i andra i bostadsköer.
4. Vi ger inte försörjningsstöd (socialbidrag) åt illegala invandrare.
5. Moderaterna i Staffanstorp har under många år krävt/verkat för ett totalt flyktingstopp.
6. Staffanstorps kommun har som en av få kommuner en integrationsplikt.

Skälen till våra ställningstagande är att vi inte tror att man långsiktigt bygger ett rättvist och välintegrerat samhälle genom orättvisor. Ett nej på asylansökan måste också i konsekvensens namn innebära ett nej till välfärdssamhällets system.
De som inte har skyddsskäl ska inte stanna i landet. De som får stanna i landet ska bidra till samhället.

Staffanstorps strategi har varit lyckosam. I och med vår integrationsplikt så är vi år efter år den kommun i Skåne som har högst tal gällande att få svenskar som är födda utanför Europa i Arbete. Vi placerar oss ofta högt i olika kvalitetsmätningar och är en relativt trygg kommun. Vår lyckosamma strategi innebär dock att vi inte klarar så stora volymer av nyanlända som kommit, framför allt de senast 5-10 åren.

Malmö har genom åren valt den andra vägen. Mångfald, utanförskap och kravlöshet. Stjernfeldt Jammeh (S) är en del av det socialdemokratiska etablissemanget. Det toppskick inom partiet som påverkar den nationella politiken. Socialdemokraterna har styrt Malmö oavbrutet de senaste 25 åren och med få avbrott under större delen de senaste 100 åren.

Socialdemokraterna i Malmö är nu upprörda över ett rättsfall där Staffanstorps kommun fick rätt mot Malmö stad i Kammarrätten. Stjernfeldt Jammehs (S) ilska handlar om ett fall rörande en nyanländ familj som anvisades till Staffanstorps kommun. Eftersom tillgänglig bostad ej fanns att uppbringa inom Staffanstorps kommun så ska vi, enligt Socialtjänstlagen, söka tillgänglig bostad där det går att finna. Ledig bostad fanns i Malmö, 15 km från Staffanstorp.

Sveriges kommuner är enligt lag etableringsansvariga för de nyanlända som anvisas till kommuner. Etableringstiden gäller under två år. En lagstiftning som Socialdemokraterna var drivande att införa. Denna lagstiftning gör att familjen är Malmös ansvar efter två år, såvida familjen inte är självförsörjande. Vilket de inte är.

Stjernfeldt Jammeh (S) välkomnade denna lagstiftning. Samma lagstiftning som hon nu vidare vill bestrida i Högsta Förvaltningsdomstolen och får hon inte rätt där så säger hon att hon ska gå till sina partikamrater i Stockholm och få lagen ändrad – så att den passar henne.
Socialdemokraterna kallar det ”social dumpning”, men kanske hade familjen varit självförsörjande om Malmö stad haft en normal syn på kravställande, självförsörjning och bidragsberoende.

Kanske är det så att Malmö (S)tad ägnat sig år ”social dumpning” under årtionde genom sina politiska vägval? Stjernfeldt Jammeh (S) verkar också lägligt ha glömt alla de fall där Malmö placerat nyanlända i andra kommuner, bland annat i Staffanstorp, vilket avslöjades efter SVTs debattprogram Opinion Live i januari 2018.

Nu försöker Socialdemokraterna i Malmö att beskylla skötsamma kommuner för Malmös problem. För i Stjernfeldt Jammehs Malmö är det alltid någon annans fel till stadens problem. Malmö har genom sin politik sått i vind och får nu skörda i storm.”

CHRISTIAN SONESSON

Christian Sonesson är kommunstyrelsens ordförande (M) i Staffanstorps kommun

*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

I mars kommer den första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – bevaka den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

I mars ger jag även ut debattboken ”Flykten från folkhemmet” – bevaka den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

Senast utgivna bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer