Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Christian Sonesson behöver bli partiledare för Moderaterna

av | 5 mar, 2019 | Politik

Lästid: 3 minuter

Det har faktiskt utkristalliserat sig ett slags sundhetens oas i Sverige, i alla fall några kommuner som gör väsen av sig och låter höra talas om sig, till många vänster- och så kallade liberalers förtret. Vilket i sig betyder något positivt – med andra ord, att något görs rätt. En av dessa orter är Christian Sonessons Staffanstorp som tagit täten som en av de kommuner som visar på att ett tillfrisknande för Sverige faktiskt är möjligt (Vellinge är en annan kommun som ger hopp). Om Sonesson blev partiledare för Moderaterna kanske besvikna väljare skulle kunna återfå förtroende för partiet – och den borgerliga politiken skulle kunna börja få den vitalisering den så desperat behöver.

Sonesson som partiledare för Moderaterna vore troligen en möjlighet och en väg till att ett maktskifte till det bättre ska kunna ske i Sverige, samt för att borgerligheten faktiskt ska kunna överleva. Nu när Alliansen är död och begraven och de så kallade Liberalerna är ett parti som kajkar i samma bottenliga som Feministiskt Initiativ, skulle Sverige behöva någon som samlar spillrorna av högerpolitiken och slår an en äkta borgerlig ton. Någon som rakryggat står upp och som inte låter sig skrämmas av vänster- och liberalmediernas ständiga påhopp och skrik om ”högerpopulism”. Någon som kan ge dessa hopplösa vänster-, fejkliberal- och miljöpopulismen en match. Sonesson känns mer och mer som en man för jobbet. First we take Staffanstorp, then we take Stockholm… and the rest of Sweden.

Sonesson är den vuxne i rummet som Sverige behöver. Inte en barnslig positionerande individ som måste mobba andra politiska partier, utan en ansvarstagande gestalt som har de rätta demokratiska reflexerna och som faktiskt ser till landets och medborgarnas bästa. En person som värnar jämställdhet och demokrati och alla människors lika värde på riktigt, inte bara esom en innehållslös floskel att svänga sig med för att framstå som ”god”. Sonesson är något så originellt i Sverige av i dag som en politiker som vågar säga högt att han vill ställa krav på människor. Att vi behöver respekt, ordning och reda för att ett samhälle ska fungera. Sonesson är också den som i samarbete med SD börjat göra det tidigare stökiga Staffanstorp tryggare med hjälp av ordningsvakter. (Han erbjuder även att dessa ska kunna hjälpa polisen om detta behövs, och tro mig, det gör det sannerligen!). Sonesson är inte rädd att fatta beslut som ifrågasätts. Jag förstår vad det är han tänker, eftersom det där ifrågasättandet visserligen ger en del obekväma rubriker, men i längden är rubrikerna och diverse ledarskribenters gnäll helt ointressant, för åtgärderna innebär att livet blir drägligt för medborgaran, och det är det enda som är viktigt, allt annat är strunt.

Annie Lööf, alltid denna Lööf, uttalade sig nyligen i en intervju om att hon inte kunde föreställa sig vem som ska bli statsminister 2022. Jag har ett tips: Christian Sonesson. Sveriges egen Sebastian Kurtz, eller varför inte Salvini. Det är en man av Sonessons kaliber stackars Moder Svea behöver. Det, och en borgerlig regering. Men först bör Sonesson bli partiledare för Moderaterna. Jag tror till och med Ulf Kristersson skulle tycka det var en lättnad.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och släpps 12 mars 2019. Du kan bevaka den här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405118/bilden-av-verkligheten/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-verkligheten-9789198405118

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer