Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Cecilia Elving – en ”liberal” general med sug efter diktatur

av | 3 sep, 2021 | Maktmissbruk

Lästid: 4 minuter

Nej, de är inte särskilt relevanta, Liberalerna, ett parti som krampaktigt klamrar sig fast på riksdagsspärren och som förhoppningsvis får lämna den politiska arenan ihop med extremistvännerna i det gröna Miljötalibanpartiet. Ändå är det intressant hur en vänsterliberal kvinna åter uppvisar hur illa ställt det är med hennes demokratiska reflexer när hon bygger hela sin politiska karriär på att försöka hålla ”tjänstepersoner” som är SD ”så långt som möjligt från makten”. Hur kan det komma sig att politiker är så världsfrånvända att de inte ser hur odemokratiskt de beter sig? Hur kan en mus från ett 2%-parti tro att hon ska ryta mot ett parti som rör sig i 20%-klassen? Hur kan man utan skam i kroppen så öppet visa sitt människoförakt? Där har vi ett stort systemfel i svensk politik – att små partier inbillar sig att de även framöver kommer få ange takten för de stora partierna. Detta systemfel måste få ett slut om Sverige ska kunna fortsätta kalla sig för demokrati.

”Inga politiska tjänstemän från Sverigedemokraterna på plats i regeringskansliet vid en borgerlig regering”, är en nyhetsrubrik som toppar mediernas löpsedlar idag, fredagen den 3 september. Detta huvudlösa krav kommer från flera liberaler inför höstens landsmöte, men den främsta arkitekten bakom idén är ”liberalen” Cecilia Elving.

– Jag ser inte att det gynnar jämställdheten i Sverige att de har tjänstepersoner. Jag vill se dem så långt som möjligt som från makten, helt enkelt, säger Elving till Ekot.

Elving är den ”liberal” som väljer att bygga sin politiska karriär på att slåss mot SD. Man skulle kunna tro att en kvinna främst är mån om andra kvinnors bästa, om trygghet, om att barn inte ska bli skjutna på lekplatserna, att gamla inte ska rånas i sina hem och att kvinnor ska slippa frukta gruppvåldtäkt när de går ut på kvällen. Man skulle kunna inbilla sig att Elving bekymrar sig för Sveriges elförsörjning som hotas genom politisk ansvarslöshet då man monterar ner kärnkraft. Man kunde drömma om att Elving månar om landets 300.000 fattigpensionärer som just förärats en spottloska i ansiktet av Magdalena Andersson som lovar skattesänkning på 100 kronor så folk kan gå och bowla och klippa håret. Man hade kunnat drömt om att Elving vill knäcka de kriminella gängen och minska den industriella omfattningen av mängden droger som strömmar in i Sverige.

Men icke. Det är kriget mot SD som är Elvings stridsfråga, den kulle hon vill dö på. Att svenska etablissemangspolitiker verkar ha dålig kontakt med verkligheten och vad demokrati faktiskt betyder är det inte första gången vi får bevis för. Dessa politiker älskar att ondgöra sig över länder som Polen och Ungern som de i yviga ordalag kallar för odemokratiska. Bjälken i det egna ögat tycks dock osynlig för dessa högljudda ”demokratiförespråkare”.

Nu tar Elving demokratifrågan till en helt ny nivå. Härmed diskvalificerar hon sig som seriös politiker. Men det kanske är som politisk extremist hon vill äntra scenen? I så fall är hon på god väg.


*****

Eftersom jag såg det komma har jag en sprillans ny bok. Med Löfven och hans anhang på väg till soptippen. Där de tyvärr ännu inte är. Men du kan bli flockimmun mot det svenska tillståndet! Vill du köpa en signerad bok av mig så mailar du till katjanouch@gmail.com – märk mailet ”Helt Oacceptabelt”.

 

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

 

Swish: 1236749063

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). Bankgiro: 5630-6376

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE8150000000052311121146, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste boken ”Helt oacceptabelt” köper du här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921334/helt-oacceptabelt-anvisningar-for-att-uppna-mental-flockimmunitet-mot-det-svenska-tillstandet

Första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – köper du här! Del 2, Ingen kvinnas land, kommer hösten 2021.

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

Debattboken ”Flykten från folkhemmet” – köp den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer