Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Candace Owens: ”Vi svarta är vårt problem – inte de vita”

av | 4 jun, 2020 | Samhälle

Lästid: 8 minuter

Medan vilsna tonåringar går som nyttiga idioter åt våldsrörelser finns det tack och lov kloka individer som inte låter sig luras av politiska påverkansoperationer och falska agendor. En av dem är den 31-åriga amerikanska konservativa politiska kommentatorn Candace Owens. Owens är en av många svarta kvinnor som är förespråkare för Donald Trumps politik och har nu senast fått uppmärksamhet för att hon kritiserar Black Lives Matter-rörelsen. I ett inlägg på Facebook igår, som redan setts av över 15 miljoner tittare, tar hon bladet från munnen. Och ja, alla bör lyssna på denna kloka kvinna som vägrar spela med i den kultur som vill göra svarta kriminella till martyrer. Hon försvarar INTE polisen Derek Chauvin och hans behandling av George Floyd (det är det ingen som gör!), men hon vägrar samtidigt att utmåla den kriminell hårt belastade George Floyd till en förebild och martyr, och hon tar avstånd från kravallerna där SVARTA dör. Hon kallar hela företeelsen en dimridå, ett falskt narrativ. Fakta är istället att det som beskrivs som den amerikanska polisens ”övervåld” mot svarta är en myt! Fake news. Det dödas inte svarta i USA på grund av sin hudfärg. Det är 25% större risk att en VIT person dör vid ett polisingripande än att en svart person gör det. Det är ett totalt fejkat narrativ, säger Owens. Vissa poliser gör fel och begår brott men det är INTE strukturellt problem. Människor i USA dödas INTE för sin hudfärg. Däremot är svarta överrepresenterade bland dem som begår grova våldsbrott. Den svarta minoriteten i USA begår 50% av alla våldsbrott. De svarta männen i USA utgör 6% av befolkningen. Det är 18,8% gånger större risk för en polis att bli dödad av en svart man – än tvärtom. ” Nej, George Floyd förtjänade inte att dö! Men det är förfärligt att vi andra skötsamma svarta medborgare ska tvingas lida på grund av denna incident som är så sällsynt i USA.” säger Owens i sitt tal på Facebook.

Jag har översatt största delen av Candace Owens tal till svenska, och publicerar ett sammandrag av talet som en motvikt mot det galopperande vansinne som just nu skakar vår värld.

”Hej Facebookvänner, jag har beslutat att göra denna video, det har legat och tryckt i såväl i mitt hjärta som i mitt sinne och jag har velat säga detta tidigare men det fanns ett stort grupptryck som gjorde att jag tvekade, jag tänkte att jag måste följa med strömmen, först tänkte jag att det skulle vara bäst om jag höll tyst men ju mer jag tänkte på det insåg jag att man har prackat på oss s många lögner… Jag vill säga att jag INTE stöttar George Floyd som en martyr för det svarta Amerika och jag ska här förklara varför.”

Owens berättar att hon läst flera svarta amerikanska författare som gjort intryck på henne, bland annat Shelby Steele, och att det han skriver kommer hon att bära med sig resten av livet och att hon hoppas att fler ska ta intryck av Steeles tankar.

– Han säger att vår svarta gemenskap (community) är unik från andra kulturer. Vi är de enda som skriker, slåss och kräver rättvisa åt dem av oss som inte gör bra saker! (up to no good).

Owens jämför och säger att inga judar, viar eller latinos skulle kräva rättvisa åt dömda kriminella på samma sätt som svarta gör.

– Man står inte upp för en person som tillbringat fem år i fängelse. Man kräver inte rättvisa för denne. Detta är inget försvar för Derek Chauvin, jag hoppas han får sona sitt brott och att George Floyds familj får rättvisa, men jag kommer inte heller att acceptera narrativet att detta är det bästa som vår svarta gemenskap har att erbjuda. Det är något frånstötande i företeelsen att man de senaste 5-6 åren valt att förvandla dömda kriminella till hjältar över en natt. Jag vägrar att fortsätta stå bakom detta och jag tänker inte vara en del av det, oavsett hur många påtryckningar jag får från svarta oavsett deras politiska hemvist. Jag vägrar var en del av scenariot att enda sättet att vara svart är att säga hur fel detta var och att det handlar om en fantastisk person, jag tänker inte göra det.

– George Floyd var inte en fantastisk person. Så snart videon kom online gjorde jag en enkel sökning. Ingen hyllar polisen Derek Chauvin, men man hyllar George Floyd. Floyd var dock påverkad av droger, bland annat methamfetamin. Den som ringde polisen (911) beskriver en kraftigt påtänd person, inrigaren hade blivit rädd. Floyd betalade med en falsk sedel. Han betedde sig konstigt. Han slängde en vit påse på marken, detta kan man hitta om man söker, medierna har inte velat visa den filmen men den finns om man söker på nätet.

– Ingen tycker att en man ska dö när han arresteras, men jag vill lyfta hur han levt, och varför jag vägrar acceptera bilden av honom som en martyr, och varför han inte ska hyllas som en martyr vars namn och bild vi ska trycka upp på t-shirts. Jag säger inte att kriminella inte förtjänar en andra chans, det gör människor, de kan få sona sina brott i fängelse, men jag drar en gräns vid återfallsförbrytare. Floyd fick 10 månader i fängelse 1998, för väpnat rån, 2002 fick han 8 månader för droginnehav, 2004 fick han 10 månader för droginnehav, 2005 fick han 10 månader för droginnehav, 2007 hotade han en gravid kvinna med pistol, han tryckte den mot hennes mage, det var Floyd samt fyra andra män som trängde in i hennes bostad och sökte efter droger och pengar, de stal hennes plånbok och mobil, en granne skrev upp registrerngsnumret på bilen de här männen färdades i och ringde polisen. Floyd fick 5 års fängelse. 2014 släpptes han fri och vi vet inget om honom tills nu, när han försökte handla för en falsk sedel, hög på droger. Han var kriminell men förtjänade inte att dö under en polismans knä, men det betyder inte att jag kommer att hylla en trasig svart kultur som alltid vill göra martyrer av kriminella!

– Varför låtsas vi att denne kriminella man ska hyllas som en skötsam medborgare, som en martyr, i det svarta Amerika? Det är förresten en martyr för ett fejkat narrativ. Rasmotiverad polisbrutalitet är en myt. Vi utnyttjar detta dödsfall och låter det bli en anledning till protester och kravaller, och upplopp, där svarta människor dör, där skötsamma svarta medborgare dör, som den 77-årige fd polischefen David Dorn (min anm.) som försökte skydda en butik från plundring. Svarta skötsamma medborgare dödas för att en kriminell svart dog. Nej, han förtjänade inte att dö! Men det är förfärligt att vi andra skötsamma svarta medborgare ska tvingas lida på grund av denna incident, som är så sällsynt i USA.

– Här är statistiken för er som tror att polisbrutalitet beror på rasmotsättningar:

Det är 25% högre risk att en VIT dör vid polisingripande än en svart.

2019 dödades 9 svarta och 19 vita av polisen i USA. 60% av USA:s befolkning är vit. 13% är svart. Det som spelar roll är andelen kriminella. Tyvärr begår svarta oproportionellt många brott. 6% av befolkningen, alltså svarta män, begår 44% av alla mord i USA, enligt 2018 års statistik. Vi som minoritet begår 50% av alla brotten i USA! Vi har många fler ingripanden av polis mot oss, därför. De tar oss inte för att vi är svarta.

Och polisen har mycket mer att frukta av svarta än tvärtom, det är 18,8% större risk för en polis att bli dödad av en svart än tvärtom.

– Hela narrativet är en dimridå, helt påhittad! Man ställer vita mot svarta för att det är VALÅR. Inte för att svarta amerikaner blir illa behandlade av polisen. Visst finns poliser som begår fel – ja! Finns både vita och svarta maktmissbrukare bland polisen. Kommer alltid att finnas. För att vi är människor, och vissa människor suger. Även läkare tar livet av folk, av misstag, en del med flit, men protesterar vi och bojkottar läkare och säger att alla läkare är hemska? Det finns dåliga människor inom alla yrken! Det är ingen ursäkt att acceptera narrativet att svarta människor förföljs oproportionerligt och orimligt.

– Vet du bästa sättet att INTE bli tagen av polis? Var skötsam! Varför göra en återfallsförbrytare till martyr? Det är BULLSHIT! Ursäkta mitt språk men jag är trött på det! Trött på att kallas en Onkel Tom, jag tänker inte leka den leken. Vill du ha bilder på kriminella på din vägg, varsågod. Jag vill ha Kobe Bryant, du kan ha George Floyd och låtsas han var en hjälte, han som satte en pistol mot en gravid kvinnas mage. En svart kvinna. Föreställ dig hennes känslor nu, hur hon ser alla hylla George Floyd… det är pinsamt! Vi är pinsamma i detta!

– Vi har en giftig tystnadskultur, ingen vågar säga sanningen. Det är så lätt att spela offer. Det är så lätt att säga åt vita att knäböja och be om ursäkt. Det är skräp! Det är en lögn och en fars! Vårt problem är VI. Vi talar inte om att svarta slaktas av svarta. För det skulle innebära att vi har ett eget ansvar. Ett personligt ansvar. Men det tar vi inte. Istället skyller vi på de vita. Vi riktar bara kameran mot de vita när de gör något fel, även om vi svarta begår många fler brott mot oss själva. Vi är de enda som skapar hashtags för att frige kriminella. Hur svårt är det att inte hamna i fängelse? Är det svårare för oss att inte begå brott? Varför fortsätter vi att upprätthålla detta narrativ? Vi som hljer oss över detta hånas och föraktas. Vi som ställer krav förlöjligas. Men vi svarta konservativa lyckas, för att vi inte skriver under på den bilden som serveras av oss.

– Du kommer inte se mig utomhus hur jag försöker stjäla en TV och låtsas att det är på grund av en martyr som heter George Floyd som blev dödad. Oavsett hudfärg måste vi bli bättre, vi måste lära våra barn att bli bättre.

– Jag har inga ursäkter. George Floyd är inte min martyr. Han han vara din. Det är allt jag har att säga till det svarta Amerika.

Se hela Candace Owens tal i original på engelska här:

https://www.facebook.com/realCandaceOwens/videos/273957870461345/UzpfSTE3OTk5MjMwMzA6MTAyMTM5ODcwMjI1NDg1NDU/

*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

I mars kommer den första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – bevaka den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

I mars ger jag även ut debattboken ”Flykten från folkhemmet” – bevaka den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

Senast utgivna bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer