Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Cancel-kultur borde heta cancerkultur – eftersom det är en dödlig tumör i samhällskroppen

av | 7 sep, 2020 | Yttrandefrihet

Lästid: 7 minuter

Cancel-kulturen är en cancer för yttrandefriheten och ett hot mot hela vårt fria samhälle. Ja, vi behöver fortsätta prata om det som på engelska kallas ”cancel culture” så länge denna galenskap fortsätter härja i vår offentlighet och på våra arbetsplatser.  Egentligen borde det heta CANCER culture, eftersom företeelsen är ett slags mental elaktartad tumör inuti samhällskroppen. Cancel i denna ”kultur” betyder att man gör allt som står i ens makt att stoppa röster och personer man inte anser ska få höras i det offentliga rummet. Denna ideologiska farsot tillåts i allt större omfattning härja i Sverige och i övriga västvärlden. Ett antal i egna ögon rättrådiga medborgare – ofta de som har tillgång till stora mediala plattformar – beslutar sig för att försöka göra livet surt för en individ eller ett företag vars åsikter de ogillar. Det man vill stoppa är naturligtvis till 99 procent åsikter som går ut på en kritik av rådande system, där man till exempel ifrågasätter genus som statsreligion, där man inte sväljer klimatalarmism eller där man – allra värst! – ogillar destruktiv globalism och migrationspolitik. Ofta också rena självklarheter, som att det bara finns två biologiska kön eller att bara kvinnor kan ha mens. Men det räcker för att hela den förvirrade vänsterliberala världen ska gå man ur huse och skrik bojkott. Resultatet blir självcensur och en strypt yttrandefrihet samt ett samhälle där sunda samtal hindras – något som i längden är skadligt för oss alla.

Det har den brittiska Harry Potter frfattaren JK Rowling dyrt fått erfara när hon anklagats för ”transfobi” efter en rad inlägg som hon skrivit på Twitter, där hon kommenterade en artikel om jämställdhet före covid-19 från plattformen Devex, som innehöll frasen ”människor som menstruerar”. Rowling menade att det är KVINNOR som har mens… och hysterin var ett faktum.

Inspiration till dagens ofriska och paranoida cancerkultur har hämtats i totalitära staters terror och diktatur mot oliktänkande, som i sig har ursprung i forna samhällens effektiva metod att frysa ut misshagliga individer från bygemenskapen, driva ut syndabocken till ensamhet och svält, ett straff som förr obönhörligen ledde till lidande, misär och för tidig död. Likt 60- och 70-talets kommunistiska angivarregimers spejare och kolportörer sätter man igång och bråkar och utövar påtryckningar mot uppdragsgivare, kollegor och andra som har inflytande över en individs yrkesliv, något som även kallas ”deplatformering”. Inte sällan ansätter man företag som samarbetar med en kändis som fallit i onåd och kräver att företaget ska ”ta avstånd” från åsikter man godtyckligt stämplat som till exempel ”rasistiska”. Vem som helst kan drabbas, varför inte en kajakklubb som heter Eskimå?

Det kan räcka att en kändis yppar en åsikt som ogillas av den vänsterliberala tyckokratin för att trakasserierna och arbetet för att ”cancellera” vederbörandes karriär ska dra igång. En av cancerkulturens senaste offer under sommaren är den frispråkige debattören Alexander Bard, som fick hela pk-etablissemanget att bli skogstokigt då han den 13 juni twittrade If black lives want to matter, then black lives get their fucking shit together, study hard, go to work, make their own money instead of depend on welfare, stop lying, get out of prison, and become heroes instead of self-appointed victims for the world to laugh at. That matters!” Tweeten fick det att ta hus i helvete i den redan infekterade Black Lives Matter-debatten. Bard hade givetvis rätt i det han skrev, vilket varenda normal människa förstod, men så mycket sanning tålde inte den sköra offentligheten där var och varannan snöflinga, levandes på socialbidrag, blev kränkt. Bards ”beska piller” renderade honom hastigt sparken från jobbet som jurymedlem i TV-programmet Talang i TV4 och han fick ta emot en hatstorm av orkanstyrka, orkestrerad av identitetspolitiska aktivister … En annan cancellerad kändis är Paolo Roberto, som begått brottet sexköp vilket skapade större indignation bland den rättrådiga pk-eliten än samtliga gruppvåldtagna och mördade svenskar tillsammans. Snabbt som ögat drogs alla Paolos varumärken in från marknaden, såväl matprodukter som böcker. Allt för att radera ut och straffa Roberto samtidigt som man kunde vältra sig i sin egen avståndstagande godhet.

Men det är inte bara kändisar som drabbas av cancerkulturen. Även helt vanliga dödliga är i riskzonen när självpåtagna censurivrare och åsiktsoldater härjar. Det räcker att kritisera regeringens destruktiva migrationspolitik eller oförmåga att stävja gängkriminaliteten på Facebook för att någon småpåve ska se sig föranledd att ringa upp arbetsgivaren och ifrågasätta vederbörandes ”värdegrund”. Sådant kan leda till samtal hos chefen, reprimander, kanske till och med större problem som omplacering och avsked på någon löjlig grund. Just nu är det SD-politikern Christoffer Brinkåker, som sitter som ledamot i fullmäktige i Lund och ersättare i kommunstyrelsen som anklagas fr att ha delat ”högerextrema” inlägg i sociala medier. Det är vänsterextrema Expo, en cancerkulturens främsta tilskyndare, som på detta viset startar drev för att Brinkåker ska sparkas ut från politiken och exempel statueras att man inte ska ta sig ton offentligt. Brinkåkers största brott är givetvis inte vad han delar på sociala medier, utan det faktum att han är SD. För Expo drevar aldrig mot socialdemokrater, och deras egna, som aktivisten Bilan Osman, får fritt yppa hat mot vita människor och landet Sverige på Twitter.

Cancer-kulturens främsta mål är att skrämma människor från att tala fritt. Cancerkulturen vill fostra oss i självcensur och underkastelse. Cancer-kulturens främsta vapen för att uppnå detta är att frånta människor deras möjlighet att försörja sig. Det värsta är att folkvalda politiker inte har några som helst problem med att ägna sig åt denna typ av vuxenmobbning – samtidigt som de gärna låter sig avlönas av skattepengar från människor de förföljer. Häromdagen avslöjade jag att det i en numera sluten Facebookgrupp, efter brittisk modell kallad Name & Shame, finns såväl den moderate lokalpoltiker tillika förste vice ordförande i kulturnämnden i Gislaved, Markus Lewintus, samt den socialdemokratiska riksdagsledamoten Marianne Pettersson, plus en rad andra politiker på vänsterkanten och inom Miljöpartiet. Gruppen tycks vara en metastas till den tidigare #jagärhär-gruppen, där man organiserat massanmälningar på Facebook och hetsat varandra till att sabotera normala diskussioner genom att spamma folks kommentarsfält med nonsensargument och trollande. Denna trupp bestående av runt 700 socialdemokrater, vänsterpartister, miljöpartister drömmer nog om att leva i en kommunistregim och att det fria ordet inte ska få finnas, trots att de älskar att klaga på hur”totalitärt” Polen och Ungern blivit. Detta är människor som tycker om att prata om god ton på nätet och klaga på medborgarjournalisters ”hatsvansar”, men själva har de inga problem att stötta ren skolgårdsmobbning där man till exempel hånar meningsmotståndare på grund av deras utseende och där man aktivt arbetar för att få människor sparkade från sina jobb. Hyckleriet är lika omfattande som bisarrt. Kanske tror dessa godhetsapostlar att de aldrig kan komma att granskas? Kanske är de så pass fredsskadade att de inbillar sig att de kan göra vad som helst, utan att de någonsin kan komma att ifrågasättas? Kanske märker de inte att vinden håller på att vända?

I sin blogg ”The red hand files” som citeras i en artikel i brittiska The Guardian, går den australiska artisten och författaren Nick Cave till hård attack mot politisk korrekthet som ligger till grund för cancerkulturen. Politisk korrekthet har en ”kvävande effekt på samhällets kreativa själ”, skriver Nick Cave som menar att PK:ismen blivit världens sämsta religion. ”Dess en gång hederliga försök att återbilda vårt samhälle på ett mer rättvist sätt förkroppsligar nu alla de värsta aspekterna som religionen har att erbjuda” skriver Cave. Han kallar det ”dålig religion som löpt amok”. Och visst är pk-mentaliteten dålig religion. Samhället styrs idag av en armé moraliserande sexfrustrerade och humorbefriade kyrktanter av båda könen som avskyr allt vad yttrandefrihet heter och som överhuvudtaget inte förstår ordet demokrati. Samtidigt har de inga som helst problem att gynna totalitära krafter och mångkulturellt förtryck. Välkommen till ett Sverige, insjuknat i cancerkultur. Att företag och uppdragsgivare ska våga stå emot när drevet börjar gå, är enda botemedlet mot idiotin. Men tyvärr är svensk offentlighet ordentligt infekterad. Och de modiga, som vägrar tystna, är jämfört med pk-riddarnas antal fortfarande alldeles för få.

Krönikan har i augusti 2020 publicerats i Nya Tider.

*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

Första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – köper du här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

Debattboken ”Flykten från folkhemmet” – köp den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer