Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

BREAKING: Läckta EU-dokument visar att FN:s kontroversiella migrationspakt Global Compact är bindande

av | 15 aug, 2019 | Migrationspolitik

Lästid: 4 minuter

Precis som många av oss befarat visar det sig nu att FN:s omstridda migrationspakt, som Sverige undertecknade i december 2018, inte kan tas så lättsamt som de svenska politikerna ville få oss att tro. Den danska tidningen Berlingske tidende har tagit del av läckta dokument från EU som visar att Global Compact visst är bindande för de länder som undertecknat pakten. Detta visar ett läckt dokument från EU-kommissionen, som nu skapar nya politiska kontroverser om den omstridda migrantpakten. Det är inte långsökt att tro att Sveriges nya, generösa anhörigregler för migranter hänger samman med detta. Man har helt enkelt förbundit sig att öppna landets gränser på vid gavel. Enligt prognoserna väntas det flera hundra tusen nya migranter till Sverige de närmaste åren, något som skapar stor oro hos folk då Sveriges system redan i dag inte kan ta emot så många nya människor, varav många har stora behov av vård och stöd av olika slag. Detta samtidigt som ekonomin i många kommuner går illa och det saknas bostäder, skolor, sjukvård och polis.

Den danska tidningen Berlingske Tidende har i dagarna kunnat avslöja ett läckt dokument, skrivet av EU-kommissionens advokater, som inte var menat för allmänheten utan bara var avsett för internt bruk. I dokumentet framgår det tydligt att Marrakeshfördraget, alltså det vi känner som FN:s Global Compact, visst är juridiskt bindande för de EU-länder som undertecknat det. I Danmark har detta skapat debatt, då dåvarande regeringen under Lars Løkke Rasmussens ledning försäkrade att fördraget inte var bindande.

”Ett dokument från Europeiska kommissionen, daterad 1 februari, visar enligt danska folkepartiet och konservativa att den tidigare premiärministern Lars Løkke Rasmussen (V) inte varit sanningsenlig, när han och regeringen försäkrade att Danmarks undertecknande av den omtvistade FN-migrationspakten inte skulle har negativa konsekvenser för Danmark.”

I det 10-sidiga dokumentet står det svart på vitt att ”undertecknande av GCM (migrationspakten) har rättsliga effekter på EU:s utvecklingspolitik.” På ren svenska: Global Compact ÄR bindande för de länder som undertecknat det. Alltså bland annat Sverige.

Att undertecknandet av Global Compact skulle få ödesdigra konsekvenser för Sverige, och de europeiska länder som undertecknade migrationspakten, stod klart för många av oss. Nu besannas farhågorna. Även den norska oberoende webbtidningen Dokument No har uppmärksammat saken, läs gärna här. ”När alternativa medier (i Danmark, min anm.) väckte debatten, precis som i Norge, blev mainstreammedier och andra partier upprörda och hävdade att kritiken var en avsiktlig desinformationskampanj, med utländska intressen bakom, läs: ryssarna”, skriver Dokument No bland annat.

I Danmark anklagas nu Lars Løkke Rasmussen för att ha farit med osanning om vad Global Compact egentigen innebär och journalisterna gräver vidare. I Sverige är det tyst i public service och i mainstreammedierna. Vi här i Sverige är vana vid att våra politiker för oss bakom ljuset. Likväl är det upprörande att man kan ljuga om en sådan här allvarlig och ödesdiger fråga. Migrationspolitikens framtid är avgörande för hur samhällsutvecklingen i Sverige kommer att se ut. I dagsläget ter sig den utveckligen allt annat än ljus.

*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer