Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Böneutrop är ett steg mot det globala kalifatet”

av | 7 mar, 2018 | Debatt

Lästid: 3 minuter

Sanningen om böneutropet är att den varken handlar om religionsfrihet eller har något med religion att göra. Det som många missar när man diskuterar politiskt islam är att den har en global agenda. Målet är att återupprätta ett globalt kalifat där sharialagar från 600-talet råder. Att etablera böneutropet i Sverige är ett steg på vägen dit. Det skriver idag Bassam Al-Baghdady, ordförande och grundare för CSB (Centrum för Sekulär Bildning).

Den svenska grundlagen beskriver tydligt i regeringsformen hur religionsfriheten ska användas: “frihet att ensam eller tillsammans med andra utöva sin religion”.[1] Ingenstans står det att någon har rätt att pracka på andra sin religion. Det som många missar när man diskuterar politiskt islam är att islamism har en global agenda. Målet är att återupprätta ett globalt kalifat där Sharialagar från 600 talet råder. Att ställa religiösa krav på civilsamhället och driva förändringar i form av särlagstiftning är bara en början. Det är en pågående process som inte slutar förrän domedagen, då islam utropar sin seger över hela ”det platta” jordklotet enligt islamisk mytologi.[2] Men hur började allt?

Efter att Muhammed hade levt nästan hela sitt liv i det multireligiösa samhället i Mekka valde han att med våld påtvinga Mekkaborna sin monoteistiska gudom. Hans välkända rop ”Jag kommer till er med halshuggningen”[3] avslöjade tydligt hans politiska mål. Mekkaborna som var ett affärsinriktat och fredligt folk gav upp och hoppades bli förskonade. De hade fel. En lista på dem som skulle avrättas och halshuggas utfärdades[4]. På den stora svarta kuben som kallas Kaba, steg den första böneutroparen upp och proklamerade med ett böneutrop att Mekka, den multireligiösa staden, har fallit. Mekka ställdes från och med den stunden under islams militära och politiska makt.

Av denna den allra första bloddränkta historien bakom böneutropet förstår vi att det inte handlar om religion. Det har aldrig handlat om religion. Inte någonsin. Krig efter krig och blodbad efter blodbad från första IS fram till dagens IS har böneutrop markerat den politiska segern över andra ideologier och politiska system. Att islamister idag åberopar religionsfrihet är rent nonsens. Det existerar överhuvudtaget inte något som heter religionsfrihet i hela den islamiska mytologin. Du är antingen jude eller kristen och betalar en särskild skatt som kallas ”förnedringsskatt” Jizya eller så avrättas du. Muhammed, den högsta förebilden för alla islamister, har skarpt och tydligt markerat att ”Den som byter sin religion ska dödas”[5]. Att hänvisa till religionsfriheten är enbart ett taktiskt drag i den pågående ideologiska krigföringen. Frågan är hur kan vi skydda oss mot dessa totalitära ideologier?

Vi ska ställa våra politiker till svars varje gång de blundar för eller ännu värre rättfärdigar politisk islam i vårt fria samhälle. Vi ska bejaka sekularisering i det offentliga rummet och förhindra alla försök till separatism eller religiös extremism. Ännu viktigare är att markera att religionsfriheten som vi åtnjutit de senaste hundra åren ska vara en självklarhet för alla som bor i det här landet. Alla ideologier som motsätter sig denna frihet ska bekämpas, marginaliseras och i sikt förpassas till historiens sophög. Sekularismen är vår enda garanti för religionsfriheten. Utan en sekulär stat är vi dömda till ändlösa religiösa krig och sekterism där rasisters, fascisters och islamisters våta drömmar besannas.

BASSAM AL-BAGHDADY

Bassam Al-Baghdady är ordförande och grundare av CSB, Centrum för Sekulär Bildning. Han är även översättare och författare.

[1] RF 2 kap.

[2] Koran – Surat al-Baqarah (Kon) 2:214.

[3] (Sahih al-Buchari 3678, Musnad Ahmad 11/609)

[4] Al-Mawardi – Alahkam Alsultania s. 132.

[5] al-Bukhaari, al-Fath, nr. 3017.

*******

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer