Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Blir Sverige nästa land som terroristerna försöker göra till sitt kalifat?”

av | 25 feb, 2019 | Terrorism

Lästid: 4 minuter

Jag börjar tappa hoppet nu, speciellt efter diskussionen om att välkomna tillbaka hemvändande IS-terrorister. Tycker man att dessa ska få återvända efter de sadistiska och brutala brott som de begått, var går då gränsen? ”IS-resenärer” benämns de till och med som. Man tar sig för pannan. Var Juha Valjakkala och Marita Routalammi Åmseleresenärer? Anders Eklund en Stjärnsundsresenär? Jag minns klart och tydligt hur journalisterna förfasade sig över alla beundrarbrev från kvinnor som Juha fick i fängelset. På samma tidningar har man nu snyfthistorier om kvinnorna som följt med IS-terrorister och högaktat dem medan de begått en rad bestialiska handlingar. Då ser vi ju hur tider förändrats och rakt inte till det bättre. I dagens krönika ventilerar författaren Eva-Lisa Dezmin tankar många av oss idag bär på och frågar sig om Sverige är nästa land där islamistterroristerna ska försöka bygga sitt kalifat.

Det finns visst ingen bortre gräns för vansinnet. Sverige har nu blivit en fristad för mördare, våldtäktsmän och psykopater. Vad är tanken bakom det? Hoppas den nya regeringen att vi ska omvända dessa? Hur korkad får man bli? Det liknar reklamfilmen som Canal digital gjorde om clownerna som så varmt välkomnas av en naiv anställd när de traskar in på banken. ”Att se på teve är viktigare än man tror”, löd budskapet. I Sveriges fall skulle budskapet kunna lyda: ”Att använda förståndet är viktigare än man tror.”

Hur kan det tillåtas gå så här långt? Jag vet inte, men jag vet att grova brottslingar inte behandlades med silkesvantar för några decennier sedan. Clark Olofsson till exempel. Han sa upp medborgarskapet och blev utvisad på livstid, men ansökte om och fick beviljat ett nytt medborgarskap för ett par år sedan. Nu har han flyttat hem igen. Det gör mig faktiskt inget. Givetvis har han inte varit någon gullunge, men jag är inte rädd för honom. Jag hade lätt kunnat bo granne med honom om valet stod mellan honom och en IS-terrorist. Jag har inga problem att bo granne med de flesta grova förbrytare som var verksamma under 60-80-talet, om valet står mellan dem och en radikaliserad mördarmaskin. Jag vet åtminstone vilka de förstnämnda är, ingen vet vilka de sistnämnda är. Det kan vara någon du möter i kassan på Ica, eller som korsar din väg ute på gatan.

Vad är nu nästa steg? Hur ska dessa galningar integreras i samhället, hade man tänkt? Ska de introduceras i sjukvården, inom äldreomsorgen, eller kanske som polis? Som arbetskraft på Arlanda? Där verkar det inte finnas några betänkligheter kring att anställa kriminella. Det finns många yrken som skriker efter arbetskraft och jag antar att medborgarnas säkerhet är det sista man tänker ta hänsyn till i vanlig ordning.

Vilka ska betala för det här? Frågan är givetvis retorisk, men jag tycker att även folk på vänsterkanten borde börja fråga sig det. Nu gör de tyvärr inte det. För bara några dagar sedan deltog jag i en diskussion i en FB-grupp där dessa ivrigt förespråkade medborgarlöner. De förstår alltså inte att pengarna de själva skriker efter, kommer någonstans ifrån och att ju fler bidragsberoende vi tar in i landet, desto mindre blir resurserna till samtliga medborgare. Jag tycker att vi ger medborgarlöner till alla vänsteranhängare som i så fall tar på sig äran att hjälpa IS-terroristerna till ett anpassat liv i samhället. De får vara handledare till dem. Det kan ju inte vara några problem eftersom de ännu inte insett vad som håller på att hända.

Personligen undrar jag vad terroristerna som nu förlorat slaget i Syrien ska utse för ny plats att strida om i hopp om att upprätta ett kalifat.
Ska vi gissa på Sverige? De får ju till och med bidrag och bostäder medan de gör sig redo och väcker alla sovande celler, så varför inte?
De flesta förstår varför våra nordiska grannar börjat dra öronen åt sig och överväga gränsbevakning mot Sverige. De stirrar med förfäran på vad som sker här. Och vad ska vi göra när saker och ting fullständigt gått överstyr och det inte finns någon väg tillbaka?
Är det då vi ska vända oss till Ungern och Polen (som fått så mycket skit från våra ministrar) och återupprepa Dan Eliassons bevingade ord: ”Hjälp oss, hjälp oss”?

EVA-LISA DEZMIN

Eva-Lisa Dezmin, 48, är författare och bor med sin man och två hundar i Lycksele. Hon är även delägare i förlaget DareMe Publishing. Hennes senaste bok, Gärningsspelarna, köper du här.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och släpps 12 mars 2019. Du kan bevaka den här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405118/bilden-av-verkligheten/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-verkligheten-9789198405118

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer