Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Blågula korset hjälper utsatta svenskar – och behöver din hjälp!

av | 20 nov, 2020 | Samhälle

Lästid: 4 minuter

Sverige är rankat som bäst i världen på att hjälpa utsatta människor – internationellt sett. Däremot ligger det sämre till med att ta hand om de egna medborgarna, varav många svenskar som hela sitt liv varit lojala trotjänare åt staten och finansierat välfärden med sina mödosamt ihoparbetade pengar, något som på ålderns höst för alltför många enklast kan sammanfattas med ”otack är världens lön”. Andelen utsatta svenskar har ökat dramatiskt under senare år, vilket man ser tydligt på flera områden, inte bara i fråga om pensionärer där runt 300 000 lever i fattigdom (Sverige har störst antal fattiga äldre i Europa). I gruppen utsatta finns också hemlösa, brottsoffer, fattiga barnfamiljer, samt politiskt förföljda individer som förlorat allt då de vågat kritisera systemet. Dessa grupper får sällan den hjälp de behöver från samhället. Och Röda Korset, som traditionellt värnar utsatta, verkar föga intresserade av att hjälpa behövande svenskar. Därför har det på senare år dykt upp flera privata initiativ för att stötta de utsatta. Blågula Korset är ett av dem – och behöver din hjälp.

Eva Donell är ordförande i Blågula korset, ett uppdrag hon gör helt ideellt. Hon vill sprida information om verksamheten och hoppas att fler därmed ska kunna hjälpa, om de har möjlighet.
– Det är lätt hänt att hamna på gatan idag och vi ser betydligt fler vanliga svenskar som är hemlösa nu än för bara några år sedan. Många hamnar faktiskt där helt oförskyllt. Till exempel då man drabbats av brott och inte får något stöd av samhället. Våldet har blivit så frekvent att vi knappt reagerar längre. Det är också av en karaktär som vi aldrig tidigare skådat. Det sexuella våldet har ökat lavinartat och drabbar kvinnor hårdast. För att inte tala om alla förnedringsbrott – riktat just mot svenskar – med tortyren i Solna som ett fasansfullt exempel som kommer att förstöra två oskyldiga svenska unga pojkars liv för all framtid. Staten hjälper inte de här utsatta människorna.
Sverige har ju ett oangenämt rekord i antalet fattigpensionärer.
– Ja, men tyvärr finns det även yngre, och barnfamiljer som lever i fattigdom i vårt land. När pengar saknas till det mest basala blir vardagen till en kamp. Politiskt oliktänkande i sin tur kan förlora jobb, försörjning, anseende och vänner efter smutskastningskampanjer och utfrysning… och knappast är det staten som ställer upp och hjälper dem när de saknar möjlighet att försörja sig. Så, det finns det åtskilliga människor i vårt Sverige som behöver hjälp och stöd av medmänniskor när samhället vänder dem ryggen.
Blågula Korset ligger precis i startgroparna för att dra igång verksamhet för social trygghet och man hoppas på en stor respons från Sverigevänner runt om i landet.
– Vår önskan är att få in så mycket pengar och övriga resurser, att vi kan göra en riktig skillnad för utsatta människor. Varenda krona som kommer in kommer gå oavkortat till dessa behövande. Vi jobbar till 100% ideellt och har ingen styrelseordförande vars rundliga lön i första hand ska betalas. Faktum är att vi har inga löner eller ersättningar alls – vi drivs av medkänsla och kärlek till våra landsmän vars lidande vi vill lindra, säger Eva Donell.
– Målet är att bygga upp en stor och rikstäckande hjälpverksamhet som hanteras enbart av volontärer. Låt oss hjälpa varandra, lite som förr i tiden, nu när samhället mer och mer visar att det inte finns där för utsatta svenskar. Vill du vara med som bidragsgivare och/eller volontär, kontakta Blågula Korset, avslutar hon.
Läs gärna mer om oss och projektet och hur du kan stödja det på www.blagulakorset.se

*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

Första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – köper du här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

Debattboken ”Flykten från folkhemmet” – köp den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer