Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Bilden av dem som är migrationskritiska måste nyanseras”

av | 24 jun, 2019 | Migrationspolitik

Lästid: 4 minuter

Jag fick ett intressant meddelande dagen före midsommarafton, i vart fall ett meddelande som fick mig att tänka efter och reflektera. I mainstreammedierna framställs de personer som är kritiska mot svensk migrationspolitik och den pågående islamiseringen av samhället oftast som obildade, inskränkta och okunniga. De som till exempel röstar på SD beskrivs föraktfullt som ”bönder” (som om det skulle vara något fel på lantbrukare, varför används annars detta ord som nedsättande tillmäle?) och man vill gärna ge intryck av oborstade, svärande, primitiva ”rednecks”, framför allt korkade, ”vita” män som hatar kvinnor, som är emot mänskliga rättigheter och abort, helt enkelt något slags blandning av grottapor och silverfiskar ifråga om intellektuell nivå. Mainstreammedias journalister och liberala och vänstervridna opinionsbildare vill gärna skapa bilden av att dessa individer röstar på migrationskritiska partier för att de helt enkelt är dumma i huvudet. Men så är det förstås inte. Det är snarare så att de som idag anser att den förda migrationspolitiken är bra, måste ha en skruv lös.

Migrationskritiker är idag tvärtom många gånger mer pålästa (för de måste ha argument!) och insatta i frågorna (för att de är engagerade, intresserade men även djupt bekymrade) än de som okritiskt anser att den politik som Sveriges styrande för, fungerar. Det finns statistik, det finns undersökningar, forskning, internationella studier, bara att öppna ögonen, läsa på, det mesta pekar på att utvecklingen i Sverige inte är gynnsam och att om den fortsätter i samma takt, står vi inför ännu värre problem, ett sönderslitet samhälle, sociala motsättningar, kanske värre konflikter än så. Det finns annan media än propagandakanalerna SVT, Sveriges Radio och Dagens Nyheter (maktens megafoner) där man kan informera sig om sakers tillstånd. Slutligen krävs det en del personliga uppoffringar och många gånger mod för att torgföra åsikter, tankar och idéer som inte är allmänt vedertagna enligt åsiktskonsensus. Många som ännu inte ”kommit ut” med kritiska åsikter bär på dessa i smyg. Kanske erkänner man inte heller öppet var ens verkliga politiska sympatier ligger. ”Officiellt” röstar på på till exempel Moderaterna – men bakom skärmen i vallokalen stoppar man en annan valsedel i kuvertet…

Personen som kontaktade mig skrev så här: ”Vi hade vänner på middag och de kan sägas vara en svensk anomali; han läkare, hon docent, båda två röstar på SD av så kallat nödtvång. Stereotypen med lantisar i Ford Taunus som stödtrupper bör modifieras. Uppiggande diskussioner in på småtimmarna. Vi enades om att vi befinner oss i ett paradigmskifte med alla de spänningar som det innebär när ett rådande politiskt system måste ersättas av ett nytt.”

Bara några korta rader, men väldigt talande. Och jag undrar som sagt om detta verkligen är en ”anomali” (avvikelse). För i takt med att välfärden i landet Sverige raseras och rättssamhället allt mer sätts ur spel, växer längtan hos människor efter trygghet och ordning och reda. Man orkar inte längre sysselsätta sig med detaljer kring vilka rötter vissa partier har, man är bara desperat efter att få hjälp, att få ordning, att landet ska börja tillfriskna. Just nu är Sverige som en trädgård där trädgårdsmästaren checkat ut och rabatterna gror igen av ogräs. Ingen vattnar när det är torka, ingen plockar bort mördarsniglarna, ingen sprayar bladlössen som härjar på rosorna. I gräset lurar blodsugande fästingar och eftersom staketet rasat kommer rådjuren som de vill och tuggar i sig av sånt de tycker är gott. Jag brukar använda mig av metaforen alkoholistfamilj när jag beskriver dagens Sverige, men även denna förfallna, igenväxta trädgård funkar. Kanske är trädgårdsmästaren alkoholist? Han sköter i alla fall inte den plätt av jord och grönska han har ansvar för vilket gör trädgården till en oharmonisk och otrevlig plats att vistas på.

Det kommer inte alltid vara så. Det måste helt enkelt komma andra trädgårdsmästare, den här oduglingen måste få sparken. Kanske är han inte bara full av alkohol utan också av förnekelse, men då måste någon bära ut honom, och börja sköta om trädgården så att den kan få en chans att återhämta sig. Fler ”svenska anomalier” som nätverkar ihop sig, fler starka röster, fler personer som tydligt visar att de vägrar acceptera hur ett välfungerande samhälle brutalt rivs ner. Det kokar, bubblar, pyser och jäser i den misskötta trädgården. Att se ner på och avfärda människor som reagerar är både galet och ansvarslöst, men till slut kommer inte ens den metoden att fungera. Historien visar att allt vansinne förr eller senare får ett slut.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer