Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Bianca Muratagic: ”Medan blodet rinner på gatorna fortsätter politikerna manipulera oss med klimatångest”

av | 17 sep, 2019 | Det nya Sverige

Lästid: 3 minuter

Den mördade mamman Karolin Hakim i Malmö är redan glömd. Liksom Ndella Jack, 18, mördad med automateld hemma i Råcksta. Machetehuggningar, knivvåld, skottlossningar mellan bilar, rån, våldtäkter, man stänger av. Det är mer än bara obehag. ”Jag har drabbats av politisk utbrändhet inser jag”, skriver i dag Bianca Muratagic.

Kulturnatten i Uppsala var inte lika roligt för mig som det brukade var en gång i tiden. Att röra sig i stora folkmassor var fruktansvärt jobbigt. Att alltid stå på sin vakt, oron att bli överfallen som gnager, titta ständigt omkring sig, att något exploderar eller att någon attackerar.  ”Du trivs inte så bra ute bland mycket folk,” säger en bekant till mig. Jag var övertygad om att jag kunde dölja det men ack så fel jag hade. ”Man känner vibbarna.”

Dessa ”vibbar” är inte rädslan, inser jag. Det här är något annat. Betydligt värre. Det ett djupt och plågsamt medvetenhet om vad som kan hända, när som helst i tiderna där terrorattacker, bombdåd, våldtäkter och skjutningar ökar lavinartat och blivit en del av vardagen i ett laglöst land som inte längre kan skydda sina egna medborgare eller garantera vår säkerhet.

Mamman som avrättades i Malmö satte djupa spår i min kropp. Hon blev skjuten när hon hade sin bebis i sin famn. Hon var måltavlan eftersom hon skulle vittna mot kriminella.

Förbipasserande ung kvinna blir allvarligt skadad efter sprängdåd i livsmedelsbutik. Jag tänker på er som förnekar så förbannat. Ni som bor långt från kriminalitet och mångkultur, ni som förespråkar helvetet tills ni själva drabbas och sitter där täckta av blod, nakna, då era kläder har slititis sönder av explosionen…

Kvinnor och små flickor som vägrar cykla och promenera till min lokal i rädslan att bli våldtagna. Det är så det går till i Sverige.
Men! Inga protester eller demontrationer. Ingen kärleksbombar terroristernas, förövarnas och kriminellas bostäder och områden som man ”kärleksbombar” Sölvesborg som vägrar prideflaggan.

Ingen pratar om den stackars kvinnan längre. Ingeting har ändrats sedan hennes död.
Folk oroar sig över bensinpriser och skapar arga grupper på Facebook. Man går loss på tangentbordet.

När staten är chanslös mot kriminella och terrorister, när blodet rinner på gatorna och landet destabiliseras, när finanskrisen lurar bakom hörnet, fortsätter etablissemanget manipulera oss med klimatångest. Jag reagerar knappt på galenskaperna som sker varje dag. Jag är politiskt utbränd.

BIANCA MURATAGIC

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer