Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Bianca Muratagic: Därför är Sverige i ett lågintensivt inbördeskrig

av | 23 jun, 2018 | Samhälle

Lästid: 4 minuter

”Lågintensivt inbördeskrig är när du ser mannen som våldtog dig eller mördade någon i din familj promenera på andra sidan gatan utan att någon kan göra något åt saken.” Det talas om Sverigebilden och man märker ord i oändliga krönikor och betraktelser över vår samtid. Och medan priviligierade journalister träter över bokstäver, skjuts det med automatvapen i drive-by-skjutningar, bilar brinner och kvinnor våldtas. Sverige är ett land som idag präglas av otrygghet och oro, oavsett hur bra ekonomin än går enligt internationella mätningar och statistik. Här förklarar Katerina Magasins Bianca Muratagic, som en gång själv flydde inbördeskriget i forna Jugoslavien, vad ett lågintensivt inbördeskrig är, och varför Sverige redan befinner sig i det.

Lågintensivt inbördeskrig är när du tror att du egentligen lever i fred eftersom dina politiker och media säger så och gör allt i sin makt att håna, förneka och tysta ner sanningen och verkligheten om no go-zoner där staten förlorat sin suveränitet, ett land där kriminella gäng kontrollerar gatorna och olika stadsområden, ett land där migrations-, skol-och vårdpersonal mordhotas, ett land där mordskjutningar, bomber, terrordåd, handgranatsattacker, överfalls-och grupp och tortyrvåldtäkter ökar och där kvinnor och även barn avhumaniseras eftersom rättsystem daltar och belönar förövare med löjliga straff, där medborgare demoraliseras systematiskt samtidigt som brottslighet eskalerar så pass mycket att staten inte längre kan skydda och erbjuda säkerhet åt sina medborgare eftersom rättsväsendet havererat.

Lågintensivt inbördeskrig är när religion ställer sig över demokrati och tvinga andra att anpassa sig till den samtidigt som man kallar religionsförtryck och religiös fundamentalism för religionsfrihet.

Lågtintensivt inbördeskrig är när du i decennier pratar om integration för att vi ska ha segregerade områden, klan- och parallella samhällen.

Lågintensivt inbördeskrig är när det brutala våldet pågår under en mycket långt period att det börjar sakta men säkert normaliseras och accepteras så pass att människor kan leva i det men ändå relativisera, förminska men även helt blunda för de existerande problem eftersom de har systematiskt och taktiskt indoktrinerats och distraherats med lögner och propaganda från det förljugna etablissemanget.

Lågintensivt inbördes krig är när fakta ses som hot och sanningen är lögn.

Lågintensivt inbördeskrig är när mordskjutningar, våldtäkter, attacker och skottlossningar terroriserar och sätter skräck i medborgare som inte vågar gå ut på kvällarna och själva drabbas av våldet samtidigt som politiker och ministrar tycker att läget är inte värre än för 20 år sedan.

Lågintensivt inbördeskrig är när du öppnar gränser, släpper in hundratusentals män som du inte vet någonting om och som du sedan belönar med uppehållstillstånd. Också när du låter IS-krigare och jihadister vistas och avradikaliseras i Sverige trots att de har begått vansinniga och bestialiska brott samtidigt som våldsutsatta barn och kvinnor saknar skydd och boende och kvinnor som flytt från IS utvisas till sina hemländer.

Lågintensivt inbördeskrig är när du flyr från ett krig till ett land där du får återuppleva samma typ av hot, förföljelse och våld, otrygghet, rädsla och skräck och där du fruktar för ditt liv eftersom du inser att landet du flydde till är ett laglöst land som ställer brottslingar, kriminella, våldtäktsmän, krigsförbrytare mot försvarslösa medborgare, samhällets svagaste eftersom majoritet av de som begår grova brott inte utvisas.

Lågintensivt inbördeskrig är när polisen säger till dig att du måste ändra din livstil, klädval, flytta eller ha en begränsad rörelsefrihet eftersom de har inte tid eller resurser att skydda eller hjälpa dig då de måste prioritera svårare och mer allvarliga brott.

Lågintensivt inbördeskrig är när olika grupper med olika etnicitet, bakgrund och religion hotar, bråkar och misshandlar varandra på gatorna  och när kvinnor förföljs, kontrolleras och mordhotas i förorterna av islamister på grund av sin livstil, religion och etnicitet.

Lågintensivt inbördeskrig är när poliser inte har möjlighet att utreda våldtäktsärenden eftersom de måste prioritera det eskalerande antalet gängmord.

Lågintensivt inbördeskrig är när media, kyrkan, politiker och andra sektrörelser hånar brottsoffer samtidigt som de hyllar brottslingar, bedragare och våldtäktsmän. Lågintensivt inbördes krig är när politiska ledare skakar hand, kramas och poserar på bilder med dömda sexbrottslingar och kommer undan med det.

Lågintensivt inbördeskrig är när media slutat granska makten och när staten finansierar olika grupper och rörelser som censurerar, förföljer, smutskastar och förstör medborgarnas och visselblåsarnas liv eftersom de vågade berätta om myndigheternas missförhållande, orättvisor, politikernas maktmissbruk, förräderi, destruktivitet, inkompetens och lögner.

Lågintensivt inbördeskrig är när du ser mannen som våldtog dig eller mördade någon i din familj promenera på andra sidan av gatan i Sverige utan att någon kan göra något åt saken.

Lågintensivt inbördeskrig är när män kidnappar, torterar, misshandlar och våldtar i grupp en kvinna i flera timmar för att få max tre år i fängelse och de som filmade eller tittade på släpps på fri fot för att sedan hota och håna offer och andra livrädda kvinnor.

Lågintensivt inbördeskrig är när ledande politiker diskuterar, kramar, skakar hand, stöttar, ömmar och poserar med dömda sexbrottslingar som dessutom belönas med asyl trots att de ljög om sin ålder och status.

Lågintensivt inbördeskrig är när makthavare kommer undan med förräderi, lögner och ett destruktiv politik som har lett till polarisering, destabilisering, segregering, nya typer av brott, terrorattacker av landet samtidigt som de gömmer sig bakom humanism och låtsas värna om kvinnor och barn.

Lågintensivt inbördeskrig är när yttrandefrihet hotas och det fria ordet stryps och när politiker ställer sig över och inte respekterar landets lagar och bespottar folket och ignorerar deras vilja.

Lågintensivt inbördeskrig är när du ser små fanatiska partier styra och bestämma över vår framtid och utsätta våra barns liv för fara.

Lågintensivt inbördeskrig är när hederskultur- och krigsoffer samt  för detta flyktingar tvingas flytta runt i och även från Sverige eftersom Sverige påminner dem om länder de en gång flytt från.

BIANCA MURATAGIC

BIANCA MURATAGIC är sångpedagog, opinionsbildare och krönikör

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer