Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Bianca Muratagic: ”Attackerna mot strategiska mål påminner om hur kriget i Bosnien startade”

av | 8 jan, 2019 | Samhälle

Lästid: 4 minuter

Ett kraftigt sprängattentat i skyddsområdet vid elnätsföretaget Ellevios ställverk på Kopparbacken i Bromma väckte de boende runtomkring. Det var en sprängladdning som detonerade natten till måndag. Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse. Lite senare under måndagen sker en våldsam brand med stor explosionsrisk i en industrilokal i Tostared, Marks kommun. Brandorsaken är oklar och det är självklart för tidigt att dra några slutsatser, men jag kan till skillnad från många andra inte längre ignorera dessa solklara tecken som påminner om lågintensiv krigföring i Sverige. Det skriver idag debattören Bianca Muratagic.

I krig används något som heter strategisk bombning vilket innebär attacker som riktar sig mot strategiska mål, till exempel transportleder, tätorter, industrier och så vidare. Av någon underlig anledning nämner inte svensk media att dessa attacker på vattenverk- och elnätsföretag som har skett successivt och sporadiskt i Sverige, men även i andra länder i Europa, är och kan vara så kallade strategiska attacker och bombningar. Attacker och bombningar av strategiska mål är en del av något som heter total terror- och krigföring.

Som krigsflykting har jag och min familj upplevt det själv. Det som skrämmer mig är att jag ser ett mycket tydligt mönster och varningssignaler som de sovande, ovetande och bekymmerslösa människor i Sverige ständigt viftar bort, hånar eller förminskar.
Precis som i Sarajevo verkar även människor här tro att krig i Sverige är en omöjlighet och att dessa attacker aldrig kommer att eskalera.

Låt oss inte glömma att kriget i Bosnien handlade mycket om korruption, kriminalitet och krigsbrott och att det inte bara var krig mellan olika folk och etniska grupper – något vi nu ser ske även i Sverige. Sakta men säkert vänjer vi oss och lever ovetande i ett land med asymmetrisk lågintensivt krig och konflikter som härjar nästan obemärkt.

Under kriget i Bosnien och belägringen av Sarajevo bombades så kallade strategiska mål så att människor blev utan el, värme och vatten. Man ville försvaga och förgöra ”fienden” och hindra den från att slå tillbaka eller försvara sig.

Enligt Post-och telestyrelsen är det svenska elnätet sårbart. ”Konsekvenserna om det svenska elnätet slogs ut skulle bli mycket dramatiska”, har Mikael Odenberg, generaldirektör för Svenska Kraftnät, sagt.

Staten kan inte längre skydda kvinnornas säkerhet och de systematiska våldtäkterna och attackerna mot kvinnor och barn fortsätter att öka. Sveriges gränskontroller är Europas sämsta och den bristande strukturen och enigheten mellan myndigheter som Polisen, Kustbevakningen, Migrationsverket och Tullen är extremt allvarliga.

Att myndigheterna inte har någon som helst kontroll över vem som befinner sig i Sverige är tydligt. Det vi vet är att här finns tusentals extremister och personer som uppehåller sig i landet illegalt. Det är män vars bakgrund vi inte vet någonting om, män som har ljugit om sin ålder och skäl till varför de kommit hit, män som begick och fortsätter att begå brott. De får stanna. De får hjälp. De särbehandlas.

Det svenska försvaret är nedprioriterat och ”nedrustat till en nivå där det inte kan förväntas att kunna försvara territoriet.”

Enligt vår justitieministern ska inte ”terrorresenärer” straffas retroaktivt och inte heller kan Sverige göra dessa ”människor” statslösa.
De som har begått de mest vidriga brott och vill komma hem är välkommen tillbaka. Tack för att ni valde Sverige! Vi letar upp er. Ni kanske tycker att det är lite ”otäckt” men vi vill hjälpa er. Med bostad, körkort och stöd. Ni kan gråta ut i skattefinansierad TV.
De som har mördat, begravt barn levande, lemlästat och slaktat brutalt, ”människor” som avskyr och vill förgöra oss ska få stöd och hjälp att bli en del av vårt samhälle. Våra värsta fiender ska placeras i samma städer och samma hus som vi skötsamma medborgare bor i.

Häromdagen fick jag ett meddelande av en person på sociala medier som tyckte att jag måste tänka på min ton om jag ska nå ut till det svenska folket. Att jag bör uttrycka mig på ett ”finare” sätt, annars framstår jag som en missförstådd kvinna.

Jag skulle debattera mot Annie Lööf. Mitt första försök resulterade i att min hårda kritik mot hennes destruktiva politik gjorde att jag blev censurerad och avstängd från Facebook.

Jag kan inte låta bli att undra hur man lyckas nå ut till opportunister, hycklare och maktmissbrukare eller helt enkelt någon som fortsätter att stoppa huvudet i sanden och vägrar förstå vart samhällsutvecklingen är på väg?

BIANCA MURATAGIC

BIANCA MURATAGIC är sångpedagog, opinionsbildare och krönikör

********

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min senaste bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund.

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer