Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Barns bästa är viktigare än religiös mumbojumbo

av | 29 sep, 2019 | Samhälle

Lästid: 4 minuter

Jag säger det direkt: Jag är emot att man skär i bebisars kön. Oavsett vilken religion det rör sig om anser jag att riter och traditioner är underordnade ett barns rätt till sin egen kropp. En gudstro sitter inte i barns förhud, och det är dags att mossiga religioner moderniseras. Det går jättebra att tro på vilken gud man vill med förhuden kvar. Ingen ”religionsfrihet” ska stå över ett barns rätt till sin kropp. Omskärelse är ett övergrepp, och jag hoppas att den uråldriga och fullkomligt omoderna sedvänjan så småningom försvinner. Sverige var bland de första länderna att förbjuda aga av barn, i juli 1979. Utmärkt! Nu kan vi utmärka oss igen genom att sätta stopp för klippandet i små pojkars förhud. Centerpartiets förslag om att förbjuda omskärelse är därför ett sunt initiativ, även om jag tyvärr hyser litet hopp om att ett förbud verkligen kommer bli lag.

Nej, jag blir inte centerpartist på kuppen, och nej, jag gillar fortfarande inte Annie Lööf eller den politik hon står för i stort. Men det är bra att politiker börjar tar ställning för barnen och MOT religiös mumbojumbo, oavsett vilket håll detta kommer från. Det är för mycket bugande och bockande för religion idag, utvecklingen går åt fel håll med alla dessa religiösa sedvänjor och riter som ska respekteras in absurdum. Varför det? Respektera oss som inte vill tro på sagor och myter istället. Att skära i nyfödda pojkars förhud är ett övegrepp, även om ingreppet inte är lika vanvettigt som könsstympning av flickor. Men likväl är det ett brott mot hjälplösa barn, vars kroppar och sexualitet påverkas för resten av deras liv.

Så typiskt att judiska församlingen går ut med pukor och påstår att ett eventuellt förbud skulle omöjliggöra judiskt liv i Sverige. Trams. Klart det inte gör. Faktiskt är det fler och fler judar – även rättrogna – som väljer att INTE omskära sina söner. En intressant artikel här:

https://www.haaretz.com/even-in-israel-more-and-more-parents-choose-not-to-circumcise-1.5178506

Hur det är med muslimerna vet jag inte riktigt, men också islam behöver moderniseras. Ja, herreminje, i synnerhet i Sverige, där många verkar radikaliseras lite extra när de möter lättklädda tjejer, hundar och spritfester samt skinkmackor. Passar det inte? Kom in i matchen, för de flesta svenskar tänker inte integrera in sig i islam. Det är nykomlingars uppgift att ta seden dit de kommer. Därför önskar jag att det jämsides med förslag om omskärelseförbud också kom ett nationellt förslag om slöjförbud i skolan. Det är för bedrövligt att tusentals stackars småtjejer i Sverige tvingas klä sig i hucklen av religiösa skäl. Småflickor som inte får känna vinden i sitt hår, små dagistjejer som sexualiseras på grund av odemokratiska, ofeministiska och omänskliga regler i ISLAM.

Ja, de så kallade abrahamitiska religionerna har en massa ont på sitt samvete och behöver moderniseras för att passa in i vår samtid, och i det SEKULÄRA Sverige. Kristendomen har fått ta skeden i vacker hand och sluta med många av sina dumheter, som att kvinnor inte får bli präster och att man betraktar homosexualitet som Guds straff och så vidare. Sårar dessa åsikter dina religiösa känslor? Ledsen, men det är inte barnens problem, inte heller detta sekulära lands majoritetsbefolknings. Sverige var bland de första länderna att förbjuda aga av barn, i juli 1979. Utmärkt! Nu kan vi utmärka oss igen genom att sätta stopp för klippandet i små pojkars förhudar. Inget hindrar en kille från att omskära sig om han så önskar när han fyller 18. Men bebisar och småbarn, de bör slippa den blodiga ritual deras föräldrar pådyvlar dem av fullständigt bisarra skäl.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer