Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Avståndet mellan politikerna och folket har nog sällan varit större

av | 21 sep, 2019 | Samhälle

Lästid: 6 minuter

Är det uppror? Nej, det är revolution! Ordväxlingen ägde rum mellan kung Ludvig den sextonde och hans betjänt, mitt i natten i Versailles då den yrvakne potentaten undrade vad som stod på. Det känns just nu som vi skulle kunna befinna oss på 1700-talet i Frankrike, strax innan Bastiljen stormades av en missnöjd folkmassa. Den franska revolutionen vars startskott var den 14 juli 1789 var kulmen på missväxt, höjda skatter för bönderna och svaga, oförmögna ledare. Skörden 1789 var en av av de sämsta på hela århundradet, människor svalt. Samtidigt hade adeln och kyrkan privilegiet att slippa betala skatt till staten. Adelsmännen hade dock rätt att driva in skatter och avgifter från bönderna för egen del. Den bonde som protesterade riskerade att straffas hårt. Till slut blev avståndet mellan dem som missbrukade sin makt och folket de tyranniserade för stort. Det slutade i revolution.

2019 är det upprorens tid i Europa och resten av det vi brukade kalla ”den fria världen” och missnöjet jäser, för avståndet mellan politikerna och folket har nog aldrig varit större. I Tyskland är det Merkel som söndrat sitt land med en galen migrationspolitik, något som Sverige i princip kopierat, men där tyskarna har större handlingskraft för att ta itu med sina problem står Sverige lamt och handfallet medan den politiska eliten stänger ögon och öron för det fokliga missnöje som bubblar överallt i vårt avlånga land. I Frankrike demonstrerar Gula Västarna outtröttligt i hela landet mot Emmanuel Macrons globalistisfjäskande vanstyre. Macron, som själv tycks leva i en gyllene bubbla där han dels slår ner sitt eget folk med sällan skådad polisbrutalitet, dels festar med Europas jetset som om inga bekymmer fanns på horisonten.

En större demonstration ägde rum i Stockholm i går, på Sergels Torg, och jag tog mig dit för att delta och för att prata med folk. När tillfällen bjuds gäller det att agera och det är viktigt att delta, att gå ut i verkligheten, att visa sitt missnöje fysiskt. Vi måste hålla ihop, alla vi som vill ha en förändring, splittring och grupperingar är oss till ingen hjälp! Denna demo arrangerades av Bensinupproret, som startade som en Facebookgrupp som i dag har över 600.000 medlemmar, och som är ett direkt svar på de tokigt höga bensinpriserna. Men här fanns också många andra grupper, Inlandsupproret, gruppen mot Försäkringskassans dysfunktion, de som protesterade mot vanvård av gamla och sjuka. Demonstrationen inleddes med tal av Besinupprorets grundare Peder Blohm Bokenhielm.

Sedan tågade vi Hamngatan ner och vidare via Kungsträdgårdsgatan och Strömbron mot Rosenbad.

På Mynttorget blev det ytterligare tal.

Demonstrationen samlade kanske tusen personer, men jag önskar att det hade varit många gånger fler.

Eva och Ulla hade rest med nattbussen från Kristianstad.

Några kom från Motala. Angelica från Enköping var på plats, liksom folk från Västerås, Norrhöping, från väst, norr och söder. Jenny kom från Dalarna. Kanske var det fler missnöjda svenskar från landsbygden än från storstäderna, för den politiska arrogansen märks ännu mer i mindre kommuner, varav många går på knäna ekonomiskt, offer för centralmaktens huvudlösa beslut om en migrationspolitik som visat sig vara gravt destruktiv för samhället. Jag pratar med många, alla är lika förbannade och besvikna, alla sjuder av stridslust. Man vill inte se sitt älskade Sverige monteras ner. Man vill inte att svaga och utsatta ska fara illa. Det handlar om att politikerna splittrar landet, polariserar och skapar en fientlighet med sin orättvisa politik. Svensken är rättvis, och tålmodig, men nu tryter tålamodet.

Några blev trötta:

Små orter som Filipstad, Hässleholm, Årjäng, Sandviken, Bromölla, Ljungskile med fler är drabbade av ekonomisk kris, vål, brinnande bilar, sharia och bidragsfusk. Slumområden brer ut sig, nu senast rapporterade faktiskt Expressen från Åmål där hyresfastigheter krackelerar av misär och mögel… Och så fortsätter det bara.

Medan politikerna stänger av, filtrerar, och verkar helt oförstående inför hur de misshandlar folket i det som tidigare varit en välfärdsstat, där skatterna är fortsatt höga men där landet hotas av elbrist inför den stundande vintern och där företag inte kan expandera för att just elen inte räcker. Där kommuner skär ner på sin kärnverksamhet för att ösa bidrag över individer som aldrig kommer att tillföra något till samhället de utnyttjar. Där våldet tillåts eskalera så att Sverige nu till ch med vänder sig till USA för att få hjälp. Politikerna dansar i gyllene skor medan svensken i glesbygd snart inte har råd att ta bilen till sjukhuset många mil bort.

1788 kunde inte Marie-Antonette och Ludvig den sextonde i sin vildaste fantasi föreställa sig att folket skulle resa sig, att deras liv i sus och dus, med guld, fester och delikatesser skulle få ett brutalt slut och att deras huvuden skulle rulla. Precis lika lite som Rumäniens diktator Ceacescu, som, medan hans folk frös och svalt, lät ufföra monumentala palats till sin ära. De svenska politikernas typ av vanstyre är lite annorlunda, de skor sig visserligen ekonomiskt men deras utsvävningar är inte lika flagranta, vad de däremot gör är att de slösar förfärligt med människors pengar och låter landet förfalla samtidigt som man inte håller gränsen, och med öppna ögon låter ett folkutbyte pågå, där svenskar trycks undan och Mellanöstern bereds plats på demokratins och den svenska värdegrundens bekostnad. Till exempel är man helt okunnig om politisk islam och tillåter den bre ut sig, vilket är ett övergrepp i sig. Den mestadels obildade och aningslösa svenska makteliten pissar i huvudet på sitt folk, och i snart ett års tid har många svenskar försökt att visa sitt missnöje med olika demonstrationer. Ännu mer utspelas på sociala medier, där gnistor tänder eldar, något som den social(demokratiska) regimen är medveten om och därför försöker strypa yttrandefriheten och ljuger om vad det är som egentligen pågår, kallar folks missnöje för ”högerextrem propaganda” till exempel och rättmättig kritik mot den usla politiken för ”hat”. För så mycket vet makthavarna, att all offentlig makt utgår från folket. Och när folket verkligen får nog, så kan det bli riktigt, riktigt hårt för dem som missbrukat det förtroende de fått. Franska kungar valdes inte i demokratisk anda, men det ska, enligt vår samhällsmodell, våra politiker göra. Men de väljs utifrån vad de lovar, och när de ljugit sitt folk rakt upp i ansiktet kan man knappast kalla det för demokrati.

Svaga ledare, höjda skatter och nonchalans mot folket. 1789 i Frankrike. 2019 upprepas scenariot. Ingen vet var det slutar.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer