Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

AVSLÖJAR: Så har nigerianska traffickinggäng och romer tagit över gatuprostitutionen i Köpenhamn

av | 21 nov, 2019 | Utrikes

Lästid: 7 minuter

Inte bara vardagslivet för vanliga människor förändras genom mångkulturens erövring av nordiska länder. Även den undre världen tvingas anpassa sig till en ny, ofta brutalare verklighet. Jonas Persson reste nyligen över till vårt grannland Danmark, som infört gränskontroller mot Sverige, men där det samtidigt finns en hel del kriminalitet och inte minst prostitution som även lockar svenska kunder. Han har besökt ökända Istedgade i Köpenhamn, ett etablerat prostitutionsstråk tvåhundra meter från centralstationen, men även mindre bakgator dit de danska kvinnorna nu tvingas söka sig. Persson har intervjuat en av de gatuprostituerade kvinnorna som avslöjar hur hon som dansk hotas av nigerianska traffickinggäng som helt har tagit över gatan och dumpat priserna på sex. Hon ger också en inblick i illegal bordellverksamhet mitt i centrala Köpenhamn.

Namnet på kvinnan är fingerat, vi kallar henne Heidi. Hennes bakgrund är en uppväxt i en dysfunktionell familj med alkoholiserade föräldrar, ständiga bråk samt misshandel. Vid 18 blir hon utkastad hemifrån och därefter hemlös. I desperation börjar hon sälja sex på gatan. Hon minns mycket väl sin första kund. Att hon ville skrika och gråta men att hon tvingade sig själv då hon tänkte på de femhundra kronorna hon fått. Det tog tio minuter för mannen att få orgasm i baksätet på hans bil. Sedan körde han tillbaka henne till platsen där han plockat upp henne.

– För sex år sedan bestod majoriteten av dem som sålde sig på gatan av danska kvinnor. Men plötsligt började nigerianska kvinnor och deras hallickar strömma till, och de började hota och driva bort oss danska kvinnor, berättar Heidi.

Med hot om våld körde den nigerianska traffickingmaffian stegvis bor t danskorna från gatan. Gradvis förvandlades Istedgade till en scen för de nigerianska kvinnorna, som helt sonika tagit över affärerna. Jag har tidigare skrivit om det destruktiva system där unga nigerianska flickor sugs in i prostitution genom skuldsättning och voodoo, och därefter är de i princip livegna för de är skuldsatta ekonomiskt. Dessa kvinnor finns även i Sverige och i andra europeiska länder i olika stor omfattning.

(Jonas Persson blev själv föremål för de nigerianska prostituerades ihärdiga uppvaktning. De skrek ”do you want a good time” , ”sex only 300 DKK”. De var närgångna och försökte ta på honom.)

Heidi berättar att istället för att arbeta på gatan mellan 20.00 och 03.00 som hon tidigare gjort, så tvingas hon nu vara på gatan dagtid då nigerianerna inte är där. På kvällarna tvingas hon stå på andra gator där det kommer väldigt lite kunder.

– För några år sedan kom det också många romer till Istedgade, berättar Heidi. Dessa började skrämma oss prostituerade. Männen lever på fickstölder på gatan och centralstationen och deras kvinnor prostituerar sig. De säljer även knark och narkotiska klassade mediciner. I början av gatan finns det en kyrka som har öppet nattetid, de serverar kaffe och smörgåsar till självkostnadspris och romerna sover där på kyrkbänkarna om natten. Även andra hemlösa använder kyrkan som natthärbärge.

– Ibland har jag också sovit i kyrkan, men då har jag blivit bestulen. Bland annat blev jag av med hela min dagskassa och min mobiltelefon vid ett tillfälle.

 

Romerna samlas utanför kyrkan och väntar på att den ska öppna.

 

Klockan 17.00. Hundra meter från centralstationen står de uppradade och väntar på kunder.

– De gatuprostituerade som är hemlösa och saknar en plats att ha sex på brukar gå till den runda toaletten som ligger hundra meter från polisstationen. Inne på toaletten har de sex med sina kunder, berättar Heidi.

Två gator från Istedgade finns en statlig klinik där missbrukare kan röka crack och ta heroin under bevakning av medicinsk personal. Vår reporter besökte platsen med Heidi. Det finns ett kösystem och missbrukarna sitter i bås bakom glas. Vid ingången blev vår reporter erbjuden att ett flertal person att köpa crack, kokain, heroin samt narkotikaklassade medicinska preparat.

– Skelbækgade är den gamla gatan där all prostitution pågick innan alla flyttade till Istedgade, berättar Heidi. Här står de allra mest utsatta kvinnorna nattetid då de nigerianska gängen tagit över Istedgade. De brukar gå ned i källartrappor och ha sex där med kunder. Här är priserna lägre, och det är också hit de värsta torskarna söker sig.

– På huvudgatan på Istedgade finns en pub/restaurang som heter Thai Corner, förklarar Heidi. Där inne huserar Köpenhamns ”shemales”, det vill säga asiatiska män som har opererat sig för att bli kvinnor, dock har de ej genomgått könskorrigering så de är i princip kvinnor med penis.

– På helgerna brukar många inresta affärsmän gå dit och de brukar få sig en stor överraskning när de blir uppvaktade av en shemale som de tror är en vacker kvinna…. Det går många historior om män som fått sig en rejäl överraskning när de i den uppkomna intima situationen förstått att de i själva verket gått till sängs med en man.

På huvudgatan finns även ett antal strippklubbar, som är väldigt välbesökta på helgerna.

Strippklubb på huvudgatan.

Ett stenkast in på huvudgatan ligger Club 34, där man visar porrfilm på projektor.

– Här är det främst äldre asiatiska kvinnor som huserar. De försöker sälja sig till besökarna som sitter och ser på porrfilm på stor duk. Bartendern brukar stå topless och ibland gnuggar personalen sina kön mot öltappen för att hetsa upp besökarna, berättar Heidi.

– Candy Club är en bordell förtäckt som pub, berättar Heidi. Inträdet kostar 60 DKK och här finns fem ”rum” som gästerna kan använda för att ha sex i. Här pågår även trafficking med kvinnor från Polen och Tjeckien. Heidi berättar vidare att där nere finns de ”fina” prostituerade som tar högre priser än vad hon kan göra på gatan då de kostar 700-800 DKK.

– Deras hallickar är med där nere och säkerställer att deras horor sköter sig.

Mitt emot Club 34 ligger Skyen, en plats där missbrukare kan få rena sprutor och läkarassistans för att ta sina droger på ett säkert sätt. Skyen drevs tidigare av Köpenhamns kommun men numer har driften gått över till härbärget ”Männens hus”, som ligger bredvid.

– Priserna för att köpa sex varierar, säger Heidi. Men sedan nigerierna kommit har priset gått ner så lågt som till 300 DKK för ett samlag. När jag började för sex år sedan kunde jag få upp till 600 DKK för ett samlag. Idag ligger en avsugning på en toalett på 200-300 DKK, och ett samlag går på 400-500 DKK. Ju senare det blir på kvällen och en missbrukare behöver en fix så kan de sälja sig så billigt som för 200 DKK. De ”lyxprostituerade” på Candy Club säljs aldrig för mindre än 700 DKK och hallickarna tar alla pengarna.

 TEXT & FOTO: JONAS PERSSON

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min kommande bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Beställ den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok ”Bilden av Verkligheten” finns att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” finns nu i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer