Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

AVSLÖJAR: Nytt statligt trakasseri – kritiker av Näthatgranskaren utsatt för polisförhör och husrannsakan

av | 21 nov, 2019 | Yttrandefrihet

Lästid: 4 minuter

Metoden att utöva polisövergrepp mot människor som kritiserar systemet är välkänt från kommunistiska diktaturer och andra totalitära regimer, eftersom den är lika skräckinjagande som effektiv. I mitten av oktober var det docenten Bilyana Martinovski som frihetsberövades på Arlanda av ett stort antal poliser och förhördes under förnedrande former för att hon kritiserat en individ som står under statligt beskydd som medlem i censurnätverket #jagärhär. Igår den 19 november var det dags igen. Då fick Kjell Böhlin, som de senaste månaderna trätt fram som en av de mest idoga kritikerna av den statligt finansierade Näthatsgranskaren, påhälsning av polis i hemmet. Han blev hämtad för förhör, samt utsattes för husrannsakan, då hans dator och mobiltelefon beslagtogs. Han blev informerad om att han ”skyndsamt” skulle få tillbaka telefonen, berättar han i ett sms, men i dagsläget måste han arbeta från ett bibliotek då hans dator konfiskerats.

Kjell Böhlin har under två års tid granskat Tomas Åberg, som kallar sig för Näthatsgranskaren. Böhlin har bland annat begärt ut offentliga handlingar på Åberg, främst för att påvisa att Åberg inte håller sig till sanningen och därför bedriver en ytterst oseriös verksamhet, där han bland annat satt i system att anmäla och få åtalade gamla, utsatta människor, för att därigenom sko sig ekonomiskt. Det kan vara intressant att nämna att Böhlin tidigare även granskat vänsterextrema EXPO och personer runt den krets som tillhör den så kallade autonoma vänstern i Sverige, grupperingar som också de har kontakter inom den svenska yttersta statliga makteliten.

Tomas Åberg (som tidigare hette Bergström i efternamn) har tidigare belagts med djurhållningsförbud på grund av allvarlig vanvård av djur då han lät flera jakar på sin gård svälta ihjäl under förfärliga former. För att undkomma åtal flydde Åberg till Tanzania till brottet blev preskriberat.

Det är främst fattiga pensionärer som är målet för Åbergs förföljelse, människor som är svaga och rädda och som inte har ekonomiska resurser att anlita advokat för att skydda sig. Åberg har under en tid vetat om att Böhlin begärt ut alla offentliga handlingar mot honom. En del av dessa handlingar har Böhlin publicerat på Twitter, att nu polisen väljer att göra en husrannsakan innebär polisövergrepp samt myndighetsövergrepp. För ungefär två månader sedan gjorde någon inom polismyndigheten (troligen någon som känner Åberg) en slagning på Kjell Böhlin, så att Tomas fick tillgång till icke offentliga uppgifter om Böhlin. Händelsen är polisanmäld.

Som jag tidigare skrivit har Tomas Åberg skulder på 800 000 hos Kronofogden. Ändå har han fått totalt 1,2 miljoner av skattebetalarnas pengar för att idka förföljelse mot oliktänkande. På grund av Åbergs verksamhet har antalet anmälningar om hets mot folkgrupp ökat drastiskt de senaste åren, främst är det alltså äldre som i häftiga ordalag uttryckt oro och ilska över den negativa samhällsutvecklingen, och majoriteten av dessa har varit starkt kritiska mot islamiseringen av Sverige.

Att staten nu använder sig av den hårt belastade polisen för att statuera varnande exempel genom att utöva maktmissbruk mot dem som vågar protestera mot eoegentligheterna i åsiktsförföljelse är inget annat än ett hot mot demokratin och totalt ovärdigt en västerländsk demokrati. Ytterst är det givetvis yttrandefriheten som är hotad och som beskärs, då människor skräms till tystnad och påtvingas en självcensur av rädsla för att falla i onåd hos makten. Givetvis är det djupt obehagligt att få påhälsning av polisen och få sin mobil och dator beslagtagen. På detta sätt flyttas också gränserna fram för statens övermakt mot sina medborgare. Signalen blir, anpassa dig, rätta in dig i ledet, och håll för guds skull tyst. Annars använder vi våra muskler för att trycka ner och kontrollera dig.

Så har Näthatsgranskaren Tomas Åberg gjort förföljelse av pensionärer till en affärsidé

 

Medborgarournalisten Kjell Böhlin som granskat Tomas Åberg från Näthatsgranskaren utsatt för husrannsakan igår

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min kommande bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Beställ den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok ”Bilden av Verkligheten” finns att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” finns nu i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer