Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

AVSLÖJAR: ELLE-galans vinnare Imane Asry relativiserar IS och samarbetar med islamistiska extremister

av | 20 jan, 2020 | Islamisering av Sverige

Lästid: 5 minuter

Många kritiska röster har höjts mot att modetidningen ELLE aningslöst gett priset för ”Årets look” till den politiska aktivisten Imane Asry, som vill normalisera den totalitära symbolen för kvinnoförtryck, slöjan, som ett harmlöst modeplagg i paritet med höga klackar eller kortkort kjol. Men slöjan är ingalunda en harmlös tygbit. I Iran får kvinnor som kämpar mot påtvingad hijab långa fängelsestraff och riskerar även döden. Det som är graverande är att Imane Asry på sociala medier normaliserar och relativiserar terrorsekten IS – och har nära samröre med Muslim Aid, som ingår i Muslimska brödraskapets hägn och där islamisten Mehmet Kaplan också jobbar. Varenda feminist borde ställa sig upp och kräva att priset för ”Årets look” ges till någon annan än Imane Asry. Annars har modemagasinet ELLE tagit ställning – FÖR kvinnoförtryck, MOT flickors och kvinnors frihet.

Den muslimska slöjan, hijab, som i Sverige av högljudda extremister normaliseras allt mer som ett led i ett ökande förtryck av kvinnors fri- och rättigheter och som numera även beskär små barns frihet, eftersom den allt mer tvingas på småflickor så unga som två-tre år, är inget harmlöst plagg utan en ytterst problematisk och politisk symbol för kvinnors underkastelse. En normalisering av den påtvingade hijaben är en triumf för ideologin politisk islam, även kallad islamism – som strävar efter att alla länder på jorden ska lyda under sharialag och där målet är islamisering samt ett världsomspännande kalifat.

Vad innebär då hijab? Huvudslöjan (och plagg som täcker kroppen) ska enligt politisk islam bäras av flickor och kvinnor för att inte män ska attraheras sexuellt av deras kroppar. Alltså är det flickan/kvinnan som ska ansvara för mannens sexuella känslor.Hijab innebär att flickan/kvinnan ska täcka allt utom händer och ansikte. När hon bär hijab tillkommer även andra ”regler” . Har hon en gång tagit den på sig så ska hon använda den då det påbjuds. Att som en del kalla den slöja, huvudduk, sjal eller liknande är inte korrekt. Sjal låter harmlöst och lättsamt och som att det endast är håret som ska täckas och att detta alltid sker ”frivilligt”. Men hijab är obligatoriskt enligt den bokstavstrogna tolkningen av koranen och ska börja bäras då fickan kommer i puberteten/får mens. Från cirka nio års ålder räknas alltså flickebarnet som ett sexobjekt som måste täckas.

https://www.dalademokraten.se/artikel/annu-ett-forsok-till-normalisering-av-kvinnofortryck

I fredags var det åter dags för den årliga kändistäta, påkostade modegalan på anrika Grand Hotel i Stockholm, då tidningen ELLE skulle kora vinnare i olika kategorier. Den som vann det prestigefyllda priset för ”Årets look” i samarbete med kosmetikaföretaget L’Oreal var den hijabbärande aktivisten Imane Asry, ett mycket kontroversiellt val då det är ett hån mot av sharia förtryckta kvinnor världen över.

https://www.elle.se/elle-galan-2020-imane-asry-vann-arets-look-i-samarbete-med-loreal-paris/

Vem är Imane Asry? Hon är 25 år, bor i Enskede i Stockholm. Hon kallar sig ”hijabista” och har ett Instagramkonto med 157.000 följare, där hon aktivt framhäver hijaben som om det vore en modeaccessoar vilken som helst.

https://herway.se/blog/2018-4-7-powerportrtt-imane-asry/

Imane Asry påstår att hon skapar ett mode men hennes sätt att ”klä sig” är obligatoriskt enligt koranen https://islam.se/slojan-i-koranen. Asrys hijabaktivism är ett sätt att normalisera kvinnoförtryck och politisk islam. Dessvärre går många aningslösa och naiva svenskar på detta och tror det handlar om religionsfrihet och att hijaben är ett plagg som vilket som helst. Politiska röster vädrar den ena dumheten efter den andra där de relativiserar förtrycket och jämför påtvingad heltäckande religiös klädsel med till exempel smink eller underkläder, något som aldrig någon kvinna i väst får fängelse för att inte vilja bära. Eller har du hört talas om en enda flicka eller kvinna i västvärlden som fått 25 års fängelse för att hon vägrat gå i högklackat?

Synar vi Imane Asrys Facebooksida ser vi att hon hyser åsikter som stöttar extremism och islamism, ideologier som inte direkt går hand i hand med Sveriges demokratiska värderingar. På sin Facebook normaliserar Asry IS.

Hon samarbetar även med den fundamentalistiska biståndsorganisationen Muslim Aid, en organisation som både har odemokratiska antisemitistika och homofoba värderingar.

2015 var Muslim Aid i blåsväder då man bjöd in den ”kontroversielle” (läs: extremistiske) predikanten Kamal el-Mekki från Storbritannien att föreläsa på Folket hus i Rinkeby under ett event inför Ramadan som Muslim Aid Sweden arrangerar. Han stoppades eftersom det att han har framfört icke-demokratiska åsikter och även uttryckt sig nedvärderande mot kvinnor och homosexuella, sa då Kerstin Aggefors, ordförande för Folkets hus i Rinkeby.

https://amp.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/predikant-stoppas-fran-att-forelasa?__twitter_impression=true&fbclid=IwAR1FdBk-ZWLiwLvp-Ksk4k0yCiPp43S91XAiIEltmQZa0BsPzl3IoqhOFXo

Det går helt i linje med hur dessa antidemokrater arbetar. Hijabaktivister är anhängare av politisk islam och verkar aktivt för en islamisering av demokratiska länder. Hijab är för Mulimska Brödraskapet detsamma som röd fana är för kommunismen – en viktig symbol med vars hjälp man förkunnar att politisk islam vunnit ännu en seger.

Som vinnare av ”Årets look” är denna politiska ”hijabi” direkt stötande. Om inte annat så mot alla dem som kämpar för flickors och kvinnors frihet. De totalitära värderingarna Asry representerar hör inte hemma i ett feministisk demokrati som Sverige. Jag hoppas det förtryckande plagget hijab aldrig blir en norm. Det vore ytterst olyckligt i ett land där kvinnor har en tradition av frohet och jämställdhet. Tvärtom arbetar allt fler för att förbjuda den förtryckande hojaben i offentlig verksamhet och i grundskolan. Religionsfrihet är vår rätt att slippa totalitära politiska ideologier där svenska värderingar helt upphör att gälla. Varenda feminist borde ställa sig upp och kräva att priset för ”Årets look” ges till någon annan än Imane Asry. Annars har modemagasinet ELLE tagit ställning – för förtryck och MOT flickors och kvinnors frihet.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min kommande bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Beställ den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok ”Bilden av Verkligheten” finns att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” finns nu i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer