Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

AVSLÖJAR: Apatiska barn-aktivisten Kjell Asplund medlem i nämnd som försöker stoppa forskning om våldtäkter

av | 8 nov, 2021 | Myndighetsvänstern

Lästid: 6 minuter

Igår vaknade Sverige upp till ännu en gruppvåldtäkt mot en ung flicka. Det var för dessa flickor och kvinnor som forskargruppen i Lund, under ledning av Kristina Sundquist, ville kartlägga egenskaper hos våldtäktsmännen med syftet att förbättra det förebyggande arbetet. Just nu har forskningen stoppats då gruppen anmälts till polisen av Överklagandenämnden för etikprövning och utredning pågår. Under  tiden våldtas fler flickor. I Sverige driver myndighetsaktivister – som struntar blankt i våldtagna flickor –  en politisk agenda som främjar kvinnoförtryck och socialism. Ordförande i Överklagandenämnden för etikprövning, justitierådet Ann-Christine Lindeblad skapade 2019 ett prejudikat så att dömda utländska våldtäktsmän lättare får stanna kvar i Sverige. Nu kan Katerina Magasin avslöja att ännu en person i nämnden, dess vetenskapliga sekreterare Kjell Asplund, har rötter i det vänsterextrema partiet  KFML(r) och ekonomiska intressen av att ”avslöja” forskare. Han har också varit drivande i att skriva intyg åt ”apatiska barn” – att barnen tvingats spela sjuka har senare avslöjats som manipulation.

Kjell Asplund, vetenskaplig sekreterare i Överklagandenämnden för etikprövning, har hittills gått under radarn för sin myndighetsaktivism. Denna numera pensionerade professor har fortfarande en oerhört stor makt och respekt i Sverige men vad få personer vet är att han har en bakgrund i KFML(r). Det bekräftar en källa för Katerina Magasin, som själv varit aktiv inom partiet men har sedan länge lämnat det.

Jag har därför tittat närmare på vem Asplund är. På Wikipedia framkommer följande:

Kjell Asplund är professor emeritus i medicin vid Umeå Universitet. Han har varit generaldirektör för Socialstyrelsen, styrelseordförande för SBU och ordförande för Statens medicinsk-etiska råd (Smer). Han har utrett bland annat Macchiarini- och Quickaffärerna. Numera är han styrelseordförande för Socialstyrelsen och vetenskaplig sekreterare vid Överklagandenämnden för etikprövning.

En del av hans aktivism yttrar sig i att han i hemlighet farit land och rike kring och skrivit intyg för de så kallade ”apatiska barnen” som det nyligen skrevs om i Expressen.

Kjell Asplunds aktivism, trots tunga myndighetsuppdrag, avslöjas i en kommunikation mellan Henry Ascher och Ola Sandstig där Henry Ascher, en framträdande vänsteraktivist och professor i pediatrik, säger följande:

”Socialstyrelsens generaldirektör vid denna tid och ansvarig för Meddelandebladet var Kjell Asplund. Han tog senare avstånd från Meddelandebladet och reste, efter att han avgått som generaldirektör, runt i landet, undersökte och dokumenterade barn med uppgivenhetssyndrom och skrev intyg i deras asylärenden.”

Ola Sandstig fick pris för artikeln Ohörda rop där han avslöjade att föräldrarna hade manipulerat de apatiska barnen.

Kjell Asplund reste alltså runt och utfärdade intyg trots att han faktiskt saknar kompetens för detta. Han är inte specialist i vare sig barnmedicin eller barnpsykiatri. Vilka drivkrafter låg bakom denna aktivism? Om det kan vi bara spekulera…

Det vi dock vet är att Kjell Asplund stora ekonomiska intressen i sitt arbete att ”sätta dit” forskare. Han har nyligen skrivit sin första bok Fuskarna – om Macchiarinis och andra svek mot vetenskapen som handlar om oupptäckt forskningsfusk. Med andra ord kan han knappast vara objektiv i sin myndighetsutövning när han samtidigt har en egen vinning i att ”avslöja” forskare. Intressant nog anser Asplund att ett större problem än enskilda fuskande aktörer är när stora aktörer som läkemedelsindustri och elektronikindustri lyckas snedvrida forskningsområden och myndigheter. Dock verkar han obekymrad om att den nämnd han själv sitter i försöker stoppa fri forskning när den uppvisar resultat som inte är politiskt korrekta.

Kanske är det inte så lätt, eftersom Asplund sitter på många stolar samtidigt:

Förutom att han är vetenskaplig sekreterare i Överklagandenämnden för etikprövning är han samtidigt också styrelseordförande för Socialstyrelsen. Många forskare behöver få ut data från Socialstyrelsen och om de blir underkända i Överklagandenämnden för etikprövning riskerar de därmed att inte få ut data för sin forskning. Risken för jäv är enorm och han borde själv avstått en av sina roller om han hade haft ett verkligt intresse av att iaktta ett etiskt förhållningssätt.

Asplund är även vice ordförande i Cancerfonden som delar ut forskningsanslag till forskarna https://www.cancerfonden.se/om-oss/styrelse-och-ledningsgrupp.

Han är också en av dem som kommer att välja ut nästa ordförande i Hjärt-Lungfonden som också delar ut forskningsanslag. Enligt Katerina Magasins källa sändes från 24 juni ett mejl från fonden med följande innehåll:

 ”Just nu pågår en process för att rekrytera en ny ordförande till Hjärt-Lungfondens forskningsråd
Mandatperioden för forskningsrådets ordförande Jan Nilsson, löper ut vid årsskiftet 2021/2022 och Hjärt-Lungfonden har därför startat en process för att rekrytera en ny ordförande. Inbjudan att nominera en person till denna post har skickats till: dekanerna på de medicinska fakulteterna, Svenska Läkaresällskapets nämnd, Svenska Kardiologiföreningen, Svenska hjärtförbundet, Svensk barnkardiologisk förening samt Hjärt-Lungfondens forskningsråd.

De som ingår i gruppen för att välja ny ordförande är följande personer:

  • Anna Nergårdh, vice ordförande Hjärt-Lungfondens styrelse
  • Kristina Sparreljung, generalsekreterare Hjärt-Lungfonden
  • Ingrid Petersson, generaldirektör för det statliga forskningsrådet Formas
  • Kjell Asplund, vice ordförande i Cancerfondens styrelse
  • Staffan Josephson, tidigare generalsekreterare för Hjärt-Lungfonden, nu huvudman, särskilt företrädande medlemmarnas intresse”

Kjell Asplund har alltså makt att stoppa forskares arbete, avgöra vem som får ut forskningsdata och vem som får ekonomiska medel för att kunna forska.

Den fria forskningen i Sverige är i fara. Genom krånglig byråkrati och en ”etisk” reglering” vill genompolitiserade och  vänsteranstrukna myndigheter stoppa obekväm forskning. Inte konstigt med tanke på att det är val nästa år. Kriminaliteten kan avgöra valutgången vilket även Magdalena Andersson insett.

Frågor om samband mellan okontrollerad migration, mansdominans, kriminalitet, kultur, kvinnosyn och värderingar är av yttersta vikt att forska kring, i synnerhet eftersom Sveriges demografiska förändring går allt snabbare och landet förändras bokstavligt talat inför våra ögon. Som det är nu hindras forskningen av politisk aktivism, där även ekonomiska intressen kan föreligga. Vi behöver en konstruktiv och öppen debatt om aktivister inom våra myndigheter, och även om det lämpliga i att inflytelserika personer sitter på flera stolar. Forskningen måste fortsätta vara fri. Men det är bråttom att vidta åtgärder. För medan aktivisterna försöker lägga käppar i hjulet för dem som söker fakta och sanning, gruppvåldtas nya flickor i Sverige.

*******
Äntligen! Du kan nu köpa ”Ingen Kvinnas Land” direkt av mig och få ett signerat exemplar. Boken är just nu slut på nätbokhandlarna men jag har några ex kvar tills nästa upplaga kommer! Det är fortsättningen på spänningsromanen ”Blodsådd” där du åter får möta journalisten Dea Wilenius och hennes försök att överleva i ett farligt och trasigt land. Vill du köpa en signerad bok av mig så mailar du till katjanouch@gmail.com – märk mailet ”Ingen Kvinnas Land”.

Eftersom jag såg det komma har jag givetvis även beskrivit våra vanvettiga politiker och deras framfart med att förstöra Sverige. Löfven lämnar snart posten som Sveriges statsminister men även hans anhang borde hamna på soptippen. Där de tyvärr ännu inte är. Men du kan bli flockimmun mot det svenska tillståndet!

Vill du köpa även denna så mailar du till katjanouch@gmail.com – märk mailet ”Helt Oacceptabelt”.

Vill du köpa båda böckerna eller några andra, till exempel ”Bilden av Sverige” så märker du helt enkelt mailet ”Böcker” och preciserar vad du önskar beställa, samt din adress och hur många du vill ha.

 

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

 

Swish: 1236749063

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). Bankgiro: 5630-6376

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE8150000000052311121146, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste boken ”Helt oacceptabelt” köper du här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921334/helt-oacceptabelt-anvisningar-for-att-uppna-mental-flockimmunitet-mot-det-svenska-tillstandet

Första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – köper du här! Del 2, Ingen kvinnas land, kommer hösten 2021.

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

Debattboken ”Flykten från folkhemmet” – köp den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer