Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Att sparka Simförbundets Ulla Gustavsson är troligen olagligt – fallet bör prövas juridiskt

av | 14 feb, 2019 | Islamisering av Sverige

Lästid: 5 minuter

Naturligtvis dröjde det inte många timmar innan ännu en klok individ, denna gång Simförbundets ordförande Ulla Gustavsson, tvingades lämna sin post, efter att hon kritiserat normaliseringen av slöjor på barn. Att hon stod upp för minderåriga som blir sexualiserade och diskriminerade genom det religiösa plagget, en symbol för islamistiskt förtryck, kallades i det feministiska och ”demokratiska” Sverige för ”kontroversiellt” och Ulla fick respass. Jag tycker Ulla borde vägra gå – och ge sina belackare en hård kamp. Det är faktiskt olagligt att sparka någon för dennes åsikter i Sverige, enligt arbetsrättsjuristen Jens Tillqvist.

Ja, det är dags att sätta igång med juridiska prövningar av alla dessa godtyckliga avskedanden av människor som uttrycker en åsikt som inte går i linje med vad som är ”politiskt korrekt”. Den 24 januari publicerades det på SVT en intervju med arbetsrättsjuristen Jens Tillqvist, med rubriken ”Olagligt att avskeda någon på grund av åsikter”.

Ur artikeln på SVT:s webb:

”Det senaste året har flera offentliga personer blivit av med uppdrag och anställningar efter att utomstående pressat uppdragsgivare att göra sig av med den kritiserade personen. Men det finns inget lagligt stöd för att säga upp någon på grund av ett uttalande eller en stark opinion, säger arbetsrättsjuristen Jens Tillqvist. ”Huvudregeln är glasklar: man får inte säga upp någon för att den har uttryckt en åsikt. Det ska väldigt, väldigt mycket till för att man på grund av ett uttalande ska bli av med sin anställning”, säger Jens Tillqvist, advokat specialiserad på arbetsrätt, till Kulturnyheterna.

Därför är det i det närmaste groteskt att bli tvingad att lämna sin post för att man står upp för förtryckta barn och anser att barn ska slippa slöja då de utövar sin idrott. För det är just en ÅSIKT. Inte ett brott. Således bör det vara olagligt att sparkas från sin post för att man säger vad man tycker.

Det offentliga, ”feministiska” Sveriges moraliska kompass är trasig och den sista någorlunda normala kvarlevan av det vi kallar värdegrund ligger på marken och kippar efter andan. I Egypten till exempel är det förbjudet för flickor att ha hijab på sig i grundskolan med motiveringen att man enligt islam inte behöver ha slöjan före man kommer i puberteten. Förbudet trädde i kraft 2015.

Men i Sverige, världens mest sekulära land, accepterar vi alltså att redan väldigt små barn, en del bara två år gamla, redan täcks in i huvuddukar. Och en tongivande del av offentligheten har gått helt vilse i att man tvärtom försöker legitimera förtrycket av småtjejer genom att attackera den som anser att lika ska gälla alla flickor oavsett var de kommer ifrån. Ja, alla flickors lika värde och möjlighet att slippa förtryckande religiös klädsel.

I webbtidningen Idrottens affärer kan vi läsa hur det gick till när Ulla sparkades, krönikan har rubriken ”Att mala ner en duktig idrottsledare”, är skriven av Lars Liljegren och den är mycket talande om hur det går till i feg svensk offentlighet:

”De tvingade mig att avgå,” sa hon. På morgonen talade vi i telefon med varandra. Med gråten i halsen berättade Ulla Gustavsson vad som hade hänt. Samtidigt tackade hon för det stöd hon hade fått av mej. ”Tack Ulla! Vad ska man ha vänner till, om de inte ställer upp, när det blåser?”, sa jag.

Liljegrens krönika handlar om hur Björn Eriksson medvetet krossade Ulla Gustavsson, kanske för att själv framstå som duktig och god. Myndigheter i Sverige är fulla av sådana individer, som är beredda att gå över lik och offra barn för att själva få pösa och framstå som moraliskt överlägsna. Den bild på flickan i slöja som Eriksson först själv ogillade, framställde han sedan som bra och ”inkluderande” (för övrigt ett falskt och hycklande ord, som bidrar till segregation och att barn bedöms olika, en fruktansvärd diskriminering).

Lars Liljegren skriver att Riksidrottsstyrelsen fick vid Riksidrottsmötet 2017 i uppdrag att ta fram en gemensam policy för bl.a. ”huvudklädsel” och religiösa symboler. Någon sådan policy har inte kommit.

Han avslutar sin krönika, om hur Simförbundet och RF knäckte Ulla Gustavsson, så här:

I en rörelse, där det är högt i tak, är det väl rimligt att vi har olika meningar, innan vi bestämmer oss för principerna. Mina drömmars idrottsrörelse är fri från religiösa symboler, oavsett om vi talar om slöjor, om judiska kippor, stora kors eller korstecken som görs i tid och otid. Alla drömmar blir inte verklighet. Men jag fortsätter att drömma min dröm. Så här skrev jag idag till en god vän som också är förbundsordförande i svensk idrott: ”Hej! Idag tvingas Ulla avgå som ordförande i simningen, sedan hon gett sig iväg i slöjdebatten utan att förankra i styrelsen. Hon manglades i TV av Björn Eriksson, som enligt beslut på RIM 2017 skulle ta fram riktlinjer. Det har inte skett. RF:s tunga och överbefolkade artilleri har nu knäckt en lysande idrottsledare. Passa dej! Nästa gång kan det vara din tur.”

Ja, vem står på tur i ett allt ängsligare Sverige där islamister härjar och där framför allt kvinnor som står upp för alla flickors och kvinnors lika värde tvingas bort från sina poster? Tidigare har vi sett kritiker av hedersvåld som Amineh Kakabaveh och Nalin Pekgul tvingas bort, liksom socialdemokraten Carina Hägg. Nu i veckan var det göteborgssossen Ann-Sofie Hermanssons tur att bli ombedd att lämna sin post för att hon bjuder motstånd mot våldsbejakande islamistisk extremism, ja, all extremism! Hennes motståndare Anna Johansson, också sosse, tyckte att ”Soffan” skulle ”tona ner kritiken mot extremism”. (Nu avgick Johansson själv idag, men ändå. Skandalerna med antisemitism och homofobi inom SSU i Skåne är andra exempel på den islamistiska röta som genomsyrar så många av Sveriges politiska partier och myndigheter.) Dock kvarstår faktum: Att avskedas för sin åsikt är olagligt i Sverige och bör prövas rättsligt i varje fall där åsiktsdiskriminering förekommer.

Jag anser att Ulla Gustavsson borde stå på sig. Hon borde protestera, överklaga, vägra ge sig. Hon borde vara kvar på sin post, stämma dem som falskeligen pekat ut och anklagat henne. Att sparka någon på sådana absurda grunder, är som sagt inte juridiskt korrekt. Det är olagligt och Ulla som har en ryggrad av stål är rätt kvinna att ta denna strid. Vi behöver tydliga prejudikat. Ulla, stå på dig! Sverige, idrotten och de förtryckta flickorna behöver personer som du. Vi är många som stöttar dig och är på din sida. Ta fajten för dina rättigheter.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och släpps 12 mars 2019. Du kan bevaka den här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405118/bilden-av-verkligheten/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-verkligheten-9789198405118

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer