Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Att se Löfven i Aktuellt var som att se en missbrukare förneka alkoholproblem

av | 30 maj, 2018 | Politik

Lästid: 3 minuter

Att Socialdemokraterna befinner sig långt från verkligheten blev än mer uppenbart i kväll då Stefan Löfven debatterade med Jimmie Åkesson i Aktuellt. Inte ett ljud om den oro som genomsyrar Sverige. Inte ett ljud om de fasansfulla sexuella övergrepp som pågår på kvinnor och barn. Inte ett ljud om att skattebetalarnas pengar slösas på ett sätt som saknar motstycke i landets historia. Åter var det som att se en alkoholist förneka missbruksproblemen, och försöka skylla dem på andra.Jag är ledsen Stefan Löfven, men det håller inte.

Som om vinsttaket i välfärden var Sveriges största problem idag, 2018! Jag förstår att Löfvén tyckte det var ett smidigt sätt att flytta fokus från till exempel integrationsproblem och den oro som präglar många svenska orter. Framväxten av parallelsamhällen och utanförskapsområden. Lärare som mår dåligt. Att vi har allt färre poliser. Jimmie Åkesson tog upp frågan om migrationspolitik och två gånger, men båda gångerna låtsades Löfven inte höra.

Jag undrar om någon gett honom rådet att bara slå dövörat till? Det var i så fall en dålig strategi, för det märktes tydligt att Löfven inte har något vettigt att säga i dessa frågor. Att han står upp för asylrätten på riktigt fick han ur sig, men vad innebär det egentligen? Det var bara en inövad floskel som lät bra. Men att asylrätten missbrukas och systemet utnyttjas är tyvärr ett faktum som ställer till mycket problem för Sverige, och är en fråga som skapar missnöje, frustration och bitterhet.

Jag är ledsen Stefan Löfven, det mesta du sa i kväll lät bara ihåligt. Att du ”gör” är också bara tomma ord, för det händer igenting bra, utan tvärtom blir det bara sämre i Sverige. Det skjuts, misshandlas, bränns, det är oroligt i snart sagt varje byhåla, kvinnor får föda i blar och i garage, vårdgaratin sviks (var fjärde patient får inte operation inom 90 dagar), människor dör i cancerköerna och gamla och sjuka lider. Försäkringskassan fungerar inte, människor får inte hjälp fast de har sjukintyg. Samtidigt förföljs de som påtalar problemen i sann kommunistanda. Och ni socialdemokrater fortsätter belöna era egna misslyckade politiker med fina högavlönade tjänster.

Det sägs att socialdemokraterna kommer göra ett katastrofval i höst. Det är rätt åt er. Någon gång blir det konsekvenser, för en förljugen socialdemokrati, precis som för en familjefarsa som supit bort familjens semesterpengar.

(FOTO: SVT)

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer