Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Att ni bryr er mer om mördare än om gamlingarna som byggt vårt land är en skam”

av | 21 feb, 2019 | Samhälle

Lästid: 5 minuter

”Sverige borde skärpa stödet till IS-krigare”, var rubriken på den text som Jonna Sima skrev på Aftonbladet för några dagar sedan. Först blev jag chockad. Jag stirrade på rubriken i ett par sekunder. Jag kunde inte klicka på länken och läsa artikeln, jag bara satt där i chock och undrade: Är detta clickbait? Är detta satir? Om det inte är något av det ovanstående måste det vara slutet av Sverige. Idag skriver Luai Ahmed, själv flykting från Jemen, om hur en av landets största ledarsidor fullkomligt tappat all anständighet. Samtidigt passar han på att förklara hur en radikaliserad mördarmaskin fungerar. Och berättar vem som får ta de värsta konsekvenserna av Sveriges flathet mot terrorister.

Sedan klickade jag ändå på länken och börjar läsa, och tyvärr var det inte clickbait, och det var inte satir heller. Liksom många vänster ”opinionsbildare” använder Jonna Sima barn som verktyg för godhetssignalering för att berättiga sina argument. Det är en populär teknik som används av vänstern, särskilt när deras rationella argument tar slut. Vi har alla sett klippet på den upprörda svenska damen som skriker: ”Det handlar om barn! Det – handlar – om – barn!”

Till skillnad från den där alltför emotionella damen så använder inte Sima barn till godhetssignalera om barn som dör i krig. Den här gången använder Jonna  ”det handlar om barn” argumentet för att försvara terrorister. Aldrig i mitt liv har jag föreställt mig att jag skulle sitta på ett café i Sverige och skriva en krönika som kritiserar svenskar som förvarar terrorister. Alltså terrorister som vill mörda svenskar.

Den svenska vänstern är inte längre ett politiskt system som kämpar för de ”svaga”. Tja, i många normala länder slår vänster sig oftast för minoritetsrättigheter och de svaga. Inte i du gamla, du fria. Sverige ligger så långt till vänster i det globala politiska systemet att vår vänster är så god och godhjärtad att de oblygt försöker att humanisera terrorister. Absurdistan, indeed. Sånt självskadedebeteende har jag aldrig sett, jag som kommer från Jemen.

Jonna hävdar helt omdömeslöst att ”kommunerna borde skärpa sitt stöd till så att dessa personer kan återanpassas till samhället och demokratiska tankemönster”. Som om någon som obarmhärtigt hugger halsen på icke-troende skulle kunna ”rehabiliteras” i det svenska samhället. Hon menar på fullast allvar att det skulle kunna gå att integrera folk som lever för att mörda icke-troende i det minst troende landet i hela världen. Hur obildad måste man vara för att tro att det går att rehabilitera terrorister? Människor som ansluter sig till IS står kolossalt emot det fria svenska samhället. De hatar inte bara Sverige och den svenska livsstilen. De vill krossa det med brutalvåld.

Svenskar brukar dricka alkohol på helger.

IS straffar folk som dricker alkohol med 70 piskrapp.

Svenskar ber inte ens till kristendomens Gud.

IS mördar folk som inte ber till Allah.

Svenska kvinnor är fria, klär sig precis de vill.

IS våldtar och mördar kvinnor som inte bär slöja eller burka.

Svenskar accepterar och respekterar homosexuella

IS dödar homosexuella.

Svenskar är ateister, alltså bryr sig inte särskilt mycket om religion.

IS dödar folk som inte bryr sig om Islam.

Omdömeslösheten hos Jonna Sima är gränslös. Texten inleder med ”IS kalifat föll i helgen”. Ja, Jonna, kanske den islamiska staten har fallit i Syrien, men den islamiska ideologin har inte fallit någonstans. Tvärtom, den islamiska ideologin expanderar överallt i världen. Jag vet att det kan vara svårt att ta till sig dessa fakta hos människor som är besatta av ”godhet.” De förstår inte att någon som ansluter sig till IS inte är det samma som någon som blir beroende av alkohol och skulle kunna rehabiliteras, eller någon som mördade en fiende.

Kära Jonna, jag skulle vilja bjuda dig på en kopp kaffe där du får förklara för mig hur den här ”rehabiliteringen” kommer att gå till. Jag tror inte alls att du vet vad du pratar om, inte i det minsta. Du har inte bott i en muslimsk stat. Du vet inte hur islamism funkar, du vet inte hur IS-terrorister tänker. Du har nog till och med aldrig pratat med en islamist. Det har jag, så låt mig förklara två saker för dig.

Det första jag vill förklara för dig är att det kanske går att rehabilitera mördare, men det går ej att rehabilitera IS-krigare, eftersom IS-krigare inte råkade mörda en eller två personer. De tror alltså att folk som står emot islamisering måste dödas. Alltså hade det varit upp till IS krigare skulle de försöka tvinga hela jordens befolkning att bli islamister, och om de står emot det, skulle dem mördas. Detta går inte att ”rehabilitera”. Det andra jag vill förklara för dig är att om en av de 300 terroristerna som du så hjärtligt bjuder in tillbaka till Sverige bestämmer sig att hoppa in en lastbil och köra genom en svensk gata och mördar tiotals människor, vilket är i och för sig inte är en komplex handling att planera, det är inte du, Jonna, som kommer att drabbas av denna tragedi. Det blir oskyldiga laglydiga medborgare som kommer att förlora sina liv. Om en av de 300 terroristerna inte går att ”rehabiliteras” av dina naiva institutioner är det inte du som kommer att få ta konsekvenserna. Det blir familjerna av de drabbade som tvingas ta konsekvenserna. Det är inte Aftonbladets ledare som kommer att drabbas av dessa terrormord.

De människor som kommer att drabbas mest av terrorhandlingarna är din favoritminoritet som du tror du skyddar: muslimerna. När en av dina orehabiliterade 300 terrorister mördar människor, är det inte du som kommer att bli utstirrad på gatorna, det blir inte du som blir dömd. Det blir muslimerna som grupp. De, som du tror du ”skyddar” med din missriktade godhet.

Ett argument som används av vissa pajasar är ”Men vad sägs om etniska européer? De kan inte något om Syrien eller Mellanöstern, varför ska de lämnas kvar?” Jag skiter fullständigt om en terrorgroupie eller mördare är etniskt svensk eller etniskt somali. Åker man till IS så bryter man det svenska samhällskontraktet som bygger på sekulärism, tillit, frihet, fred, och gemenskap. Åker man till IS så är den individen inte en riktig människa, utan en blodtörstig hjärntvättad idiot som inte förtjänar att leva i Sverige.

”Men IS-krigare behandlas hemskt i Mellanöstern!”

Bra. De borde ha tänkt genom saken innan de reste till staten som står bakom terrordåden i deras hemländer.

Att ni bryr er om mördare mer än ni bryr er om gamlingarna som byggt vårt land är en skam. Ibland är det svårt att tro att svenskarna stöttade nazisterna på 30-talet. Men läser man Jonna Sima och Aftonbladet ledare så blir det faktiskt mycket lättare att förstå.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och släpps 12 mars 2019. Du kan bevaka den här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405118/bilden-av-verkligheten/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-verkligheten-9789198405118

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer