Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Att kräva rimliga lagar är inte detsamma som att bränna dig levande, Jan Guillou

av | 3 mar, 2019 | Samhälle

Lästid: 4 minuter

”Det är så bra att du lyfter upp saker som inte så många pratar om offentligt”, skrev en person i ett mejl till mig häromdagen.Och så nästa: ”Snälla, sluta inte att skriva! Du ger mig hopp”. Ja, det är sådana saker som dimper ner i min mejlbox. Människor som använder mig som nåt slags markör på att det fortfarande finns en gnutta vett i landet Sverige. Men jag ska erkänna att det är rätt tröttsamt att försöka vara en av de få friska på dårhuset.

Ja, jag är trött på att min hjärna kidnappats av fullkomligt korkade diskussioner om IS-terrorister. Vad de ska kallas, huruvida de ska tas emot i Sverige, hur vi ska förhålla oss, att vi är dumma om vi hatar dem, att vi är fördomsfulla om vi är rädda för dem. Senaste idiotin står min forna förlagskollega Jan Guillou för, som anser att de som anser att terrorister bör dömas hårt hamnar på samma ”barbariska nivå” som terroristerna själva. Nej, ord är inte detsamma som att hugga av folk händer eller huvuden och att vilja ha hårdare, mer verklighetsanpassad lagstiftning är inte samma slags barbari som att ta sexslavar eller korsfästa barn levande. Nej, Hanif Bali är inte på samma nivå som en mördare, och nej, att han efterfrågar rimlig lagstiftning, ihop med andra, gör inte honom till en tyrann. Och nej, om någon förolämpar dig, Jan Guillou, så är det inte detsamma som att nån hugger huvudet av dig, ska det vara så svårt att förstå? Nej, att vilja ha en lagstiftning som är realistisk och rättvis är inte detsamma som att folk stormar din skrivarstuga i Östhammar och bränner ner den, Janne, efter att de våldtagit din fru. Att vilja skydda landets befolkning kommer även en förmäten författare till gagn. Eller vill Jan Guillou att hans egna barnbarn ska riskera att råka ut för ett knivbeväpnat terrorbarn i lekparken?

Och jag är extremt trött på att hjärnan kidnappats av frågor om varför till synes normala svenska (vita) män plötsligt anser sig ha rätt att stå upp för kvinnoförtryck. Först var det Gävles kommunikationschef Johan Adolfsson som naivt intill smärtsamt gick ut med sitt idiotiska mångfaldsdravel i ett svar på varför Gävles affischflicka skulle skyla sig i huckle.

Sen var turen kommen till Unionens Martin Linder som tyckte det var toppen att en slöjklädd kvinna skulle representera ett svenskt fackförbund, ivrigt påhejad av denna tjejs moder Johanna Lihagen, som presenterar sig själv som ”kvinnan bakom #muslimskkvinna” och ”Palestinavän”. Sedär, ännu en aktivist som vill flytta fram islamistiska positioner i Sverige… hur många är de, egentligen? Alla dessa slöjor i reklam och marknadsföring är inget annat än en normalisering av kvinnoförtrycket. Medan kvinnorna i Iran kämpar med näbbar och klor för att slippa det förhatliga plagget, kämpar istället korkade svenskar för rätten att vara förtryckta. Tänker Johan och Martin och kanske Janne börja bära slöja av solidaritet med slöjbärande barn för att på detta sätt få fram mer ”mångfald”? är inte vår svenska frihet god nog, behöver den blandas upp med lite förtryck för att kännas mångkulturell och inkluderande? Jag undrar om Johan och Martin vill att deras eventuella barn ska kläs i slöja? Svaret på den frågan lär jag aldrig få, men den är ändå intressant att ställa.

Och ja, jag är trött på fega politiker som hade kunnat fixa lagstiftningen så att Sverige haft bättre beredskap för att bemöta terrorister. Jag är trött på ett land som styrs av förrädare som offrar det egna folket för att framstå som toleranta. Det är för mycket av allt, av gamla som far illa, av unga kvinnor som hittas nedlagna och våldtagna, av bedrägerier med identiteter som Migrationsverket bara blint accepterar, av brandmän utan körkort, av eventuella barn som har vapentränats för att döda och som snart kan sitta i skolbänken brevid våra egna ungar. Så jävla trött, som Peter Springare sa för två år sen. Vi var trötta då och vi är ännu tröttare nu, för det har gått två år och ingenting har blivit bättre. Jag ber hemskt mycket om ursäkt för att jag upprepar mig och för att jag låter negativ, men frågan är verkligen hur mycket mer som folket ska tåla. Min gräns är passerad för länge sen.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och släpps 12 mars 2019. Du kan bevaka den här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405118/bilden-av-verkligheten/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-verkligheten-9789198405118

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer