Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Att inte ta avstånd från sanningen om mångkulturens fiasko är numera ett åsiktsbrott i Sverige

av | 26 maj, 2020 | Det nya Sverige

Lästid: 5 minuter

Så illa har det 2020 blivit i vårt kära Sverige att public service-redaktörerna och journalisterna tvingas fostra lyssnarna, det vill säga folket, till exempel genom att tydligt behöva ta avstånd från åsikter som är alltför sanningsenliga. Det senaste angreppet mot möjligheten att fritt uttrycka vad man tycker och tänker är att det politiska organet Granskningsnämnden fällde ”Ring P1” då programledaren inte tog tillräckligt kraftfullt avstånd från korrekt beskrivning av det svenska samhällsförfallet. Budskapet är att den ”kränkande” sanningen måste till varje pris förnekas och verkligheten kläs i en förljugen skrud. Gemene man ska tillrättavisas, samtidigt som politiker och myndigheter kommer undan med vilka grova lögner som helst. Att det i Granskningsnämnden sitter minst en vänsterextremist – Johannes Wik – som ser till att systemkritiska beteenden får bannor, kan förklara en hel del. Våra skattepengar går till ­att bygga Åsiktskorridoren allt trängre. Jag får dagligen brev och mail från människor som vittnar om hur de utesluts ur olika gemenskaper på grund av att de vågar säga sanningen om Sveriges allt mer kollapsande tillstånd.

Det senaste exemplet på den svenska samtidens dysfunktion är fällningarna i Granskninsnämnden (som för övrigt aldrig fäller något program för att där framförts vänsterliberala eller till och med vänsterextrema krafter och åsikter, eller för att man kränkt någon systemkritiker och kallat personen med nedsättande tillmälen, något jag själv fått erfara då jag pekats ut som rasist i P3 men programmet friades trots att många anmälde det till just Granskningsnämnden, för det är fritt farm att kränka och ljuga om dem som inte tillerkänner sig till etablissemagets socialistiska verklighetsbeksrivning).

Så: Två olika sändningar av det populära radioprogrammet ”Ring P1”, där vanliga medborgare kan ringa in och framföra sina åsikter, anses nu strida mot den så kallade demokratibestämmelsen och bestämmelsen om radions särskilda genomslagskraft. Programmen sändes i slutet av 2019. Granskningsnämnde fällde programledaren för att vederbörande inte tillräckligt kraftigt ”tog avstånd” från vad inringarna sade. I den ena sändningen, som handlade om konflikthantering i skolan, sa personen som ringde in bland annat:

”Vi måste komma ihåg att vi har helt olika kulturer. Vi är födda i en demokrati där vi får lära oss tidigt, vi ska stå i kö, vi ska tala tyst, vi ska inte bråka, höja rösten utan vi ska [ohörbart]. Och lärarna är ju livrädda för att bli anmälda. Och det är som jag säger, i de här andra kulturerna, då är det djungelns lag som gäller. De kommer många gånger från diktaturer, från krig och elände. Det är ingen som har hjälpt dem.”

”Flera av inringarens uttalanden var uppenbart kränkande mot personer med invandrarbakgrund”, står det i Granskningsnämndens beslut.

I det andra programmet talar inringaren om ett samhällsförfall på grund av invandringen. På 25-30 år har Biskopsgården i Göteborg ”totalt förfallit”, anser inringaren.

”Jag snabbmatar fram tvättmaskinen, lägger ut hennes tvätt på bänken, och lägger in min. Hon springer iväg gapandes och skrikandes, och ner kommer hela hennes klan, med knivar och machete, och ska slakta mig på plats. Jag menar det här är ju inget normalt beteende hos normalt funtade människor”, berättade personen vidare, enligt beslutet.

Personen som ringde in hade också åsikten att det inte fungerar att ”blanda in så mycket invandrare med ursprungsbefolkningen” samt att Sverige inte borde ”importera ännu mer problem”. De här åsikterna anser Granskningsnämnden är alltså ”grovt kränkande”, och man tycker att programledaren borde tagit tydligt avstånd, enligt det fällande beslutet.

Gott folk, vi lever i en åsiktsdiktatur vars apostlar vi finansierar via våra skattepengar. Granskningsnämnden är en myndighet som sätter ramar för public service och ser till att public service-företagen och TV4 lever upp till tillståndskraven på opartiskhet, saklighet och respekt till privatlivet. De medborgare som känner sig orättvist behandlade av SVT, SR och TV4 med all deras genomslagskraft kan anmäla detta till granskningsnämnden för att få upprättelse – åtminstone ska det fungera så i teorin. Dessvärre är detta en genompolitiserad myndighet där det dväljs minst en vänsterextremist, vilket tidningen Samhällsnytt kunde avslöja förra året.

 

AVSLÖJAR: Vänsteraktivist skriver beslut i granskningsnämnden

Så, besluten blir därefter. Systemkritik fälls – etablissemangsfjäsk frias.

Sverige, Sverige, landet där lögnen hyllas och sanningen förbjuds. Landet där journalisterna jagar folket åt makten. Landet, där   demokrati är blott en karikatyr av det som begreppet en gång stod för.

*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

I mars kommer den första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – bevaka den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

I mars ger jag även ut debattboken ”Flykten från folkhemmet” – bevaka den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

Senast utgivna bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer