Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Att inte lämna ut signalement på pedofilerna i Östervåla är att riskera att fler barn våldtas

av | 6 maj, 2018 | Samhälle

Lästid: 3 minuter

Det är med stor förtvivlan och ilska jag igår fick höra talas om ett överfall mot en minderårig flicka på en kyrkogård i Östervåla utanför Uppsala. Enligt polisen finns signalement, men dessa går man ej ut med. Jag vet inte om man är medveten om att man har att göra med tre pedofiler, alltså med män som lider av en livslång sexuell störning. Denna störning har hög återfallsrisk. Med andra ord är dessa tre män en samhällsfara och andra barn riskerar att bli våldtagna, kanske dödade. Jag kräver att media trycker på att signalement – fantombilder, beskrivning av gärningsmännen – omgående lämnas ut. Allt annat är djupt ansvarslöst.

Rubriken från SVT lyder ”Polisen misstänker: Tre gärningsmän överföll flickan på väg hem från skolan”.  

Enligt SVT var det i torsdags eftermiddag vid 15-tiden som en minderårig flicka begav sig hemåt från sin skola. Då, mitt på dagen, på en kyrkogård i Östervåla, överfölls hon av tre gärningsmän varav minst en ska ha förgripit sig sexuellt på henne, enligt polisens teori. Flickan ska senare ha kunnat lämna platsen själv. Polis fick kännedom om händelsen först två dagar senare och spärrade snabbt av kyrkogården för teknisk undersökning. Under söndagen har hundpatruller spårat efter eventuella DNA-spår.

Polisen säger att de inte har gripit någon men att man har ”bra signalement” på gärningsmännen. Men man vill inte gå ut i medierna! Enligt polisen ”behöver man ta tag i andra trådar i ärendet först”, trots att man har ”en tydlig bild av vad som hänt och det råder ingen tvekan om att brottet skedde inne på kyrkogården”.

Så här är det: Pedofili är en sexuell preferens som man inte väljer. Det är en sexuell störning, men hög återfallsrisk. All forskning om pedofili visar att de som dras sexuellt till barn fortsätter att göra det.

– Man kan inte bota pedofili, säger Niklas Långström, professor i psykiatri vid Karoinska institutet,

De här förövarna utgör alltså en stor samhällsfara. Det är polisens skyldighet att gå ut med signalement för att skydda andra barn. Vad kan hända härnäst? Hur mycket våld kan dessa aggressiva pedofiler utöva mot nästa offer? Hur ska någon kunna gå trygg i Uppsala? Hur kan en enda polis eller politiker sova gott? Hur kan ansvariga titta bort?

(Edit: I en tidigare version skrev jag 10-årig flicka, då dessa uppgifter framkommit på flera håll. Efter att ha försökt verifiera uppgifterna har jag dock inte kunnat bekräfta källan. Därför skriver jag nu minderårig till åldern säkerställs.)

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer