Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Att dalta med kriminella är att dubbelbestraffa deras offer”

av | 12 feb, 2018 | Uncategorized, Debatt

Lästid: 3 minuter

Vi sliter och betalar för att kunna känna oss trygga i vårt eget land. Det är inte bara en fråga om moral utan även om våra rättigheter. Men det finns anledning att fråga sig, vad som är viktigast  – att stoltsera med förmågan att betrakta en förövare som en traumatiserad, drabbad varelse eller att skydda, hjälpa, lyfta och stärka dem som är offer? Och vilken värdegrund har egentligen de, som istället för att skydda medborgare, hjälper och stöttar mördare och våldtäktsmän och även dem som förgriper sig på barn? Det undrar Bianca Muratagic, som är starkt kritisk till Sveriges förslappade rättsväsende.

Jag blir förfärad och mållös varje varje gång jag hör ordet rehabilitering och avradikalisering av brottslingar och gärningsmän som begått grova brott. Vad innebär ”rättvisa”, ”konsekvens” och ”upprättelse” i det svenska rättsväsen? Existerar dessa överhuvudtaget om fokus ligger på förövarens välmåendet? Var finns humanism och moral, vilka signaler skickas till samhället om gärningsmän belönas med låga och obetydliga straff och när förövare släpps fria för att håna och förgripa sig på nya offer? Vilka värderingar, värdegrund och godhet har de som borde skydda medborgare istället hjälper och stöttar mördare och våldtäktsmän och även de som förgriper sig på barn? Är det så här man statuerar ett exempel för hur ett rättvist samhälle med starka moraliska värderingar, empati, allas lika värde och säkerhet ska se ut?

På vilket sätt behandlas offer med värdighet om de bespottas av staten som borde skydda dem? Vi sliter och betalar för att kunna känna oss trygga i vårt eget land. Det är inte bara fråga om moral utan om våra rättigheter. Vad är det vi lär våra barn och kommande generationer? Livsfarliga sagor om att alla människor är goda varelser och att även förövare är innerst inne goda individer som ska förlåtas, få stöd och hjälp fast de ödelägger eller tar andras liv?
Vad är viktigare för rättsväsen? Att de ska känna sig moraliskt överlägsna och stoltsera med förmågan att betrakta en förövare som en traumatiserad, drabbad varelse eller att skydda, hjälpa, lyfta och stärka dem som är offer?

Vill ni experimentera med rehabiliteringar av brutala, empatilösa och monstruösa barn- och kvinnomördare och våldtäktsmän gör det gärna men först när de har avtjänat sina långa, stränga och hårda straff för de vidriga brott de har begått mot oskyldiga och när deras offer har fått upprättelse! Vill ni hjälpa förövare att komma in i samhället belöna inte dem med frihet och skadestånd. Kvinnor ska inte betala skatt för att bli våldtagna av er och förövare.

Det är först då vi kan tala om rättvisa! Det är fundamentalt att vi har ett samhälle där medborgare, särskilt kvinnor och barn kan känna sig trygga och ha förtroende för rättsystemet och kyrkan som har brustit totalt i deras empatilösa och förvridna humanism och aktivism som allt oftare vänder ryggen mot samhällets svagaste.

Vi kan inte ha ett samhälle där rättssystemets skenhumanism, bristande moral och sjukliga medkänsla för förövare osynliggör och bestraffar offer i dubbel bemärkelse.

*******

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Vill du vara med och stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk? Bidrag till mitt heltidsarbete tas tacksamt emot via swish på 0733289122 eller konto SE-Banken 5206-0000114 (första fyra siffrorna är clearingnummer). Har även skaffat crowdfundingtjänsten Patreon och finns här: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste barnboken ”Så bråkar man och så blir man sams”, utgiven på Lava Förlag, finns att köpa här.

Senaste småbarnsboken, ”Ingrid och Ivar på badhuset”, utgiven på Bonnier Carlsen, finns att köpa här.

Senaste romanen, den 10:e delen i romanserien om Cecilia Lund – Vapendragerskan – finns att köpa här. Vapendragerskan är utgiven på mitt eget förlag Palm Publishing, som jag valde att starta när Piratförlaget – där jag tidigare gett ut mina vuxenböcker – vände mig ryggen då jag berättade sanningen om samhällsutvecklingen i Sverige.

Min kommande bok heter ”Bilden av Sverige” och släpps 28/2. Bevaka den gärna på Bokus.

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer