Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Återvandring är inte främlingsfientligt – det ligger till och med i Migrationsverkets uppdrag

av | 2 sep, 2019 | Migrationspolitik

Lästid: 5 minuter

Det var bara en tidsfråga innan någon mer etablerad skribent eller opinionsbildare skulle ta upp frågan om återvandring på en plattform som inte var alternativmedia. Nu blev det Ivar Arpi, i en balanserad och argumenterande text i söndagens SvD, som ansåg att Sverige behöver diskutera volymer på återvandring – i stället för på invandring. Även hans twittrande fick dock etablissemangvänsterns mest ohederliga röster att gå i spinn på sociala medier med några av årets mest patetiska utspel. Men återvandring är inget som just Arpi lanserat. Faktiskt ingår återvandring i Migrationsverkets uppdrag. Och det är massiv återvandring som svensk migrationspolitik måste fokusera på framöver.

Att Sverige har stora problem med utrikesfödda analfabeter för vilka det inte finns några jobb är numera något en anställd på Arbetsförmedlingen fritt kan säga på SVT utan att brännas på bål, drivas från hus och hem och stämplas som rasistfascistnazist. Det i sig är glädjande, för det visar att Åsiktskorridorens väggar tunnats ut. Men det är långtifrån tillräckligt. Oavsett hur mycket vi diskurerar dessa frågor så finns dessa hundratusentals icke-arbetsföra analfabeter fortfarande kvar i Sverige, och nya välkomnas hit, något som kostar oss skattebetalare miljarder och åter miljarder årligen, pengar som behövs på andra håll i samhället. Som att ta hand om landets egna gamla och sjuka, som att satsa på polis och vård, som att ta hand om dem som skapar all denna välfärd. De som radikaliseras in i icke-demokratiska trosuppfattningar och som väljer att leva utanför det svenska samhället innebär även andra problem. Kvinnosyn, synen på HBTQ-folk, synen på sexualitet och yttrandefrihet samt demokrati är andra aspekter som innebär krockar och stora sociala svårigheter i ett samhälle som nu snabbt faller sönder. Sverige har blivit gravt dysfunktionellt på grund av en migrationspolitik som fullkomligt spårat ur.

Att komma till Sverige utan asylskäl, som ekonomiska migranter, har på grund av olycklig signalpolitik blivit populärt bland människor i Mellanöstern och Afrika, i kulturer som diametralt skiljer sig från den svenska. Prognoserna ser dystra ut för Sverige om denna typ av migration tillåts fortsätta i samma takt, något vi bland annat sett i förra veckans program som Uppdrag Granskning gjorde från Filipstad, där dessa problem i grunden förändrat en liten svensk ort. De demografiska förändringarna Sverige drabbats av de senaste decennierna skapar ett helt annat samhälle än det Sverige som vi tidigare gaft, ett väl fungerande land med trygghet för sina invånare.

Argumentation mot den logiska och humanitära åtgärden återvandring är lika löjlig som oseriös. Kulturskribenter som jens Liljestrand som yvs över att hans gamla mor ska utvisas faller platt på sin egen orimlighet, för givetvis vill ingen utvisa Liljestrands mor, det är bara ett affekterat poserande. Högljudda skrik om rasism, som Dagens Nyheters Kristina Lindqvist gjorde sig skyldig till, skapar åter bara ett kvävt debattklimat där sakargument fattas men där svallande känslor förväntas ange tonen. Jag önskar att det ska bli slut på sådana omogna utspel och att Sverige återgår till att vara ett land där problem kan identifieras och sedan lösas på bästa möjliga sätt. Den svenska modellen, helt enkelt, som sorgligt satts ur spel lika länge som migrationshaveriet pågått.

Jag är själv invandrare i Sverige sedan 1974 men jag känner mig inte utpekad som en individ som bör återvandra, av det enkla skälet att jag integrerat mig perfekt i Sverige. Jag är svensk medborgare och har anpassat mig till samhället sedan jag var barn, precis som mina föräldrar. Jag har bott här lika länge som Liljestrands mor och jag känner mig inte orolig. Det är inte de välintegrerade skötsamma invandrare som är med och bidrar till landets bästa som bör återvandra. Utan de som fortsätter att leva som om de fortfarande är i sina egna länder fast de gör det I SVERIGE, de som inte lär sig svenska, de som inte arbetar, de som begår brott, de som hånar och låter bli att respektera det land som så generöst tagit emot dem. de som kräver egen lagstiftning, de som försöker dominera, de som härskar och aggressivt kräver att Sverige ska anpassa sig till dem.

Utvisning av kriminella invandrare som inte har uppehållstillstånd måste vara steg ett i hur Sverige rekonstrueras. Totalt asysltopp under en icke tidsbegränsad framtid måste bli steg två. Men sedan krävs också simultant steg tre, att stimulera dem som mer behövs i sina egna hemländer att återvända dit än att de lever på bidrag i små svenska orter som Filipstad, Årjäng, Bengtsfors, Hässleholm, ja listan kan göras lång på kommuner som på grund av den ansvarslösa migrationspolitiken går på knäna.

Så här står det på Migrationsverkets hemsida:

Återvandring

Om du har fått uppehållstillstånd i Sverige som flykting, skyddsbehövande, av humanitära skäl eller har tagits ut på flyktingkvoten och vill återvandra till ditt hemland har du möjlighet att få bidrag från Migrationsverket.

Migrationsverket har i uppdrag att underlätta för flyktingar och andra skyddsbehövande med uppehållstillstånd som frivilligt vill återvandra till sina hemländer. Du som funderar på att flytta tillbaka till ditt hemland och vill veta om du kan ansöka om bidrag för resan dit, kan läsa mer om detta under rubriken Resebidrag.

I vissa fall kan man även få stöd om man vill flytta till ett annat land än sitt hemland! Så pass generöst är Sverige. (Dumgeneröst mot alla utom sina egna, kan man tycka, men låt gå för det.) Återvandring är inte minst viktigt för de länder som dränerats på unga, friska människor som behövs där för att bygga upp sina egna samhällen. I synnerhet som det många gånger är män som lämnat sina länder. Syrien och Afghanistan är exempel på länder som vill ha hem sina medborgare för att dessa ska bidra till de egna ländernas återuppbyggnad och välfärd.

Att Socialdemokraterna sammankallar etablissemangspartierna för ett möte om kriminalitet är en sak. Det är också viktigt, och då måste SD givetvis inkluderas. Men vad som borde stå lika högt på priolistan är återvandringen – något som kommer att bli avgörande för Sveriges framtid.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer