Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Åsiktskorridorens väktare är en totalitär, yttrandefrihetshatande sekt

av | 6 feb, 2022 | Den politiska hjärntvätten

Lästid: 7 minuter

Vad är det för forskare och läkare vi har i Sverige, egentligen? Som okritiskt hyllar de stora läkemedelsföretagens preparat, som till och med låter sig köpas av dessa företag och därför inte säger något som kan tolkas det minsta negativt? Och vad är det för mediekår som blint bräker med, livrädd för att stiga ett tuppfjät utanför politiskt korrekta konsensusramar. Den senaste veckans medieutspel är ett sorgligt spektakel som tydligt visar att de som ska föreställa seriösa aktörer inom etablissemanget i själva verket inte är annat än inskränkta och troligen köpta marionetter. I mina ögon förlorar de all vetenskaplig trovärdighet. Istället framstår de lika ohederliga som falska. Framför allt blottläggs ett avgrundsdjupt förakt mot människor som drabbats illa när de bara gjort som de blivit tillsagda, i tillit att den medicinska behandling de tagit emot ska vara exakt så trygg och säker som utlovats.

Det handlar om ramaskriet som gick likt ett paniskt utspel genom mainstreammediernas proffstyckare när först den amerikanske poddaren Joe Rogan bjöd in läkaren Robert Malone som trots (eller på grund av) att han varit med och tagit fram mRna-teknologin numera är ytterst kritisk mot covidvaccinerna. Rogans podd sänds på Spotify och hans öppna samtal fick en bunt äldre artister däribland Neil Young ställa villkoret att Spotify måste sparka Rogan annars skulle han lämna… Spotify behöll Rogan och Neil Young lämnade och följdes av Joni Mitchell samt några andra mindre kända namn. Men Rogan vek sig också, pudlade, bad om ursäkt… Sen var det dags för en svensk motsvarighet, Alexander Pärleros som i sin populära podd intervjuade hjärnforskaren Katarina Gospic, som hade ”fräckheten” att ifrågasätta läkemedelsföretaget Pfizer och deras covidvacciners effektivitet.

I ett friskt samhälle skulle såväl Rogans som Gospic framträdande starta en seriös debatt – men effekten blev precis som i internationellt istället indignation och ilska från mediernas svenska covidkändisar som Agnes Wold, Matti Sällberg och Amina Manzoor. Den sistnämnda, Manzoor, undrar varför Pärleros inte bjöd in en ”riktig” forskare, ett sätt att sänka Gospic. Gospic ÄR dock en riktig forskare, långt mer riktig än Manzoor själv, om man nu ska vara petnoga. Manzoor har ingen medicinsk eller vetenskaplig utbildning överhuvudtaget, hennes akademiska kvalifikationer är studier i journalistik och freds- och konfliktforskning i vilket hon har examen. Men medicin? Noll. Där är Manzoor självutbildad. Gospic däremot är utbildad läkare samt blev fil. mag. i fysiologioch medicine doktor 2011 vid Karolinska Institutet. Så vem är en ”riktig” forskare enligt Manzoor?

Men det är inte min viktigaste invändning mot ohederligheten i attackerna mot Gospic (och förstås Rogan). Det värsta är att de som utger sig för att vara seriösa forskare, så lättvindigt hanterar kritik mot medicinska behandlingar och preparat, bara för att dessa sanktioneras av staten. Har man ingenting lärt av mediciner och preparat som trots att de rekommenderats så småningom visat sig göra mer skada än nytta? Vaccinet Pandemrix mot svininfluensa stoppades med långt färre biverkningar än de nuvarande covidvaccinerna. Vi har skandalen med Neurosedyn som rekommenderades till gravida kvinnor, med resultatet att barn föddes med grava missbildningar. Vi har andra preparat, till exempel epilepsimedicinen Valproate som beräknas ha orsakat skador hos 20 000 barn i Storbritannien sedan 1970-talet… först 2016 försågs medicinen med en varningstext men dessförinnan hade många gravida kvinnor tagit preparatet och fött skadade barn. ”En skandal” har det hela beskrivits i brittisk media.
https://www.bbc.com/news/uk-england-london-42717083
Vi har Pfizers experiment i Nigeria, där man 1996 upplevde en av de värsta hjärnhinneinflammationsepidemierna i dess historia med 109 580 fall och 11 717 dödsfall. Kort bakgrund: Pfizer försökte lansera ett nytt antibiotikaläkemedel, Trovan. Man hade testat läkemedlet på vuxna, men inte på barn. De tidiga testerna på vuxna hade visat flera allvarliga biverkningar, bland annat leverproblem. Men Pfizer ville också testa effekten av Trovan på barn och vad passade bättre än barn fattigt afrikanskt land där människor inte riktigt hade kunskap och kunde ifrågasätta? Pfizer satte upp en station bredvid Läkare utan gränser och tog ut 200 barn mellan 3 månader och 18 som erbjöds behandling…En månad senare var 11 av barnen som deltagit döda. Dessutom rapporterade många allvarliga biverkningar bland barnen som deltagit i experimentet, som förlamning och leversvikt.
https://www.brookings.edu/blog/africa-in-focus/2021/12/03/what-do-pfizers-1996-drug-trials-in-nigeria-teach-us-about-vaccine-hesitancy/

Att läkemedelsbolag inte alltid bryr sig om läkared och etik är intet nytt, ändå ska nu de forskare som vågar kritisera och ifrågasätta ett av de största medicinska experimenten som pågår tystas med alla medel… Fundera en stund på varför det är så? Vem tjänar på att debatten stryps?

Ekonomiskt utsatta blir offer för läkemedelsbolagens tester

Längre bak i historien har vi tvångssteriliseringar mellan åren 1934 och 2013 med ”varierande grad av frivillighet” som det heter. Under steriliseringslagarna 1934 och 1941 steriliserades
de som ansågs psykiskt sjuka, utvecklingsstörda och, under 1941 års lag, även personer med fysisk funktionsnedsättning (”svårartad sjukdom eller svårt lyte”) och så kallade ”asociala”. Främst rörde det sig om kvinnor – många unga och från socialt utsatta grupper – på ganska godtyckliga grunder, exempelvis för att en läkare bedömde dem som ”promiskuösa” eller som ”tattare”. Här spelade alltså läkarna stor roll. Och att samhället skulle sterilisera människor ansågs som en självklarhet. Det gör det inte idag. På goda grunder.

Jag är ett barn kommet från en akademikerfamilj, bestående av läkare, forskare och professorer. Forskning och vetenskap har kantat min uppväxt, liksom avhandlingar, rapporter samt tjocka böcker snårigt och svårbegripligt formulerade. Som liten fick jag följa med mamma till labbet, där jag bland vita rockar och mikroskop stiftade bekantskap med den osynliga värld av mikroorganismer som jag fick lära mig fanns överallt i oss och på oss, vissa goda, andra farliga. Virus och bakterier kryllade det av och med hjälp av vetenskapens framsteg kunde man bekämpa de allra skadligaste. Gott så. Jag fick lära mig att forskning syftade till mänsklighetens bästa och jag minns att jag slukade historiska berättelser om vetenskapsmän och läkare och deras fynd, hur de lyckades bekämpa och utrota sjukdomar med hjälp av vacciner, hur man besegrade dödliga farsoter och epidemier.

Min farfar var läkare (han gick tyvärr bort när jag var bara ett år gammal) men via min pappa fick jag tidigt lära mig vad Hippokrates ed, läkareden gick ut på: Att läkaren måste främst ha två ting framför ögonen när det gäller ohälsa, nämligen att göra gott eller inte orsaka skada. På latin, primum, non nocere – först av allt, att inte skada. Det är vad jag burit med mig. En självklarhet i min värld. Men även att vetenskapsmän och forskare var bildade människor som inte höll fast vid en teori om den kunde ifrågasättas och diskuteras, utifrån annan forskning. De tankarna är som bortblåsta i dagens svenska offentlighet. Mer än virus och experimentella behandlingar skrämmer denna ohederlighet och ren dumhet mig. Att de som anser sig själva vara bildade, agerar för att censurera, deplatformera och cancellera. Likt psykopater med makt stryper de information och tystar dem som vill föra en debatt utifrån fakta. Och de drar sig inte för att använda sig av de smutsiga metoder för att misstänkliggöra dem som inte nöjer sig med att tiga, när verkligheten uppvisar något annat än det propagandisterna torgför.

Åsiktskorridorens väktare kommer att förlora när sanningen inte längre kommer att gå trycka ner utan poppar upp likt en badboll man försöker hålla ner under vatten. Men det kan dröja. Och under tiden tilltar informationskriget och skördar tyvärr fler och fler offer.

Här kan du lyssna på Framgångspodden och avsnittet med Katarina Gospic med rubriken ”Den censurerade pandemin”:

https://poddtoppen.se/podcast/985517492/framgangspodden/555-katarina-gospic-den-censurerade-pandemin-original
*******
Äntligen! Nu kan du köpa ”Ingen Kvinnas Land” på Bokus – eller direkt av mig och få ett signerat exemplar. Det är fortsättningen på spänningsromanen ”Blodsådd” där du åter får möta journalisten Dea Wilenius och hennes försök att överleva i ett farligt och trasigt land. Vill du köpa en signerad bok av mig så mailar du till katjanouch@gmail.com – märk mailet ”Ingen Kvinnas Land”.

Eftersom jag såg det komma har jag givetvis även beskrivit våra vanvettiga politiker och deras framfart med att förstöra Sverige. Löfven lämnar snart posten som Sveriges statsminister men även hans anhang borde hamna på soptippen. Där de tyvärr ännu inte är. Men du kan bli flockimmun mot det svenska tillståndet!

Vill du köpa även denna så mailar du till katjanouch@gmail.com – märk mailet ”Helt Oacceptabelt”.

Vill du köpa båda böckerna eller några andra, till exempel ”Bilden av Sverige” så märker du helt enkelt mailet ”Böcker” och preciserar vad du önskar beställa, samt din adress och hur många du vill ha.

 

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

 

Swish: 1236749063

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). Bankgiro: 5630-6376

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE8150000000052311121146, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste boken ”Helt oacceptabelt” köper du här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921334/helt-oacceptabelt-anvisningar-for-att-uppna-mental-flockimmunitet-mot-det-svenska-tillstandet

Första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – köper du här! Del 2, Ingen kvinnas land, kommer hösten 2021.

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

Debattboken ”Flykten från folkhemmet” – köp den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer