Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Asap Rocky och verkligheten i batikhäxeland

av | 3 jul, 2019 | Integration

Lästid: 3 minuter

Det är dåliga tider för Sverigebilden. Pensionärer mördas och småbarn våldtas. Inte ens en amerikansk hiphop-artist med livvakter kan promenera i Sveriges huvudstad utan att utsättas för misstänkt kulturberikning. Detta är historien om när rapparen Asap Rocky hamnade mitt i batikhäxeland. Du kan aldrig gissa vad som hände sen. Mainstreammedierna rapporterar givetvis inte som de ska, utan här försöker man få det att framstå som att Asap Rocky är en kallblodig bråkstake som attackerar oskyldiga ungdomar. Men som vanligt visar sig sanningen vara en annan när man skrapar på ytan. I själva verket försökte Asap Rockys sällskap in i det längsta förmå de två efterhängsna förövarna att lämna dem i fred. Allt finns dokumenterat på film och upplagt på Instagram.

Nej, amerikanska rappare är inte välbekanta med svensk mesighet där staten och myndigheterna slår knut på sig själva för att inte kränka våldtäktsmän och mördare. Amerikanska rappare tänker nog inte i första hand att de måste bjuda på bullar och armband för att kriminella ska sluta ofreda, tafsa, misshandla, råna och våldta. Det finns sundare reflexer, och dessa är att försvara sig om man blir ansatt, vilket borde vara allas självbevarelsedrift. När artisten blev förföljd i flera kvarter, av män som dessutom kladdade på tjejer, och efter att livvakten försökt tala dessa två unga män till rätta under en längre tid, tog tålamodet slut, i synnerhet som de två förövarna gick till attack mot artistens livvakt. Allt finns dokumenterat på film som lagts upp på Instagram och där man tydligt kan se hur de två männen trakasserar artisten och hans entourage.

3,1 miljoner visningar har ovanstående klipp och texten lyder: ”SO A FEW DRUG ADDICTS ARE NOT MY FANS , WE DONT KNOW THESE GUYS AND WE DIDNT WANT TROUBLE , THEY FOLLOWED US FOR 4 BLOCKS , AND THEY WERE SLAPPING GIRLS BUTTS WHO PASSED , GIVE ME A BREAK”.

Nu sitter dock tydligen rapparen och några ur hans sällskap anhållna för ”grov misshandel”. Ingenstans står att de slog till i nödvärn, efter att tålamodet tog slut och efter att de kände sig hotade av de möjligen narkotikapåverkade och aggressiva unga männen, som dessutom tafsat på och ofredat ett par tjejer under sin framfart.

Sverigebilden, ack Sverigebiden. Du flyger runt jorden som en löpeld. Och det är ingen snygg historia. Jag kan säga att jag till fullo förstår Asap Rocky och jag är imponerad hur tålmodigt de försökt hantera situationen, innan allt spårade ur.

(FOTO från Asap Rockys Instagram).

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer