Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

ASAP Rocky är alla hunsade svenskars kollektiva, stumma vrål efter rättvisa

av | 21 jul, 2019 | Den politiska hjärntvätten

Lästid: 6 minuter

Det finns en ikonisk symbolik i affären ASAP Rocky. Ju längre tiden går desto mer uppenbart är att den amerikanske rapparen som blivit en ofrivillig martyr för det svenska samhällsfiaskot, orättvisorna och rättsväsendets haveri, också blivit en arketypisk symbol för alla förtrycktas, hunsades och frustrerades medborgares undertryckta vrede mot de politiker och den stat som håller på att stjäla både yttrandefriheten och landet ifrån oss. ASAP Rockys självförsvar växer för varje dag till något mycket större än en amerikansk rappartist som oprovocerat attackeras och väljer att försvara sig. ASAP Rocky är hela det Sverige som stumt skriker av undertryckt vrede, sorg, rädsla och önskan om revansch. Ett land vars medborgare förväntas fortsätta låta sig kränkas trots övergrepp, våld och förnedring.

Du vet, filmen, romanen, sagan. Där det goda till slut segrar över det onda. David mot Goliat. Slaven mot godsägaren. Den lilla människan mot en maktfullkomlig stat som utnyttjar henne, som kränker henne. I filmen är det plågoandarna som tyranniserar och torterar. I världshistorien slutar det med revolution. Diktatorerna faller. Offren tar revansch mot mobbarna, som ofta är fler och med större muskelstyrka. Offren reser sig, nästan oförklarligt. Man ser på och en njutning sprider sig genom kroppen. Yes! Där fick de! Yippi-kay-yay, MOTHERFUCKER!

Det är därför ASAP Rocky sänder en våg av kollektiv känsla av befrielse genom så många i Sverige idag. För att han vågade. För att han sa ifrån. Det så många inte törs, trots att de får mycket värre stryk. Att han fortfarande sitter häktad, bara för att han fått nog och slagit till mot ett par efterhängsna trakasserande individer som enligt obekräftade uppgifter talade dari (alltså afghaner), blir en allt tydligare symbol för allt som är fel i vårt land. ASAP Rocky blir en tydlig bild av att människor i Sverige förväntas acceptera övergrepp, på övergrepp, och när de till slut blir förbannade, med rätta, och slår tillbaka, må hända hårdare än nöden kräver, är det DE som kastas i häkte. Där de får sitta, förnedrade, omyndigförklarade, medan deras anseende och karriärer slås i spillror. ASAP Rocky är prejudikatet där den muskelstarka staten tydligt skriker åt Svenne, ”SE HUR DET GÅR”! Våga inte säga emot, protestera, försvara dig eller ge igen, för då straffar vi dig! Till exempel med ”Hets mot Folkgrupp” – det är bara början!

Och det är exakt därför som folket älskar det ASAP Rocky gjorde, hur han gjorde det, och hatar det rättsväsende som försöker vingklippa och förnedra honom. För vi ÄR ASAP Rocky. För vi drömmer om att göra detsamma mot dem som gör vårt liv till ett helvete. Vi står på hans sida just för att han SLÅR TILLBAKA. Hårt. För att det är en njutning att se förövare med onda avsikter få på käften. För att det är en gudomlig rättvisa, allt det som Hollywood och våra sagor någonsin byggts av. För att det är allt det som krig handlar om, det varje sund individ borde ha i ryggraden. Reflexen att värna sitt liv. Det är så naturen funkar, det är själva förutsättningen för överlevnad. Att sätta gränser. Att markera. Att visa att nu är det nog. Alla de instinkter som av ryggradslösa tjänstemän i Sverige politiserats bort, så till den milda grad att människor idag känner skuld när de står upp för sig själva och för sin egen familj. Den dysfunktionella politiken har försökt kväva, strypa, amputera alla de reaktioner vi är födda med för att klara oss. För att överleva. För när sådana förmågor är borta står vi där som försvarslösa lamm, att förtryckas och slaktas av en fiende.

Naturen är grym. Människan likaså.

ASAP Rocky kan det, och han vet det. Han har sina instinkter kvar. Troligen för att han sluppit hjärntvätt och indoktrinering om att han bör stå med armarna nere medan någon försöker skada honom. ASAP slår tillbaka, precis som vi borde gjort för länge sen då kriminella eller världsfrånvända politiker kränker, trakasserar, rånar, misshandlar eller våldtar oss.

Att se en förövare åka i backen är en välbehövlig smäll som utdelas, som en gåva till oss alla. Ett förlösande moment av ”hit, men inte längre”. Ge fan i mig, i min familj, i min egendom. Om du inte rör mig, kommer du inte till skada, men fan om du ger dig på mig! Du får vad du förtjänar, din jävel. Du fick så du teg. Osnyggt, möjligen, primitivt, ja, men också grundläggande mänskligt. Faktiskt rena pedagogiken, grunderna i barnuppfostran, hunddressyr, allt. Gränssättning heter det. I förlängningen det som gör att våra samhällen överhuvudtaget fungerar. Respekt.

Och det enda språket vissa individer förstår. De, som behöver stenhårda auktoriteter för att veta var dessa gränser går. De som skrattar hånfullt åt socialtanternas vänliga samtal, vänsterkvinnornas och de så kallade feministernas ömsinthet, övertron på att nåt slags mjukissnack i grupp kan vrida machohjärnor med skev kvinno- och människosyn i rätt riktning. Naiva svenska tjänstepersoner som inbillar sig att det inte finns några kulturella skillnader, och som inte fattar att de själva vilken sekund som helst kan få en sten i huvet eller en kniv i ryggen och att deras döttrar inte är mer än horor i medeltidsmännens ögon.

Därför är ASAP Rockys självförsvar något som slår an en känsla av rättvisa genom oss.

För det är en rak höger åt allt som är fel i Sverige i dag – en fördämning som öppnas.

En rak höger för alla flickor som knuffats ner från sina cyklar.

En rak höger för alla de kvinnor som inte längre kan gå ut ensamma och jogga i skogen.

En rak höger för alla gruppvåldtagna tjejer.

­ En rak höger för alla gruppvåldtagna barn.

En rak höger för alla de knivhuggna, de som blir rånade vid bankomaterna, de som oprovocerat sticks ner av ickemänniskor som tror det är så man beter sig i ett civiliserat samhälle.

En rak höger för alla de bilar som brinner.

En rak höger för alla orättvisor där man själv som skattebetalare pröjsar 60% av sin lön medan andra cashar in och skrattar hela vägen till banken.

En rak höger för alla jävlar som skriker ”jag ska knulla din mamma”.

En rak höger för alla de drägg som trakasserar busschaufförer.

En rak höger för att man inte kan sola och bada som man vill för att grottmänniskor tycker att en naken kvinnokropp stör deras medeltidsreligion.

En rak höger för alla stenkastade svin som attackerar poliser, blåljuspersonal, brandmän.

En rak höger för alla överfallna gamlingar som knuffats ner på marken från sina rullatorer och snotts på sina smycken och ynkliga hundralappar de tänkt köpa kattmat för så de inte svälter ihjäl.

En rak höger för alla skrikande, krävande, otacksamma as som tror de har rätt att bete sig hur de vill när de blir bjudna på middag av ett snällt, tillitsfullt värdpar.

Framför allt, en rak höger för ett samhälles politiker och beslutsfattare som inte längre står upp för sitt eget folk, som förråder dem som betalar deras löner och som röstat på dem, för dem som sviker, för dem som skapat den situationen att vi är så många som är redo att slåss, oavsett konsekvenserna.

ASAP Rockys självförsvar växer till något mycket större än en amerikansk rappartist som oprovocerat attackeras och väljer att försvara sig.

ASAP Rocky är hela det Sverige som stumt skriker av undertryckt vrede, sorg, rädsla och önskan om revansch mot galenskaperna och maktmissbruket som bara pågår och pågår.

ASAP Rocky är hela det land vars medborgare förväntas fortsätta låta sig kränkas trots övergrepp, våld och förnedring.

Jag hoppas att världen ser, och förstår.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer