Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Arvet efter socialdemokraternas rasbiologiska övergrepp: Nu kommer handboken i hudfärg

av | 3 maj, 2019 | Myndighetsvänstern

Lästid: 5 minuter

Idiotin har inga gränser i dagens Sverige… Satiriken och författaren Jens Ganman kommenterade vid något tillfälle om tillståndet i Sverige, att precis innan man somnar på kvällen så tänker man på alla galenskaper som man läst och sett i nyhetsflödet under dagen, och konstaterar att värre än så här kan det inte bli. Men givetvis när man vaknar nästa morgon och slår upp tidningen eller sätter igång datorn så kommer bekräftelsen att visst kan det bli värre, mycket värre än man någonsin trodde dagen innan. Daniel Svensson har läst Länsstyrelsens nya handbok i hudfärg och undrar vad fan får vi för pengarna, samt vad som ska kartläggas härnäst enligt socialdemokraternas rasbiologiska traditioner.

För några dagar sedan hade jag en bisarr upplevelse av overklighet när jag av en bekant fick ta del av en rapport som Länsstyrelsen i Stockholms län nyligen givit ut. Rapport och rapport förresten, det är mer av en handbok med praktiska övningar som chefer på arbetsmarknaden nu ska använda sig av. Handboken som lanserades den 25 april heter, håll i er nu, ”Vit, svart eller brun – handbok om aktiva åtgärder kopplat till hudfärg”.

Handboken, som är författad av aktivisten och Sveriges mest lättkränkta person, Kitimbwa Sabuni, menar att handboken ”ska minska arbetsmarknadens diskriminering utifrån hudfärg.”

Jo, du hörde rätt, hudfärg. Man ska alltså nu mäta hur arbetsplatser är sammansatta utifrån hudfärg. Om detta låter galet så är det för att det ÄR galet. Och detta är bara ett exempel på hur illa skattebetalarnas pengar används i dagens Sverige.

Det är sannolikt den första handboken i sitt slag i Sverige. Den vänder sig särskilt till organisationer och företag som är beredda att arbeta aktivt mot diskriminering kopplat till hudfärg, och därmed leva upp till diskrimineringslagen. Men boken kan också läsas av alla som är nyfikna och vill lära sig mer, säger Kitimbwa Sabuni.

Sven-Erik Österberg, tidigare minister i socialdemokratiska regeringar och numera landshövding i Stockholms län, är ansvarig för projektet Vidga Normen som ligger bakom handboken, säger följande: ”Det gör mig stolt att Vidga Normen i praktiken, med stöd från Europeiska socialfonden, främjar en hållbar och dynamisk arbetsmarknad i vår region – där alla, oavsett hudfärg, är inkluderade.

För att belysa hur bisarr denna handbok är så ger jag ett exempel nedan på en av frågorna i en av övningarna som finns i handboken.

Hur tänkte man här egentligen? Detta är alltså en riktig fråga som chefer ska träna sig på i sin utbildning att mäta hudfärg på sina arbetsplatser. Hade denna fråga använts av någon annan organisation i ett så kallat utbildningssyfte så kan man sätta pengar på att rasistkortet kommit flygande snabbare än du hinner säga hudfärg.

Hela texten i handboken, där även flera praktiska övningar ingår som en del i vad som bäst skulle kallas för indoktrinering, förutsätter att svenskarna ska se sig själva som omedvetna rasister där deras i huvudsak vita hudfärg ses som norm i ett numera mångkulturellt samhälle. Att svenskarna, enligt en rapport i Eurobarometern från 2018 räknas som det minst rasistiska landet i Europa, talar emot påståendet att svenskarna skulle vara mer rasistiska än andra länder.

Givetvis refereras även till Agenda 2030 i handboken där ”skälen till att arbeta mot effekterna av begränsande normer kring hudfärg i arbetslivet är många men de allra starkaste är kopplade till mänskliga rättigheter. Sverige har deklarerat att vi ska vara ledande i genomförandet av de 17 globala målen för hållbar utveckling i Agenda 2030, som antogs i FN, och syftar till att förverkliga de mänskliga rättigheterna för alla.”

Politikerna i Stockholm stad har redan deklarerat att man vill gå först med att implementera Agenda 2030, så vad kan då vara lämpligare än att Länsstyrelsen i Stockholms län med en fd socialdemokratisk minister som nuvarande landshövding, nu går fram med en egenproducerad handbok om hudfärgsräkning a la Beckers färgskala.

Socialdemokratin har ju en välkänd historia av mätning av kroppsliga egenskaper på människor. För snart hundra år sedan startade man det Rasbiologiska institutet i Uppsala där man ägnade sig åt bl a skallmätning av olika minoriteter. År 2019 så är tydligen nästa steg att mäta hudfärger. Vad blir det härnäst? Mätning av blåögda och brunögda? Långa och korta? Högerhänta och vänsterhänta? Alternativen är oändliga i socialdemokraternas syn på människan.

Handboken ska nu användas praktiskt hos tio arbetsgivare i Stockholmsregionen under en testperiod på två år.

”Vad fan får jag för pengarna?” frågade Leif Östling hösten 2017. Vad jag och alla skattebetalare fick är bl a denna handbok som aldrig borde sett dagens ljus. Och i morgon väntar en ny dag. Kan det då bli än värre i tillståndet som kallas Sverige?

För den som är intresserad så kan handboken laddas ner via denna länk på Länsstyrelsens hemsida.

DANIEL SVENSSON

Daniel Svensson är samhällsengagerad medborgare.

(FOTO på Kitimbwa Sabuni, utbildningsledare i projektet Vidga Normen, och handbokens författare. Ulrika Djerw/Länsstyrelsens pressrelease).

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer