Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Är det paniken över att ha misslyckats som håller Löfven borta från rampljuset?

av | 16 apr, 2021 | Politik

Lästid: 5 minuter

Ju sämre det går för Sverige, desto osynligare blir Löfven. Vår statsminister är så långt från en trygg landsfader man kan komma. Istället är han en katastrofalt misslyckad sådan, en sådan som ligger utslagen på soffan, stupfull, eller han, som lovar familjen guld och gröna skogar men som sedan försvinner och lämnar dem som litar på honom vind för våg. Ständigt osynlig, ständigt frånvarande, ständigt full med falska löften som aldrig infrias. Det enda Löfven verkar lägga ner sin energi på är att gång på gång kritisera sina ärkerivaler Sverigedemokraterna, vars partiledares Jimmie Åkessons popularitet ökar samtidigt som Löfvens minskar. Taktiken går ut på att ”söndra och splittra för att behålla makten till varje pris”. Attackerna handlar givetvis om att Löfven vill säkra den egna regeringsmakten, vilket han försöker göra genom sina märkliga uttalanden om demokrati, där han vädrar sina egna totalitära tendenser – genom att påstå att demokratin i Sverige är hotad om människor får välja de politiker de litar på.

Mittensamarbetet mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Liberalerna kom till för att hålla Sverigedemokraterna borta från inflytande – vilket nu ser ut att fallera. Kanske är det paniken över att han misslyckats som håller Löfven borta från rampljuset. Man förstår att Stefan Löfven är orolig. Ungefär en tredjedel av befolkningen, 36 procent, har stort eller mycket stort förtroende för Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson, visar siffrorna som kom i början av april 2021. Högst förtroende har Moderaternas Ulf Kristersson, som uppskattas av fyra av tio väljare. För Löfven däremot minskar förtroendet i takt med att han syns mindre och mindre. Det senaste året har han tappat sju procentenheter i Demoskops mätningar. Enligt den senaste opinionsundersökningen från Novus/SVT har 65% av svenskarna inget förtroende alls för Stefan Löfven. Siffrorna presenteras dock i så kallad ”omvänd ordning” där den statliga televisionen rapporterar att 35% litar på statsministern, med hjälp av ett diagram där staplarna endast uppgår till 40%.

På sociala medier ställs frågorna ”Är Stefan Löfven Sveriges sämsta statsminister någonsin?”. Moderaternas slog fast redan för ett år sedan, att så är fallet. ”Stefan Löfven är den sämsta statsminister Sverige har haft i modern tid.” Petitioner cirkulerar där man kan skriva under för att kräva Löfvens avgång och nya Facebookgrupper med anti-Löfven agendor bildas.

Till och med annars regimvänliga journalister i mainstreammedier börjar i allt större omfattning höja sina röster mot statsminister Löfven och hans vanstyre av Sverige. Den 18 mars skriver till exempel Petter Birgersson på Ystads Allehanda en ledartext med rubriken ”Stefan Löfven har misslyckats”. Där summeras Löfvens katastrofala politik. Ystads Allehanda har beteckningen liberal. Och tidningen Göteborgsposten citerar Gunnar Strömmer, partisekreterare i Moderaterna, som säger: ”Om Stefan Löfven verkligen oroar sig för den svenska demokratin borde han först ta itu med den utbredda antisemitismen i SSU Skåne. Den undergräver grunden i ett anständigt samhälle.”

De få gångerna Löfven varit synlig de senaste månaderna har det lett till kritikstorm och ifrågasättande av hans lämplighet att leda ett land. Strax före jul orsakade han en smärre skandal genom att gå och köpa julklappar på en galleria, samtidigt som medborgarna uppmanades avstå fysisk närvaro i butikerna för att minska smittspridningen av Covid 19. Löfven förklarade då att han inte visste hur man handlar via nätet. Den 30 mars var det dags för en ny fadäs. Då uttalade sig Löfven i DN om VPK, det som senare tog bort bokstaven K ur sitt namn och hävdade att de här kommunisterna aldrig ”har haft några odemokratiska värderingar” och att partiet i själva verket stod upp för demokratin. (VPK bjöd 1987 in representanter från kommunistregimerna Sovjet, Nordkorea och Kina). Löfvens märkliga uttalande om kommunisterna väckte skarpa reaktioner, bland annat från Ulf Kristersson, som kallade det för ”ett hyckleri som saknar motstycke i svensk historia”. Till och med den annars regimfjäskande Expressen rapporterade att Löfvens uttalanden om kommunisterna är ”hårresande”.

Bortsett från Löfvens bleka figur som politisk ledare ska vi inte glömma vad socialdemokratisk politik gjort av ett tidigare välfungerande land, vars framgång andra länders regeringar avundsjukt sneglat på. Det har på kort tid förvanslats till ett trasigt land med skyhöga dödstal i Coronapandemin, en okontrollerad spridning, offrandet av gamla och nu en misslyckad vaccinationsstrategi. Allt sammantaget ytterst osmickrande för den så kallade Sverigebilden, som Löfven varit ängsligt mån om att putsa. Vad mer kan Löfven ”skryta med”? En bristande elförsörjning, Europas högsta arbetslöshet, galopperande kriminalitet, slöseri med medborgarnas skattepengar samt fortsatta lögner om att man minskat invandringen. Under Löfvens tid har inte mindre än 54 nya moskéer byggts i Sverige. Nyligen avvärjdes en planerad terrorhandling mot Stockholm av den svenska säkerhetspolisen. De misstänkta är medborgare iAfghanistan. Stefan Löfvens regering erbjuder terrorister skydd samtidigt som man ger bort ett tidigare välfungerande samhälle till våldsamma kriminella klaner med ursprung i Afrika och Mellanöstern. Rättsväsendet har abdikerat, istället jagar socialdemokratins åsiktspoliser kritiska pensionärer samtidigt som mördare och pedofiler inte utvisas. Löfvens Sverige är med stormsteg på väg att bli en failed state – samtidigt som Löfven ger makt åt det lilla extremistpartiet Miljöpartiet som enbart har 4% av rösterna, medan han stänger ute Sveriges tredje största parti från politiskt inflytande. Sedan har han mage att kritisera länder som Polen och Ungern och kalla dem odemokratiska.

Det är val i Sverige i september 2022, om ungefär 1,5 år. Men kampanjerna för att säkra socialdemokraternas makt är redan i full gång. Främst bygger de på misstänkliggörande och smutskastning av alla som inte är socialdemokrater. De flesta svenskar verkar dock inte längre köpa de tillrättalagda flosklerna och desinformationen. Man behöver inte vara en raketforskare för att konstatera att Stefan Löfven och hans socialdemokrati hänger löst.

Den här texten har i en lite annan version också publicerats på tyska i den schweiziska tidningen Weltwoche.

 


*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

 

Swish: 0733289122

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

Första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – köper du här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

Debattboken ”Flykten från folkhemmet” – köp den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer