Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Är det bara kändisbarn och afghaner som är godkända att demonstrera i Sverige?

av | 5 dec, 2018 | Debatt

Lästid: 6 minuter

Under rubriken ”Katerina Janouch och högerextrema i protest mot migrationsramverk” hängs söndagens fredliga demonstration på Mynttorget i Stockholm ut som något suspekt av tidningen Expressen. Det blir allt tydligare att mainstream-medierna inte är på folkets sida mot överheten, utan försöker tysta den lilla människan så att etablissemanget ska fortsätta tyrannisera och förstöra landet. Att göra sin röst hörd är ett fundament i en fungerande demokrati – men i Sverige tycks den rätten vara reserverad främst åt utvalda kändisbarn samt åt afghanska män, vars demonstrationer hyllas och uppmärksammas stort. Dessutom kan man fråga sig varför Expressen misstänkliggör deltagarna i demonstrationen på Mynttorget? Som den tredje statsmakten missbrukar mainstream-medierna sin ställning å det grövsta när de inte rapporterar sakligt om en opolitisk folkrörelse.

Man kan fråga sig varför Expressen är så mån om att använda epitetet ”högerextrem” om en demonstration som går ut på att kritisera Sveriges migrationspolitik och det faktum att expeditionsregeringen avser att underteckna FN:s migrationsramverk Global Compact, utan att man gjort någon seriös analys om vad detta kan komma att innebära för Sverige. Tidigare har det framkommit att EU uppskattat Sveriges kapacitet i fråga om flyktingar beräknat på landets yta och då kommit fram till att här kan rymmas över 400 miljoner människor. Detta är en uppskattning från 2010, men siffrorna är så vansinniga att de inte går att ta in. Dock visar det att sådana tankegångar uppenbart är på bordet i de fina salongerna i EU-parlamentet och när FN:s medlemsstater möts.

Det är intressant att analysera varför enbart demonstrationer och protester från vänsterhåll tycks röna opartiskt intresse hos public service och mainstream-medierna, medan de demonstrationer som kan tolkas som mer borgerliga/högerinfluerade eller till och med opolitiska, inte faller i god jord. Helt uppenbart syftar Expressens artikel till att brunsmeta Mynttorgetprotesterna och därmed avskräcka medborgarna för att delta i kommande manifestationer. För vilken vanlig människa vill bli felaktigt kallad ”högerextrem”? Det är så regimlydig media har jobbat i dikaturer och totalitära stater. Där har man systematiskt kallat kritiker av regimen för psykiskt sjuka, omstörtande, kontroversiella, främlingsfientliga, statens fiender, etc, etc. Man har använt grova och många gånger våldsamma metoder för att skrämma, smutskasta, misstänkliggöra. Propaganda-apparaten har varit lika lömsk som sofistikerad, där man till och med gått in och manipulerat människors psyken och fått dem själva att tro att det är fel på dem, att deras instinkter och deras känslor är fel, och att allt de gör är dåligt.

I tider då sanningen många gånger är ”känslig” eller till och med förbjuden att yppa, är det därför viktigt att komma ihåg att det verkligen inte är fel eller konstigt att stå upp mot etablissemanget, när man ser att det som sker påminner om ett övergrepp, när ens magkänsla skriker högljudda varningar och när ens inre moralkompass skvallrar om etisk slagsida. Det är inte högerextremt att använda sig av sin röst i en demokrati. Även om det dyker upp grupperingar och människor vars åsikter man inte delar, kan man inte förbjuda dem att tyst och stilla stå intill en demonstration, de har samma rätt att gå på stadens gator som alla andra så länge de håller sig inom lagens ramar. Jag hör aldrig vänsterfolk ta avstånd från sina vänsterextrema syskon, jag ser dem aldrig be om ursäkt för att de kramats med mördare och diktatorer, jag ser dem använda vidriga symboler för kommunistiskt förtryck, men det är som att detta är en blind fläck i mainstreammediernas ögon, de ser inte vänsterextremismen, den våldsbejakande och dödliga. Däremot vill de gärna tysta protester som kommer från andra falanger och framstå som bättre. Två fel gör inte ett rätt, men det är inte rättvist att angripa vanliga människor med skrämselmetoder och smutskastning när man i samma veva accepterar andra mördarideologiers symboler utan att blinka.

Jag ställde upp i Expressenintervjun för jag tycker att det är viktigt att folk får chansen att säga ifrån om FN:s migrationsramverk, att vi som medborgare visar att vi inte accepterar maktmissbruk och att man kör över oss skattebetalare med nya avtal om att migrationen kan komma att öka och att man ännu tydligare kommer ställa grupp mot grupp då landets medborgare ska missgynnas medan migranter ska ges fördelar. Människor bör behandlas lika, anser jag, och ett lands medborgare bör komma i första hand. Jag är också bekymrad över att yttrandefriheten är i fara, att journalister ska kontrolleras och ”utbildas” för att rapportera om migration på ett sätt som passar etablissemanget. Det som idag kallas icke-bindande avtal kan mycket väl komma att bli tvingande framöver, och därmed vet vi inte vilka effekter det kan få för Sverige.

Några ord till om mainstream-mediernas rapportering: det är just rubriksättning som den i Expressen som skapar misstro, ilska och onödig polarisering. Med vilken rätt kallar man vanligt hederligt folk för högerextrema? På Mynttorget samlades mammor, pappor, mormödrar, farmödrar, ungdomar och äldre, helt vanliga Svenssons som engagerar sig och är bekymrade för Sveriges utveckling. Där fanns både svenskar och invandrare, och även flyktingar som kommit till landet och som är förfärade över utvecklingen. På vilket sätt är dessa människor högerextrema? Varför frågar man inte människor uppriktigt vad de är oroliga för, varför försöker man inte arbeta med hederlig journalistik istället för att bli maktelitens megafon? Medier, som kallas den tredje statsmakten, ska också vara ett fundament i demokratin. Självklart bör man återge och granska vad som sägs och krävs i en demonstration, men vad är orsaken till att man vill misstänkliggöra deltagarna? I synnerhet alla de vanliga arbetande människorna som står upp för sitt land och som far illa när politikerna sviker och samhällsutvecklingen går åt fel hål.

Jag berättade för Expressens reporter vad i samhällsutvecklingen jag var bekymrad över, jag förklarade att jag inte är emot invandring men att ett land måste ha kontroll på vilka man släpper in samt en genomtänkt plan för hur till exempel integration ska fungera och att det inte är okej att ett generöst bidragssystem missbrukas av kriminella samtidigt som vår demokrati utnyttjas av våldsamma odemokratiska ideologier. Jag frågade henne också om hon känner sig trygg som kvinna i ett samhälle där det rånas och våldtas och där polisen inte kommer trots att man ringer dem. Jag frågade om hon tyckte det kändes skönt och bra, om hon var nöjd med samhällsutvecklingen. Något svar fick jag inte. Jag vet med mig att många journalister inom mainstream-medierna inte vågar säga vad de tycker, att de läser alternativmedier i smyg (till exempel Katerina Magasin), att de oroar sig för sina barn och att de bland sina nära vänner uttrycker exakt samma slags oro som de personer som de själva i sina politiskt korrekta texter beskriver som ”högerextrema”. Vad tror ni att dessa politiskt korrekta medier ansåg om till exempel de motståndare till nazismen som höjde sina röster under andra världskriget, de kallade också allt möjligt fult och det var till och med förbjudet att kritisera Hitler i Sverige, men modiga människor stod på sig och kritiserade ändå, de sa ifrån, trots att de riskerade fängelse, som Ture Nerman (att han var kommunist är en annan historia.) Under andra världskriget gav han ut den kraftfullt antinazistiska tidningen Trots allt! Tidningen utgavs 1939–1945, men flera nummer beslagtogs av censuren och i rättegång 1939 dömdes Ture Nerman till tre månaders fängelse för att i en tidningsartikel ha kritiserat Hitler. Kom ihåg sånt, i dag 2018, när vi som protesterar mot vansinnet smutskastas och demoniseras. Det är vi som en dag kommer vara stolta för att vi vågade säga ifrån när de fega medlöparna satt tysta medan politikerna svek och vände sitt eget folk ryggen.

Hörni, upp med hakan, mina oanständiga vänner! Vi ses på Mynttorget på lördag! Kom och känn gemenskapen och säg ifrån mot politikernas maktmissbruk och svek. Ta gärna på er en gul väst om ni har en – kan fransmännen så kan vi.

********

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min senaste bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund.

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer