Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Annie Lööfs politik är ett svek mot Sveriges flickor”

av | 20 maj, 2018 | Debatt

Lästid: 3 minuter

Centerpartiet med Annie Lööf i spetsen svänger sig med vackra ord om alla flickors lika värde och att jämställdheten är en självklarhet. Sanningen är dock en annan. Tack vare Centerpartiets ansvarslösa politik försämras nu istället livet för många flickor i Sverige. I en och samma klass kan det råda milsvida skillnader på flickors möjligheter och rättigheter. Det tidigare fria och demokratiska samhället Sverige fallerar och de som drabbas värst är, som alltid, flickorna (och kvinnorna). Det skriver i dag Bianca Muratagic.

”Annie Lööf skriver att det är en självklarhet att flickor som växer upp i Sverige ska ha samma möjligheter som sina jämnåriga killkompisar, men hur ser det ut i praktiken? Jag undrar om det verkligen är en självklarhet att flickor som nu ska växa upp i Sverige är jämställda? För detta är numera ett land där våldtäkterna ökar lavinartat och kvinnor och barn faller offer för brutalt sexuellt våld som överfallsvåldtäkter, gruppvåldtäkter och grupptrakasserier på offentlig plats. Vi läser om tafsningstävlingar i skolor som hejas på av lärare och en ryggradslös rektor som inte sätter ner foten. Vi har fått skilda badtider, restauranger, könsapartheid på religiösa skolor, moralpoliser, sharialagar, hot och förföljelse av kvinnor och flickor i förorterna och på asylboende på grund av deras livstil, klädval och religion.
På vilket sätt menar C att flickor kommer att ha ”samma möjligheter” om de hamnar i samma klass med män från Afghanistan som har fått sin ålder uppskriven av Migrationsverket och vars status vi vet ingenting då 0% av dessa män har identitetshandlingar?
Tänker Annie Lööf på att alla barn inte är lika priviligierade som hennes dotter, som kommer slippa växa upp i ett utanförskapsområde där barn och unga blir hotade, förföljda, attackerade eller utsatta för olika typer våld? Områden där människor inte vågar gå ut på kvällarna, områden där människor blir skadade, trakasserade, hotade, mördade, och där egendomen blir bränd och förstörd?
Är man en medsyster om man säger ja till en allvarlig obalans i könsfördelningen, där vi får överskott av män som har ljugit om sin ålder och status, och som kommer från kvinnofientliga kulturer och länder där kvinnor förtrycks, diskrimineras och saknar grundläggande rättigheter och självbestämmanderätt?
Är man en medsyster om man ställer kvinnor och barn med olika etniciteter och andra asylsökande flyktingar som är i riktigt skyddsbehov mot vuxna, friska män och ekonomiska migranter utan asylskäl?

Jag kommer aldrig att acceptera Lööfs hyckleri och kommer alltid att ifrågasätta och kritisera Centerpartiets destruktiva och kvinnofientliga politik även fast de censurerar mig. Och fortsätter de att censurera mig lovar jag att jag kommer att engagera mig mer och mer och bli politiker. Då blir det nog svårt att tysta ner mig. För tro mig eller ej, dessa besinningslösa orättvisor i detta land är något jag aldrig kommer att böja mig för så länge jag lever.

BIANCA MURATAGIC

 Bianca Muratagic arbetar som sångpedagog, konstnärlig ledare, konsertarrangör och sångerska. Hon driver sitt eget företag, musikskolan Sångakademi Bianca i Uppsala

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer