Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Annie Lööf avslöjar sitt väljarförakt

av | 14 apr, 2018 | Samhälle

Lästid: 3 minuter

De flesta politiker försöker åtminstone låtsas respektera sina väljare. Utåt lägger man sig vinn om att lyssna och ge sken av att man vill förstå. I dagens Sverige växer dock klyftan mellan de som har makten och de som med ett samlingsnamn kallas ”folket” – det vill säga du, jag, helt enkelt medborgarna från vilka makten sägs utgå. Och ja, på pappret har vi makten, för vi kan rösta på dem som vi anser vara bäst lämpade att styra Sverige. Men i praktiken så är vi just nu maktlösa, för vi kan bara med fasa se på när ansvarslösa och obegåvade personer med blixtens hastighet monterar ner välfärd, trygghet, och ett tidigare fungerande land. En av dem som uppenbart berusats av makt och mist sin ödmjukhet är Centerpartiets partiledare Annie Lööf.

Centerpartiets Annie Lööf har i flera år utmålats som en populär politiker i mainstreammedia. Denna popularitet har jag personligen aldrig förstått, eftersom Lööf i mina ögon mest verkar vara en amatörmässig figur som saknar både respekt och förståelse för det folk hon säger sig vilja leda. Dock tror jag att hennes trevliga utseende och kanske ofarliga utstrålning vaggat in somliga i tron att Lööf vill Sverige väl. Oavsett att hon inte klarar av att svara rakt på allvarliga frågor – nu senast i SVT:s Agenda den 4 februari 2018 – eller fantiserar fritt om att Sverige klarar av 30 miljoner invandrare utan problem, eller säger så korkade saker som att människor som kommer till Sverige pratar svenska, så har hon blivit förlåten. Rentav har Lööf kommit undan med de flesta klaver hon trampat i.

Igår fick Lööf på Twitter en fråga av en potentiell väljare om jämlikhet, eftersom hon twittrade att kampen för jämlikhet måste fortsätta. Hennes tweet var väldigt generell och personen som frågade vad hon menade höll saklig ton. Detta verkade dock reta upp Lööf så pass att hon högg av frågeställaren med nedlåtand och i mina ögon föraktfull retorik. Kryp tillbaka under din sten, svarade Lööf.

Jag måste säga att jag blev förvånad. Lööf har inte direkt gjort sig känd för att vara en kaxig och humoristisk politiker i paritet med moderata riksdagsledamoten Hanif Bali, som tvingades lämna Twitter för en månad sedan och som fått ta emot mycket kritik för sina ibland drastiska formuleringar.

Lööfs tweet mötte strax kritik från många håll. Med rätta. Är det så här hon beter sig officiellt på sociala medier, bör frågan ställas vad hon har för uppfattning om folk och vilka åsikter partiledaren vädrar när ingen lyssnar. Jag tycker det luktar väljarförakt, elitism och högmod om Annie Lööfs attityd. Kanske är hon berusad av makt, kanske har hon tappat kontakten med verkligheten? Hur det än är, så är det illa. Av en partiledare – och ett parti – förväntar jag mig mycket mer än så.

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer