Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Annie Lööf är inte kapabel att ta tuffa beslut när det blåser”

av | 16 maj, 2018 | Uncategorized, Debatt

Lästid: 4 minuter

De senaste veckornas händelser i ”spelet om afghanamnestin” passar in bra nu när det spelas ett VM i ishockey i Köpenhamn. Metaforen är given. Det är nämligen som att se Sverige spela mot Kanada i finalen. Se Tre kronor leda med 2-1 med en minut kvar av ordinarie speltid och sen plötsligt se Elias Pettersson vända hemåt vid mittlinjen, åka fri mot egen målvakt och likt Fredrik Pettersson slagskotta in 2-2, och på efterföljande intervju i väntan på ”sudden”, säga att det hade ju varit synd om, och påverkat de kanadensiska spelarna negativt om de förlorat nu när de va så nära ett kvitteringsmål. Det skriver idag Herman Gill, samhällsdebattör och fd polis.

Annie Lööf är ett exempelt på en ledare eller chef jag skulle ha en tveksam inställning till. Att respektera eller förstå mig på (som ledare) skulle bli svårt. Följa henne ännu svårare om jag hade det valet. Hon visar att hon inte är kapabel att ta tuffa beslut när det blåser som mest och den skuta hon själv valt att mönstra på, verkligen behöver hållas på rätt köl och på stadig kurs. Hela tiden vända skeppet så man bara har medvind, kommer aldrig att nå några mål. Inte heller verkar hon ha förstått innebörden av ordet ”allians”. I en valrörelse är det inte läge att börja frilansa. Det får mig även att undra hur kommunikationen är mellan alliansledarna. I en allians är väl styrkan just att va en allians. Där man tar sig igenom svårigheter, bollar tillsammans och försöker dra tillbaka någon som håller på att hoppa över bord?

En bra och trovärdig ledare måste kunna ta svåra, men dock nödvändiga och vägledande beslut även om de besluten påverkar enskilda människor negativt, ”for the greater good” och för att samhällsordingen måste vara överordnad. Det betyder för den sakens skull inte att man helt ska offra moral och etik på ”samhällsnyttans altare”, som Niccolò Machiavelli skrev år 1532 i sin bok ”Fursten”. Men Lööf offrar istället något helt annat. Hon slår dubbelknut på sig själv genom att först verka ha glömt syftet med den allians som skapades inför valet 2006 och som hon fick förtroendet att vara en av ledarpersonerna i genom sitt tillträde som centerledare 2011. Den andra knuten slår hon genom att först såga regeringens förslag vid fotknölarna och sedan alltså rösta mot sig själv. Annie Lööf offrar alltså sin trovärdighet som i och med det också skapar sprickor, underminerar och hotar alliansens existens.

Under årets första partiledardebatt med samtliga partier närvarande, trycktes det på, från riksdagens samtliga partier, att asylrätten är något som samhället och dess styre ska värna om. Det borde ju rimligtvis få innebörden att man som makthavare gör allt för att arbeta och förhålla sig utifrån denna lag i de frågor den innefattar. Därför blir det aningen knepigt när man ena stunden säger att man vill värna om asylrätten och sedan i nästa replik krossar den och behandlar den som dörrmatta eller som ett slit-och-slängplagg man kan kasta om det dyker upp nåt snyggare för stunden.

Annie Lööf agerar tyvärr som en rädd politiker, en politiker som i sann sverigeanda, är just rädd att bli stämplad som rasist. Som människa klandrar jag henne inte med tanke på de kulturmarxistiska vindar som sätter dagordningen för vad som är ett korrekt tyckande i landet. Men som ledare och alliansföreträdare är det svagt och svekfullt.
Man är naiv om man tror att allianser alltid når konsensus i alla de åtaganden o agendor de jobbar för. Här gäller det att ge och ta, men inom den ramen för varje allians bästa. Mer verkstad än ord bör vara devisen! Annars hamnar man i den växande högen av det mest svenska, nämligen pappersprodukten.
Annie Lööf vill inte hamna i facket av bespottade offentligheter som hängs ut med orden  främlingsfientlig och rasist. Ett ord vars användning verkar styras mest av när statsministern och till lika regeringen och andra i korrekt åsiktskorridor hittar lämplig grupp eller individ att fästa det på. Som oftast när det gäller SD:s hållning i allt från miljö till familjepolitik.

Så Annie Lööf: Ta dig i kragen, fortsätt framåt från mittlinjen, sätt pucken i nättaket och konstatera ”Kanada fick sin chans, men det räckte inte ändå fram”.

HERMAN GILL

Herman Gill är samhällsdebattör och fd polisinspektör

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer