Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Annie Lööf är arketypen för den moderna, självskadande kvinnan”

av | 25 okt, 2019 | Politik

Lästid: 6 minuter

På SWEBB-TV:s höstkonferens i början av oktober höll jag ett föredrag om ett ämne som jag anser vara ett av de viktigaste inom politiken just nu, nämligen det faktum att det råder sådan polarisering mellan mäns och kvinnors politiska åsikter och vilka politiker de sympatiserar med, något jag också skrev om här på magasinet igår. Jag är ju själv kvinna och för mig, som är uppvuxen med Suzanne Bröggers sexuella frihet, Erica Jongs knapplösa knull och Kerstin Thorvalls ”ofina” kåthet är det fullständigt obegripligt hur svenska tjejer med öppna ögon kan se på hur deras frihet beskärs allt mer. För dessa tjejer tror väl inte på allvar att konsekvenserna av Annie Lööfs vurm för män från kulturer med skev kvinnosyn inte ska påverka vårt öppna, fria, demokratiska samhälle? Vi ser redan klanvälden, hedersvåld och sharialagar bre ut sig, kvinnoförtryck och hot mot sexuella och religiösa minoriteter, barn som sexualiseras och därför döljs i hucklen, något som utan problem anses okej av Annie Lööfs Centerkvinnor. Svenska kvinnor måste börja förstå att även deras frihet hotas om denna utveckling får fortsätta. En snygg byxdräkt och ett fagert leende kommer inte ge oss kvinnor ett rimligt samhälle.

Se gärna mitt tal, som har rubriken ”Del 11 Höstkonferens 2019 Katerina Janouch – Hur vinner vi kvinnorna?” på Swebb-TV:s hemsida www.swebbtv.se och på Youtube: https://youtu.be/MsPet1XQ42k
Jag talar om hur viktigt det är att fler kvinnor skall fås engagerade i kampen för ett fritt Sverige. För det är en paradox att i Sverige, världens mest feministiska land, så mår kvinnor som sämst. Feminismen har slagit en knut på sig själv.  Kvinnor som grupp i Sverige röstar för en politik som leder till lidande för dem själva, trots att Sverige i sina offentliga politiska gärningar vill framstå som världens bästa land för kvinnor. Det har varit bättre, kan konstateras, nu går det tyvärr åt fel håll. Svenska kvinnor är otrygga, sönderarbetade, känner en frustration över att inte få vara med sina barn så mycket de önskar (trots världens mest generösa föräldraförsäkring).
Några exempel:
2016 rapporterades att nästan hälften av Blekinges kvinnor mår dåligt.
 2017: Unga kvinnor mår allt sämre…
2017: En av tre kvinnor mår dåligt av sitt arbete.
2018: Närmare nio av tio kvinnor i Sverige känner någon gång att de inte duger. Det visar en ny SIFO-undersökning från Sveriges största hälsotidning och sajt MåBra. Andelen som får antidepressiva läkemedel fortsätter att öka. Den högsta konsumtionen finns bland dem över 85 år, men den största ökningen har skett bland barn och unga. Det visar ny statistik om läkemedel för 2018 från Socialstyrelsen.
2019: Unga tjejer äter mer och mer antidepressiva mediciner…
Andelen som får antidepressiva läkemedel fortsätter att öka. Det visar ny statistik om läkemedel för 2018 från Socialstyrelsen. Störst procentuell ökning de senaste åren har skett bland barn och unga. För flickor 10-14 år innebär det en ökning med knappt 60 procent jämfört med 2014 och för pojkar en ökning med drygt 40 procent, säger Petter Otterdal, statistiker på Socialstyrelsen. När det gäller gruppen 15-19 år var det mer än dubbelt så många flickor som pojkar som hämtade ut antidepressiva läkemedel minst en gång under 2018, drygt 7 procent av flickorna att jämföra med drygt 3 procent av pojkarna.

Och så vidare, och så vidare, allt detta finns bara en enkel googling bort.

Jag funderar på några orsaker. Är det könslösa, genusneutrala samhället verkligen ett ideal att sträva efter? Mår vi bra när vi inte får vara de vi är, när en tvingande norm ersätts med en annan? Jag är inte en anhängare att alla pojkar måste vara macho eller att alla flickor ska klä sig i klänning, men att skuldbelägga våra biologiska kön är inte heller en bra väg. Tvärtom visar det sig att fixeringen vid att alltför aggressivt utplåna olikheterna mellan könen bara leder till olycka. Vi har det fasansfulla experimenterandet med barns könsbytande som ett exempel, där vuxenvärlden abdikerat från ansvaret och överlåter irreversibla beslut tas av icke könsmogna individer, en skandal av vilken vi ännu inte sett de fulla konsekvenserna.

I Sverige har det under lång tid arbetats idogt för att avmaskulinisera män, attackera manliga institutioner och riva förment patriarkala strukturer. När sådant sker blir resultatet inte lyckat för vare sig män eller kvinnor. Samtidigt som man låtit en helt annan, mycket mer extrem i alla avseenden, patriarkal struktur växa fram. Jag pratar om radikal politisk islam, vars representanter har gjorts tongivande för muslimerna i Sverige. I dessa kretsar är kvinnan underordnad mannen, och jag undrar hur svenska feminister kan acceptera detta?

Samhället har gått vilse i dessa frågor. Dessvärre är det åter främst kvinnor själva som har arbetat för den rådande utvecklingen. Motståndet mot detta har i stället främst utgjorts av män som grupp, som i större omfattning förstår att oroligheterna i samhället kan komma att sluta illa. Som arketyp för den moderna självskadande kvinnan ser jag partiledaren för C, Annie Lööf. Trots att den politik Annie Lööf´s Centerparti står för är direkt skadlig för kvinnor generellt, väljer många kvinnor att rösta för detta. Vad beror detta på, är det Annies utseende de attraheras av?
I mitt föredrag tar jag upp hur vi ska nå fram till alla dessa kvinnor som röstar på Annie Lööf, och som tror att hon vill dem väl? Tänk att Centerns kvinnoförbund Centerkvinnorna, som faktiskt inte är för ett slöjförbud för minderåriga flickor, kan ha en attraktionskraft gentemot svenska kvinnor som växt upp med frihet, jämställdhet och ”Allas lika värde”. Det är nämligen främst kvinnor och barn som kommer att drabbas av de negativa samhällsförändringarna som anpassning till patriarkala strukturer från MENA-länder till förändringarna innebär. Den franske författaren Michel Houellebecq´s bok ”Underkastelse” skildrar detta på ett skrämmande sätt. I den beskrivs mäns nya liv som relativt bekvämt, medan kvinnor drabbas av lidanden direkt relaterade till den nya islamiska doktrinen.
Lösningen är enligt mig, att kvinnor måste fås att förstå att det är framför allt de själva som far illa på grund av den politik som de röstar på. Men också att länder som helhet, där kvinnor far illa, tenderar att fungera dåligt.
Därför vädjar jag till kvinnors sunda förnuft. Vi vill trots allt ge våra barn en bra framtid.
Här kan man stödja Swebb-TV på olika sätt:
– Handla i Swebb-TV:s butik på https://butik.swebbtv.se
– Skicka dina tips eller förslag på ”inskickade klipp” till info@swebbtv.se
– Texta Swebb:s program på svenska eller engelska. Skicka mail om du är intresserad
– Se alla Swebb:s program på hemsidan www.swebbtv.se och berätta för andra
– Stötta ekonomiskt på Swish 123 535 86 92 (OBS Nytt), eller bankgiro 147-0558.
Du kan också donera direkt eller som månadsgivare på bankkonto 9235-229 1186 (9235 är clearingnummer).
Swebb-TV stängs regelbundet av från YouTube, då man på vissa program har fler tittare än SVT, vilket givetvis skrämmer den socialdemokratiska, allt mer totalitära regimen, vars mål är att strypa yttrandefriheten för politiska motståndare. Swebb-TV fortsätter oförskräckt att rapportera om vårt förändrade Sverige, och anlitar experter som frysts ut från etablissemanget. Men Sebb-TV krusar inte. Vi bygger vårt eget, alternativa etablissemang. Sprid ordet. Var med.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer