Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Aningslösa Uppsalapolitiker på väg att ge bygglov till centrum för radikal politisk islam i Stenhagen

av | 16 aug, 2019 | Islamisering av Sverige

Lästid: 5 minuter

Att odemokratiska, kvinnofientliga krafter är på frammarsch i Sverige är odiskutabelt. Islamiseringen märks inte minst genom planer på uppförande av nya, stora religiösa byggnader runt om i Sverige, en markering att islam vinner mark och tar allt större plats i det offentliga rummet. En av dessa byggnader planeras i Uppsala, ett stort islamistiskt center i två våningar i den redan nu segregerade stadsdelen Stenhagen i Uppsala. Den som söker bygglov är en företrädare för Dawa, politisk islam med starkt radikaliserande inslag, vars mål är sharialagar, något som Uppsala kommun verkar djupt okunnig om. Ändå befarar nu de som är kritiska mot centret att Uppsala kommun kommer att godkänna bygglovet och att beslutet ”flyger under radarn” så att medborgare inte ska hinna protestera. När beslutet väl är fattat är det försent att opponera sig.

På Twitter skriver Uppsala kommuns officiella Twitterkonto att ”inget beslut har fattats. Vi har fått in en bygglovsansökan om ett islamiskt center och den ansökan kommer att prövas i Plan- och byggnadsnämnden under hösten. Beslutet gäller då själva bygglovsfrågan och byggnaden, inte verksamheten.” Naiviteten är dock skriande då det inte handlar om enbart ”islamiskt” utan ett center för dawa, politisk islam som praktiseras av radikala islamister. Denna radikala ideologi använder en rad olika mekanismer för att främja sitt mål att införa islamiska sharialagar i samhället. Dawas mål är att konvertera icke-muslimer till politisk islam och att införa islamistiska åsikter hos mindre radikala muslimer. Det ultimata målet med dawa är att förstöra de politiska institutionerna i ett fritt samhälle och ersätt dem med sharia. Dawa är för dagens islamister vad den ”långa marschen genom institutionerna” var för marxister från det tjugonde århundradet. Det är subversion inifrån – missbruk av religionsfrihet för att undergräva just den friheten. Ayaan Hirsi Ali har kallat Dawa för ”disease of the mind” – själens sjukdom. Man arbetar bland annat aktivt med hjärntvätt och radikalisering av unga. Läs gärna mer här.

Ett beslut om bygglovet till det islamistiska centrumet kan komma att tas redan den 19 september. Nästa steg blir förmodligen böneutrop, något som den politiska majoriteten i Uppsala (läs alla utom SD) redan beslutat i fullmäktige att de inte har något emot. Bygglovsansökan söks av ”Uppsala Dawa stiftelsen” som också verkar för segregering av kvinnor och män i en rad sammanhang. Dawa kopplas till Uppsala moské genom Akmal Hyder som företräder både Uppsala moské och Dawa. Akmal Hyder är också namnet på den bygglovsansökan som lämnats in.

Dawa har en aktivt värvande hållning genom dörrknackning, något många invandrare från Mellanöstern är oroade över. Det kommer leda till en press att börja gå till moskén istället för att anpassas till det svenska samhället. I moskén kommer man att omöjliggöra att kvinnor och män ens ser varandra i byggnaden, genom bland annat separata ingångar och skärmväggar. Det kommer att finnas plats för 65 kvinnor och 255 män i två våningar, kvinnor ”skuffas undan” och får hålla sig med en spottstyver av de utrymmen som är specifikt avsedda endast för män.

Försvarshögskolans rapport vid namn ”Mellan salafism och salafistisk jihadism: påverkan och utmaningar för det svenska samhället”, skriver: ”Det finns även moskéer i de utsatta områdena Stenhagen och Gottsunda i Uppsala där det finns en risk för radikalisering då det saknas muslimska krafter i staden som kan hålla tillbaka extrema element.” Och nu fortsätter vi alltså längs samma väg mot radikalisering, om ett islamistiskt centrumet får byggas i Stenhagen.

Uppsala moské uppmärksammades 2012 genom att rekommendera kvinnor att inte polisanmäla om de misshandlas av sina män i hemmet, redan här argumenterade Akmal Hyder för moskéns sak i en UNT-artikel. Samma moské har haft ett långt samarbete med Abo Raad som Säpo vill utvisa eftersom han anses vara ett akut hot mot rikets säkerhet.

Uppsala moské har uttalat stöd för Abo Raad genom att i media hävda att anklagelserna mot honom är grundlösa, något som rimmar väldigt illa i mina öron. Jag litar nog mer på Säpo än vad jag litar på Akmal Hyder i Uppsala moské.

Vi måste verkligen ta oss i kragen nu och tänka till, vad vill vi ha för framtida Sverige? Vad vill jag ha för framtida Uppsala? Jag vill att mina döttrar ska få en så trygg framtid som möjligt, och i den framtidsbilden ingår inte ett islamistiskt centrum ett stenkast från centrala Uppsala. Egentligen ingår väl inte ett islamistiskt centrum någonstans i Sverige i den framtidsbilden, men det blir än mer skrämmande när det är så nära inpå.

Islamistiska centrum kan de bygga i mellanöstern. Jag anser inte att moskéer, böneutrop, könssegregering och islamism hör hemma i Sverige. Vill vi verkligen ha mer islamistisk radikalisering i Sverige? Det vi får från ett islamistiskt centrum i Stenhagen, med Akmal Hyder och Abo Raad i spetsen är just radikalisering av stora mått.

Om du inte vill ha det, skriv under namninsamlingen och dela den här artikeln så att fler får reda på vad som håller på att hända. Bygglovsansökan ser ut att klubbas redan 19 september så det är ont om tid. Nästa steg blir böneutrop, agerar vi inte nu kommer våra barn och barnbarn att få lida av vår slapphet. Vakna upp nu. Agera.

https://www.skrivunder.com/islamistiskt_center_i_stenhagen_-_nej_tack

KENT KUMPULA

Kent Kumpula, Sverigedemokraterna Uppsala

https://www.hoover.org/research/challenge-dawa-political-islam-ideology-and-movement-and-how-counter-it

*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer