Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Ängslig svensk medelklass offrar hellre sina barns liv än sin egen självbild

av | 29 jun, 2019 | Det nya Sverige

Lästid: 7 minuter

Medelklasspappan vågar inte framträda under eget namn, trots att han är förfärad över samhällsutvecklingen. Han verkar också tycka att SD och viljan att måna om sitt eget land fortfarande är det största samhällsproblemet. Han är besviken på C och L men tycker samtidigt att partier som KD och M inte går ihop med hans egen självbild. Sällan har jag läst något som så väl sammanfattar ”det svenska tillståndet” – där bildade, tänkande individer i den välbärgade medelklassen genom sitt stilla samtycke i allra högsta grad bidrar till att Sverige befinner sig i kriminellt kaos. Anonyma akademikern tillika trebarnspappan Rickard är ”part of the problem” – en feg möjliggörare till att hans egna barn tvingas växa upp i ett land där laglöshet och kvävd yttrandefrihet råder.

Rubriken är ”Medelklassen skakad när gängvåldet tränger sig på” och det är riktigt sorglig läsning. Avrättningar på öppen gatan, bomber, rån, otrygghet och rädsla har lämnat orten och sköljer nu likt smutsig tsunamivåg av brott över lugna svenska villaområden, fulla av präktiga center- och miljöpartister.

Citerar ur texten:

”För ett år sedan levde akademikern Rickard, far till tre småbarn, ett annorlunda liv än i dag. Han älskade att gå kvällspromenader när barnen somnat. Han var inte rädd för att röra sig någonstans. Han trodde gott om alla. Nu ser han på sin omgivning med andra ögon. Friheten har beskurits. Han har slutat cykla till närmaste affären, slutat gå kvällspromenader, slutat ta tåget. Allt för att slippa gänget som börjat hänga vid torget där de langar knark. Unga kriminella som söker nya jaktmarker, enligt polisen.”

”Rickard” (oklart om han ens finns, kanske är han bara Expressenjournalistens fantasi, ihopbakad av många olika åsikter som grasserar i hans egen bekantskapskrets, kanske är det rentav journalistens egna tankar som här ges luft men som han är ”rädd” för att vädra på sin pk-sjuka redaktion som gärna hänger ut migrationskritiker som ”högerpopulister” och fascister) är rädd för att stå upp för sina åsikter offentligt:

”Rickard heter egentligen något annat. De tankar han ger uttryck för i det här reportaget skulle kunna leda till att han blir social paria, menar han, och därför vill han vara anonym. Sedan mars har området där Rickard bor drabbats av minst fyra rån. Två mot barn som går i hans egna barns grundskola när de var på väg hem. Fyra fall av misshandel. Ett knivrån 200 meter från villan. Rickard känner en växande oro i magen, tankar som inte försvinner. Framförallt: sorg och vrede över hur kriminella beskär hans barns frihet. 

Han försöker tala om det med kolleger. Nämner något i fikarummet men det blir genast laddad stämning. Till och med hans fru reagerar starkt när han pratar om sin oro över brottslighet och segregation. Tveksamheten över vart samhället är på väg räcker för att han ska bli hopföst med ett parti vars politik han ogillar.

– Jag tycker inte att samhället kollapsat. Använder man såna termer förknippas man med SD. Men om det sker, så händer det stegvis. En reva här, en reva där. Nu finns många revor. Vi har det ännu ganska bra, men vi måste göra något innan det går för långt.

Rickard vill inte bli en sån som normaliserar allt. Rån, sprängningar, skjutningar, åttaåringen i Biskopsgården i Göteborg som dödades av en handgranat.

Å andra sidan vill han inte bli rättshaverist, att folk ska säga ”å nu ska han dra upp det där igen”. Därför är han försiktig och återhållsam, skriver sällan om politik på sociala medier.”

Åh, han är så orolig för vad folk ska tycka om honom, stackars rättrådiga, balanserade, ängsliga Rickard! Kanske röstade han verkligen på Centern, för de tvingade ju fram en S-regering, och den fina gymnasieamnestin för alla ”minderåriga” afghaner eller på Miljöpartiet, mån om att man ska ta krafttag och förbjuda sugrör? Kanske berättar han spökhistorier om klimatet för sina tre barn innan läggdags, med vetskapen att det är DET som är det stora hotet mot oss alla… Han utnämns härmed till en typisk representant för det breda Sverige där runt 80% röstat fram partier som nedmonterar välfärden, som daltar med mördare och terrorister, som skapar gigantiska orättvisor där laglydiga skattebetalare får ta notan för deras tokiga asylfest och där tusentals män med oklar identitet tillåts härja fritt likt vargar som släpps in bland oskyldiga, blinda, naivt lallande lamm. Ett av dessa lamm blev dessvärre mördat i veckan som gick, en gammal kvinna som engagerat sig för integration, hjärntvättad av ett godhetsidiotiskt etablissemang som inte har några som helst problem att offra de sina. Kvinnan var självklart också part of the problem, Miljöpartist, alltså tillhörande det parti som tillhör dem som mest radikalt bidragit till att förstöra Sverige. Godheten blir här giftig, en galopperande dårskap som skapar mer lidande än harmoni. Barn, gamla, sjuka, svaga, det kvittar, svenska medborgare, skattebetalare, alla stryker med i det fanatiska värdegrundsflummandets framfart. Det viktigaste är nämligen att alla lydigt står upp för den tomma floskeln ”allas lika värde”! För ”mångfald”! Även om mångfalden innebär att småflickor får könet ihopsytt och slängs från en balkong då de velat pussa en kille innan de gift sig. Dumhet som bedrar vishet heter det.

Intervjun med ”Rickard” bör sparas och användas för framtida bruk som ett avskräckande exempel på hur uppenbart vettiga mäniskor någonstans runt 2015-2020 gav upp sig själva, sina ideal, sina barns framtid – på grund av vad? Rädslan för att inte bli godkända av klassens mobbare? Vart tog civilkuraget vägen? Hur mår den där Rickard när hans barn rånas och misshandlas, kanske när hans fru våldtas, när hans gamla mamma får sitt halsband avryckt, blir nerslagen fast hon stapplar runt med rullator? Blir Rickard ens villig att ta ställning om en grupp aggressiva maskerade män tränger in i hans villa och under pistolhot tvingar till sig hans vigselring? Går han till jobbet dagen efter och slår näven i bordet, säger något högljutt argt, eller står han fortfarande och bara knyter näven vid kaffemaskinen, mån om att märken efter buntbandet på hans handleder inte ska synas, muttrandes att allt var bättre i Sverige innan SD kom in i riksdagen?

Normaliseringen av det svenska tillståndet och folkets acceptans av politiskt vansinne fortsätter. Det finns så många ”Rickard” där ute, män, och även kvinnor, som är ”part of the problem”, för att de röstar korkat, för att de sitter och är skitnödiga kring sin egen självbild, för att de vägrar yttra obekväma åsikter. Herregud människor, när blev ni så rädda? Vad är det värsta som kan hända er? Att ni blir osams med era förljugna vänner, som troligen brottas med samma känslosås som ni själva?

Trebarnspappan ”Rickard” fabulerar vidare:

”Den som har förförståelsen att Sverige är världens bästa land intar instinktivt en avvisande hållning gentemot historier om ökande grov kriminalitet. Därefter formuleras argument, och man kommer att hitta statistik som stöder ens hållning, säger Rickard.

– I en paradoxal twist innebär det ofta att man låter sina politiska motståndare bestämma ens ståndpunkt genom att man är emot det som de är för.

Så var anser villapappan att han numera hör hemma politiskt? Rickard funderar en stund. Han säger att han är besviken på Liberalerna och Centern. Att 73-punktsprogrammet, januariöverenskommelsen som S, MP, C och L skrev under för att utse Stefan Löfven till statsminister och regeringsbildare, var ”fluffig”. Förbluffande lite handlade om brottsbekämpning, tycker han.

– Att KD och M lyfter lag och ordning är ett svar på delar av medelklassens rop, säger Rickard.

Sedan funderar han en stund.

– Men KD och M stämmer inte med min självbild.​”

Tyvärr består 80% av Sverige av såna som ”Rickard”. Vi som säger vad vi tycker fortfarande för få. Den stora massan består av ryggradslösa medelklassindivider som låter sig kuvas, domineras och förtryckas. Männen tycks ha förlorat instinkterna att försvara sina kvinnor och barn, sitt eget fosterland. För det är ju ”nationalism”, något han räds mer än att få en pistolmynning upptryck i gommen. Kanske kommer han verkligen inte ens agera när hans egna barn rånas, frun våldtas och han själv förnedringsrånas. För hans självbild är det finaste, viktigaste han har. VIktigare än hans liv. Viktigare än hans eget land. Sitt eget land ger han bort mer än gärna, för sådan är hans självbild. Han till och med ställer sig på alla fyra medan han slickar sina nya herrars händer. Allt för att inte få några negativa kommentarer på Facebook, eller att få sin självbild naggad i kanten.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer