Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Älskade tjej, den ondska du blivit drabbad av är helt ofattbar”

av | 11 dec, 2017 | Samhälle

Lästid: 3 minuter

”Har ni läst alla löpsedlar om den råa gängvåldtäkten i ett trapphus i Fittja där tjugo män deltog? Har ni sett alla hashtags som stöttar offret? Har ni sett det milslånga uppropet som tusentals feminister skrivit under? Har ni märkt hur politikerna rasar i den humanitära stormakten med världens enda feministiska regering? Nej. Det har ni inte. Stödet till detta offer har uteblivit.”  Det skriver juristen Claudia Aziz i ett uppmärksammat inlägg på Facebook, som nu delats över tusen gånger. Hon har nu startat ett upprop för den gängvåldtagna kvinnan i Fittja.

Jag vill inte dra alla detaljer om vad hon blev utsatt för, men bland annat blev hon slagen till medvetslöshet samt spottad i munnen. Hon blev vid ett tillfälle tagen samtidigt både oralt, vaginalt och analt och man dunkade hennes huvud i stentrappan. Vid ett tillfälle fick hon ett knytnävsslag så att hon började blöda näsblod för att hon gjorde motstånd då hon inte fick luft. Männen skrattade, hånade och filmade. De misstänkta säger i förhör att det hela var en ”skojgrej”.

Kvinnan blev alltså grovt våldtagen och misshandlad av tjugo män. Fem står åtalade. En man kom ut i trapphuset och såg att det pågick, men underlät att agera. Han larmade inte ens polis. När våldtäkten efter fyra timmar var över, ringde hon på hos denne man men han visade bara henne ut genom porten. När hon går genom Fittja, våldtagen och misshandlad, ber hon flertalet människor om hjälp, men hon blir kallad ”äcklig” och ingen agerar. Det är inte förrän hon kommer till stan som hon får hjälp av några ungdomar.

Stödet har som sagt uteblivit. Finns inga upprop eller uppror för henne.

Älskade tjej, den ondska du blivit drabbad av är helt ofattbar. Och inga feministiska organisationer stöttar dig. Ingen politiker rasar. Inga hashtags har skapats. Man försöker glömma vad du blivit utsatt för. Men jag ska göra det lilla jag kan för att se till att de inte kommer undan med mörkläggningen.

Det här var mitt upprop, mitt raseri och mitt uppror. Kommer säkert att störa en del av er. Men jag bryr mig fan inte, jag bryr mig bara om henne. Hon som en kväll, nästan uteslutande, bara mötte avskräden till människor.

Och som därefter blev Sveriges ensammaste kvinna.

(Länk till nystartad fb-grupp till stöd för kvinnan och alla andra gruppvåldtagna men bortglömda kvinnor. https://www.facebook.com/Riktiga-m%C3%A4n-v%C3%A5ldtar-in…/…)

CLAUDIA AZIZ

Claudia Aziz är jurist. Inlägget har tidigare publicerats på Facebook och återges här med tillstånd av skribenten.

*******

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Vill du vara med och stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk? Bidrag till mitt heltidsarbete tas tacksamt emot via swish på 0733289122 eller konto SE-Banken 5206-0000114 (första fyra siffrorna är clearingnummer). Har även skaffat crowdfundingtjänsten Patreon och finns här: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste barnboken ”Så bråkar man och så blir man sams”, utgiven på Lava Förlag, finns att köpa här.

Senaste småbarnsboken, ”Ingrid och Ivar på badhuset”, utgiven på Bonnier Carlsen, finns att köpa här.

Senaste romanen, den 10:e delen i romanserien om Cecilia Lund – Vapendragerskan – finns att köpa här. Vapendragerskan är utgiven på mitt eget förlag Palm Publishing, som jag valde att starta när Piratförlaget – där jag tidigare gett ut mina vuxenböcker – vände mig ryggen då jag berättade sanningen om samhällsutvecklingen i Sverige.

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer