Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Alla ni som missbrukar ordet rasist borde be om ursäkt

av | 23 okt, 2017 | Debatt

Lästid: 6 minuter

Med anledning av att vi lever i tider av självrannsakan har jag en önskan som jag vet att jag delar med många andra orättvist påhoppade, utpekade och drabbade: Att de som förolämpat och försökt tysta genom kränkande epitet som rasist och nazist ska göra avbön och be om ursäkt.

Det är en vanligt förekommande, men mycket ful taktik är att kalla sina meningsmotståndare för epitet som anses skamfyllda, fula och stigmatiserande. Sådant som ingen normal människa vill vara. Som rasist, nazist, fascist, främlingsfientlig eller högerextrem. När man blir kallad detta blir man illa berörd, ledsen och knäckt. Det är faktiskt vidrigt. Många av dem som betraktar sig som ”goda” människor har inga problem med att smäda genom dessa hatiska uttryck. På så sätt vill man tvinga människor att inordna sig i ledet där alla ska tycka samma sak, som brukligt är i diktaturer där man kan bli trakasserad, fängslad eller i värsta fall avrättad för felaktig åsikt. Det vanligaste är att vänstern nyttjar denna retorik. För när argumenten tar slut krävs det något hårt att ta till så man får tyst på den som faktiskt har något konkret och verklighetsförankrat att säga.

Jag skulle vilja att dessa självgoda personer, som mycket snabbt och oförsiktigt tagit ordet rasist i sin mun, skulle ställa sig upp och lika offentligt som de smutskastat, gjorde avbön. Om de rakryggat kunde säga, ja, jag missbrukade r-ordet, men det var för att jag inte förstod bättre. Jag bidrog därmed till att få folk att må dåligt och jag spädde på hatet och polariseringen. Det var verkligen onödigt. Jag ber uppriktigt om ursäkt och lovar att jag aldrig ska missbruka ordet igen.

Saken är att vi sitter där vi sitter, med en misslyckad invandringspolitik, mycket på grund av att kritiker av vansinnet tystats, smutskastats och avskedats när de velat ha vettiga diskussioner och åtgärder för att Sverige ska fungera. Så fort man öppnat munnen och påpekat att migrationspolitiken spårat ur så har man fått rasist kastat på sig. Rasist! Fascist! Du är högerextrem! Jag har bland annat anklagats för att ”rasistljuga”, vilket är helt tokigt. För jag har varken ljugit eller sagt något rasistiskt. Att konstatera fakta är inte rasism.

I friska samhällen kan man tala sakligt om utmaningar. Men i Sverige, som mer och mer framstår som allvarligt drabbat av ett accelererande vansinne, har politiker och opinionsbildare fått löpa gatlopp när de försökt föra fram realistiska synpunkter och relevant kritik. Forskning har avfärdats, hånats och förkastats.

 

Exempel på personer vars varningar och rapportering avfärdats är till exempel terrorforskaren Magnus Ranstorp, nationalekonomen Tino Sanandaji och religionsvetaren Per Brinkemo. Politiker som Tobias Billström och Nyamko Sabuni har fått ta emot hård kritik. Skribenter som till exempel Alice Teodorescu, Ivar Arpi, Per Gudmundsson och Paulina Neuding har misstänkliggjorts och brunkletats. Polisen Peter Springare orsakade nästintill något slags masshysteriskt sammanbrott på högsta politiska nivå när han bara berättade om det han varje dag upplevde i sitt jobb som utredare på grova brott. Listan på dem som protesterat mot fullkomligt vansinnigt förd invandringspolitik kan göras lång, fyll gärna på med egna namn. Samtliga har mer eller mindre kölhalats offentligt och därför har många valt att hålla tyst.

Också många helt okända personer runt om i Sverige har förlorat vänner, anseende, jobb och social ställning på grund av att de vågat öppna munnen och vägrat inordna sig i den destruktiva Åsiktskorridoren.

Ni inser väl att vi skulle haft ett mycket sundare samhälle om de styrande lyssnat på kloka röster och experter som varnat för kalabalik och dysfunktion redan för flera år sedan? Om vi kunde fört normala samtal utan nedsättande, misstänkliggörande tillmälen?

En gång för alla: Att vara kritisk till en ansvarslös invandringspolitik är inte synonymt med att vara rasist. Att man vill ha ordning och reda i landet handlar inte om någons hudfärg. Herregud, det är ju så urbota dumt alltihop! Svenskar är världens mest toleranta folk. Svensken vill väl. Svensken är öppensinnad gentemot det mesta. Det är många gånger just av omtanke av både infödda och invandrare som kritik framförs. För att man månar om allas lika värde! För att man vill fortsätta leva i demokrati, rättvisa och jämlikhet! Hur vågar ni som skriker rasist, misstänkliggöra alla oss som kämpar för att Sverige ska även framöver vara ett tryggt och fungerande land där män och kvinnor är jämställda och där vår sekulära livsstil får fortsätta råda, oavsett var vi bor?

För är det bra, tycker ni, som det blivit nu i Sverige, när alla ni högljudda icke-rasister som ni kallar er, fått ange tonen? Integrationen är ett fiasko, respekten lyser med sin frånvaro, tjejer och kvinnor våldtas, äldre svälter, vården går på knäna, poliserna får stenar kastade på sig och vi har ett växande hedersförtryck som knappast är ett arv från Astrid Lindgrens Bullerbyn.

Nej, alla problem är naturligtvis inte sammankopplade med invandringen och de flesta invandrare är skötsamma och vill väl, men i ett land med relativt få invånare som är byggt efter en viss struktur räcker det med att balansen rubbas för att systemen ska börja knaka i sina kugghjul. Att inte bostäder och arbete räcker samtidigt som märkliga regler kring bidrag gäller, när grupper verkligen ställs mot grupper och utsatta blir lidande, ja då är det dags att börja se över vad det är som händer. Det är då det blir sjukt och orättvist och människor börjar må dåligt.

När mångkulturen får leda till mångkriminalitet och mångrasism (ja, för alla de nyanlända älskar inte per automatik varandra) så kan det snabbt spåra ur. Illegala vapen, droger, klaner som styr, utanförskapsområdens tillväxt, bomber mot polisstationer, listan kan göras lång. Samt sexualbrott en masse. Mängder av nyanlända utländska män håller på att förändra Sveriges demografi i grunden.

 

Sakta rämnar Åsiktskorridoren på riktigt. Men det går inte tillräckligt snabbt. Fortfarande missbrukas ordet rasist som tillhygge för att kväva en sund opposition, fortfarande räds många den obehagliga, felaktiga, hatiska stämpeln. Så ni som faktiskt kastat era verbala stenar, var snälla och plocka upp dem, ta hem dem, säg förlåt, släng dem aldrig igen. Tack.

 

*******

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Vill du vara med och stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk? Bidrag till mitt heltidsarbete tas tacksamt emot via swish på 0733289122 eller konto 5206-0000114 (första fyra siffrorna är clearingnummer).

Har även skaffat crowdfundingtjänsten Patreon och finns här: https://www.patreon.com/katjanouch International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste barnboken ”Så bråkar man och så blir man sams”, utgiven på Lava Förlag, finns att köpa här.

Senaste småbarnsboken, ”Ingrid och Ivar på badhuset”, utgiven på Bonnier Carlsen, finns att köpa här.

Senaste romanen, den 10:e delen i romanserien om Cecilia Lund – Vapendragerskan – finns att köpa här. Vapendragerskan är utgiven på mitt eget förlag Palm Publishing, som jag valde att starta när Piratförlaget – där jag tidigare gett ut mina vuxenböcker – vände mig ryggen då jag berättade sanningen om samhällsutvecklingen i Sverige.    

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer